2 yıllık bölümler hala değersiz mi?

AlperrEXP

Centipat
Daha fazla  
Selam hocalarım malum tercih süreci.
Mekatronik mühendisliği hayalim vardı ama 430k sıralama ile giremiyorum. Kafamda 2 senelik Mekatronik okumak var. Özellikle bu sene mühendislik sağlık hukuk gibi alanlarda çok büyük daraltmalar oldu maalesef. Benim fikrimce sistemde ön lisans mezunu sayısı ile lisans mezunu sayısı arasında çok fark var bu yüzden daralma oldu.
Sizce 2 senelik okumak hala anlamsız mı?
Ve DGS sınavı hakkında biraz bilgi verir misiniz mantıklı mı zor mu mezuna kalmak mı daha akıllıca olur?

Çevremde danışabileceğim çok kişi yok bu yüzden üniversitede okuyan mezun olan hocalarım cevaplayabilirse çok memnum olurum teşekkür ederim.

(Bu arada 2 senelik okumanın anlamsız olduğunu düşünmüyorum sizin de fikrinizi almak istedim sadece insanlar tarafından görüşü dile getirdim yanlış anlaşılmasın :))

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık bölümler neden değersiz olsun ki okunması önerilen 2 yıllıklar var, detayları YouTube'dan vesaire bakabilirsiniz hocam. DGS muhabbetinde de kontenjan az fakat girmek isteyen insan çok olduğu için sıkıntı olur diye duydum. İmkânsız değil tabii fakat psikolojiniz el verecekse daha iyi yapacaksanız bence mezuna kalmak daha mantıklı.

Dostum bırak hala değersiz olmasını her geçen gün değeri daha da düşüyor. Artık neredeyse tıp okumanın bile bir geçerliliği kalmadığı bir ülkede önlisans bölüm diplomasını kimse önemsemiyor. Amacım kesinlikle hevesini kırmak değil. Bir önlisans bitirmiş ve lisansında son senesinde olan birinden acı ama doğru gerçekler maalesef.

2 yıllık bölümler neden değersiz olsun ki okunması önerilen 2 yıllıklar var, detayları YouTube'dan vesaire bakabilirsiniz hocam. DGS muhabbetinde de kontenjan az fakat girmek isteyen insan çok olduğu için sıkıntı olur diye duydum. İmkânsız değil tabii fakat psikolojiniz el verecekse daha iyi yapacaksanız bence mezuna kalmak daha mantıklı.
Kendimi tanıyorum hocam maalesef mezun psikolojisine hazır hissetmiyorum. Eğer fikrim değişmezse mezuna kalmayı tercih etmem. 2 yıllık daha okumak daha mantıklı geliyor tabi sizin yorumlarınızı da değerlendirdikten sonra fikrim değişmezse. Teşekkür ederim cevap için.

Dostum bırak hala değersiz olmasını her geçen gün değeri daha da düşüyor. Artık neredeyse tıp okumanın bile bir geçerliliği kalmadığı bir ülkede önlisans bölüm diplomasını kimse önemsemiyor. Amacım kesinlikle hevesini kırmak değil. Bir önlisans bitirmiş ve lisansında son senesinde olan birinden acı ama doğru gerçekler maalesefma

Dostum bırak hala değersiz olmasını her geçen gün değeri daha da düşüyor. Artık neredeyse tıp okumanın bile bir geçerliliği kalmadığı bir ülkede önlisans bölüm diplomasını kimse önemsemiyor. Amacım kesinlikle hevesini kırmak değil. Bir önlisans bitirmiş ve lisansında son senesinde olan birinden acı ama doğru gerçekler maalesef.
Bende sizin gibi düşünüyorum hocam. Ama hayalim bu mesleği okumak kendimi mutlu hissedebileceğimi düşünüyorum. Siz önlisanstan lisans programına DGS ile mı geçiş yaptınız.
Yorum için teşekkürler.

Son düzenleme:
Kendimi tanıyorum hocam maalesef mezun psikolojisine hazır hissetmiyorum. Eğer fikrim değişmezse mezuna kalmayı tercih etmem. 2 yıllık daha okumak daha mantıklı geliyor tabi sizin yorumlarınızı da değerlendirdikten sonra fikrim değişmezse. Teşekkür ederim cevap için.

Bende sizin gibi düşünüyorum hocam. Ama hayalim bu mesleği okumak kendimi mutlu hissedebileceğimi düşünüyorum. Siz önlisanstan lisans programına DGS ile mı geçiş yaptınız.
Yorum için teşekkürler.
Hocam hayaliniz buysa ve sıralamanız istediğiniz bölüme yetiyorsa ben de dahil olmak üzere kimsenin fikrini önemsemeyin zaten. Ayrıca hayır ben önlisans bitirmiştim ve 2 sene sonra tekrar sınava girip lisans kazanmıştım. Ama konusu açılmışken söyleyeyim DGS sınavı çok basit bir sınav ve lisansa geçişinizi kolaylaştırır. İş bulma garantiniz olur mu bilmiyorum ama sürecin sonunda istediğiniz bölümün lisansını yapıp hayallerinizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Hocam hayaliniz buysa ve sıralamanız istediğiniz bölüme yetiyorsa ben de dahil olmak üzere kimsenin fikrini önemsemeyin zaten. Ayrıca hayır ben ön lisans bitirmiştim ve 2 sene sonra tekrar sınava girip lisans kazanmıştım. Ama konusu açılmışken söyleyeyim DGS sınavı çok basit bir sınav ve lisansa geçişinizi kolaylaştırır. İş bulma garantiniz olur mu bilmiyorum ama sürecin sonunda istediğiniz bölümün lisansını yapıp hayallerinizi gerçekleştirmiş olursunuz.
Anladım hocam çok teşekkür ederim bunları da değerlendiricem. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı