20.000 TL'ye tablet vs laptop

Ben galiba iPad'e kinlenmişim biraz ama haksız olduğum bir yer olduğunu düşünmüyorum.
Dediğim gibi iOS ekosistemindeyim ama Galaxy Tab S9 vesaire almak hata mı olur? Galaxy Tab S9FE'de Exynos 1280 vardı sanırsam ondan pek yanaşamadım. Android telefonum olsa Galaxy düşünürüm ama değil ki. En fazla 20.000 TL olacak şekilde Android ve iOS bir şeyler önerir misiniz? Sanırsam 20'ye Air M1 var.

Dediğim gibi iOS ekosistemindeyim ama Galaxy Tab S9 vesaire almak hata mı olur? Galaxy Tab S9FE'de Exynos 1280 vardı sanırsam ondan pek yanaşamadım. Android telefonum olsa Galaxy düşünürüm ama değil ki. En fazla 20.000 TL olacak şekilde Android ve iOS bir şeyler önerir misiniz? Sanırsam 20'ye Air M1 var.
Hocam telefonunuz iPhone 8 değil mi zaten? Başka ne ekosistem cihazınız var?

Hocam telefonunuz iPhone 8 değil mi zaten? Başka ne ekosistem cihazınız var?
iPhone 8, hediye bir telefon gelecek olursa elimde 12 olacak. Onun dışında iPad ile ekosistem kurmak istedim ileride AirPods vesaire alarak. iPhone 8 ile Tab S9 uyumlu çalışır mı? Ama dediğim gibi bütçe 20'lere çıkarsa Air M1 falan var. Tab S9FE var o da 11-12K. Şu an alacağım şeyi 10 olarak karar kılmıştım ne derler bilmiyorum açıkçası.

iPhone 8, hediye bir telefon gelecek olursa elimde 12 olacak. Onun dışında iPad ile ekosistem kurmak istedim ileride AirPods vesaire alarak. iPhone 8 ile Tab S9 uyumlu çalışır mı? Ama dediğim gibi bütçe 20'lere çıkarsa Air M1 falan var. Tab S9FE var o da 11-12K.
Gelecek iPhone 12'yi satıp S23 alın. Üzerine de Buds 2 Pro. Birde Tab S9 aldınız mı mis gibi Samsung ekosistemine hoşgeldiniz hocam.

Gelecek iPhone 12'yi satıp S23 alın. Üzerine de Buds 2 Pro. Birde Tab S9 aldınız mı mis gibi Samsung ekosistemine hoşgeldiniz hocam.
Öyle bir işe sokmazlar beni hocam ya. O dediğinizi ancak eğer 12 gelmezse yapabilirim :D Telefon alacak olursam S24 düşünüyorum ama eğer gelirse de Apple'dan devam edeceğim. Olmadı iPad 11'i bekleyeyim diyorum hocam ben ne dersiniz? 20.000'e çıkarsam Air M1 alırım direkt zaten. 14-17.000 TL bütçede bekleyeyim biraz yeni tableti o zaman. @Denizius124 bu Elma çıkardı Mini 7'yi, 11'den ses soluk yok hocam ya :D Çok saçma. Tab S9FE'nin A14 Bionic'e rakip olabileceğini sanmıyorum güzel tablet ama.

1729266524726.png

Açıkçası bilmiyorum inanın.

Son düzenleme:
Öyle bir işe sokmazlar beni hocam ya. O dediğinizi ancak eğer 12 gelmezse yapabilirim :D telefon alacak olursam S24 düşünüyorum ama eğer gelirse de Apple'dan devam edeceğim. Olmadı iPad 11'i bekleyeyim diyorum hocam ben ne dersiniz? 20.000'e çıkarsam Air M1 alırım direkt zaten. 14-17.000 TL bütçede bekleyeyim biraz yeni tableti o zaman. @Denizius124 bu elma çıkardı mini 7'yi, 11'den ses soluk yok hocam ya :D çok saçma. Tab s9FE'nin A14 Bionic'e rakip olabileceğini sanmıyorum güzel tablet ama.

Eki Görüntüle 2332152

Açıkçası bilmiyorum inanın.

Performans konusunda kendi rakipleri icinde IPad'ler hep onde hocam hatta M2 Air ve Pro'lar S10'lar ile kapisiyor, ama s9FE de guzel tablettir DeX modunu rahat bir sekilde acabiliyor.
Sizin is tamamen butceye kalıyor 11 belki bu yil sonuna kadar M4 Mac'ler ile duyrulur belki de duyurulmaz bilemiyorum dedikodu gormedim cok fazla ama eve gecince bir arastirayim.

