berat önel
Kilopat
@berat önel arkadaşım her şeyden önce şu an kalkıp 10 şınav ve 10 mekik çek. ( Tabii müsaitsen)
Yarın ekmek, şeker ve tuzu kes.
Spor yap.
Konuyu spor yaptıktan hemen sonra açtım.
Program değil de birkaç tavsiye verebilirim. Egzersiz seçimini olabildiğince temel hareketlerden yana yap. Temel hareketler dediğim bir harekette birden fazla kas grubunun çalıştığı egzersizler. Ne kadar çok kas çalışırsa o kadar enerji harcarsın, yani daha fazla kalori yakarsın. Ağırlıkları düşük tutup yüksek tekrar sayılarıyla da çalışabilirsin. Ve arkadaşın dediği gibi hamurişi yiyecekleri azaltmaya çalış, şekeri zaten kesmen gerek. Kilo vermek için karbonhidratı tamamen kesmene gerek yok, gerekli kalori açığını ayarlaman yeterli. Bol sebze ve arada bir meyve tüket, karbonhidratı abartmadan tüketebilirsin, biraz da protein alsan yeterli olur. "Ağırsağlam" YouTube ve web sitesinden biraz daha araştırma yapabilirsin. Veya başka kaynaklara da göz atabilirsin.
iOS üzerinde 30 günde kilo ver diye bir program var egzersizler sonucu kalori kaybını gösteriyor, onun egzersizlerini yapıyorum şu anda.
Tdee'ni hesapla internetten, günlük alman değerinin altında alacaksın abartılı olmadan kalorini ki sağlıklı bir şekilde kilo verebilesin. Beslenmene devam et, makro ve mikro besinlere önem ver. Kas yapmıyorsan çok hard dikkat etmene gerek yok aslında. Maddi durumuna göre ayarlarsın artık.
-Sabah aç karna koşuya çık. (Az mesafeden, daha uzun mesafeye doğru)
-Basit vücut ağırlığına egzersizler yap. (Biraz yorucu olabilir ama salondaki aletlerin altına girmekten daha çok efor sarf ettiriyor)
-'Be original'
Şu anda yeni kalktım gerilme hareketlerimi yaptım koşuya hemen çıkmam doğru olur mu?