Performans konusunda kendi rakipleri icinde IPad'ler hep onde hocam hatta M2 Air ve Pro'lar S10'lar ile kapisiyor, ama s9FE de guzel tablettir DeX modunu rahat bir sekilde acabiliyor.
Güncelleme olarak iPad 10'dan şüphe ederken S9FE beni mutlu etmeyebilir hocam. Ama fiyatı 12K. 20'ye çıksam Air M1 var direkt rakipsiz. Apple cihaz baştan kullanmıyor olsam Android alırım zaten. Ben bir ay falan bekleyeceğim 11 çıktı çıktı artık yapacak bir şey yok. Tabletleri mağazada canlı denerim.

Güncelleme olarak iPad 10'dan şüphe ederken S9FE beni mutlu etmeyebilir hocam. Ama fiyatı 12K. 20'ye çıksam Air M1 var direkt rakipsiz. Apple cihaz baştan kullanmıyor olsam Android alırım zaten. Ben bir ay falan bekleyeceğim 11 çıktı çıktı artık yapacak bir şey yok. Tabletleri mağazada canlı denerim.
Hocam, biraz bakındım ama 11 için henüz ses seda yok. Kaynaklar 2024 yılı diyor, fakat artık yılın sonlarına geldik. M4 Mac'ler tanıtılırken araya kaynar mı diye düşünüyorum, ama bu çok ufak bir ihtimal gibi geliyor.

S9 FE konusunda, eğer bütçeyi çok yükseltmek istemiyorsanız güzel bir tercih olabilir. RAM fazlasından dolayı belki FE+ modeline de bakarsınız. Sizin kullanım senaryonuz için gayet uygun. Ancak M1 iPad ile S9 FE'yi karşılaştırmak saçma olur; aradaki fiyat farkı ciddi. Performans olarak S9 Ultra ile yarışabilecek bir tablet ama M1 bence fiyatını hak etmiyor. O fiyata hem 64 GB hem de kalemsiz geliyor.

Hocam, biraz bakındım ama 11 için henüz ses seda yok. Kaynaklar 2024 yılı diyor, fakat artık yılın sonlarına geldik. M4 Mac'ler tanıtılırken araya kaynar mı diye düşünüyorum, ama bu çok ufak bir ihtimal gibi geliyor.

S9 FE konusunda, eğer bütçeyi çok yükseltmek istemiyorsanız güzel bir tercih olabilir. RAM fazlasından dolayı belki FE+ modeline de bakarsınız. Sizin kullanım senaryonuz için gayet uygun. Ancak M1 iPad ile S9 FE'yi karşılaştırmak saçma olur; aradaki fiyat farkı ciddi. Performans olarak S9 Ultra ile yarışabilecek bir tablet ama M1 bence fiyatını hak etmiyor. O fiyata hem 64 GB hem de kalemsiz geliyor.
Apple cihazların yanında Android cihazlardan şüpheliyim hocam. Güncelleme olarak da iPad 10'dan az destek alır gibi. Hocamın da dediği gibi iPad 10 o kadar dandik mi ya alınmayacak kadar?

Apple cihazların yanında Android cihazlardan şüpheliyim hocam. Güncelleme olarak da iPad 10'dan az destek alır gibi. Hocamın da dediği gibi iPad 10 o kadar dandik mi ya alınmayacak kadar?
Hocam, kuzenim kullanıyor. Elime alıp deneme fırsatım oldu, kötü bir cihaz diyemem ama lamine camı yok. Kalem her dokunduğunda 'tak tak' ses çıkarıyor. 64 GB olması ona biraz sorun yaratıyor ve bana yarım kalmış bir tablet hissi veriyor.

Alınmaz mı? Tabii ki alınabilir. Kullanım koşullarına göre her cihaz alınır. Arkadaşım var, iPad 8 kullanıyor, çatır çatır not alıyor. Kaç tane tıp okuyan tanıdığım iPad 9 kullanıyor. Yeni yeni ekranından falan şikayet ediyorlar, yeni tabletleri görünce, ama işte onlar sadece not tutmak için açıp kapatıyorlar. O işler için yetecektir.

Android konusunda dosya aktarımı eskisi kadar sorun değil. Windows PC’den Google Drive aracılığıyla sorunsuz atıyorum. Tabii ekosisteme dahil olmak kadar güzel olmuyor ama iş görüyor. iPhone-iPad ikilisini görünce, insan Mac de olsun diyor; AirDrop olsun, telefondan kopyaladığınız şeyi tablete yapıştırmak olsun, güzel şeyler ama zaruri ihtiyaçlar değil.

Özetlemek gerekirse, Android tablet hayatın sonu değil. Google Drive’ı açar, internet üzerinden atarsınız. Sadece ekosistemin hızından ve rahatlığından yararlanamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı