20 günde 8 kilo vermek

@berat önel arkadaşım her şeyden önce şu an kalkıp 10 şınav ve 10 mekik çek. ( Tabii müsaitsen)

Yarın ekmek, şeker ve tuzu kes.

Spor yap.

Konuyu spor yaptıktan hemen sonra açtım. :)
Program değil de birkaç tavsiye verebilirim. Egzersiz seçimini olabildiğince temel hareketlerden yana yap. Temel hareketler dediğim bir harekette birden fazla kas grubunun çalıştığı egzersizler. Ne kadar çok kas çalışırsa o kadar enerji harcarsın, yani daha fazla kalori yakarsın. Ağırlıkları düşük tutup yüksek tekrar sayılarıyla da çalışabilirsin. Ve arkadaşın dediği gibi hamurişi yiyecekleri azaltmaya çalış, şekeri zaten kesmen gerek. Kilo vermek için karbonhidratı tamamen kesmene gerek yok, gerekli kalori açığını ayarlaman yeterli. Bol sebze ve arada bir meyve tüket, karbonhidratı abartmadan tüketebilirsin, biraz da protein alsan yeterli olur. "Ağırsağlam" YouTube ve web sitesinden biraz daha araştırma yapabilirsin. Veya başka kaynaklara da göz atabilirsin.

iOS üzerinde 30 günde kilo ver diye bir program var egzersizler sonucu kalori kaybını gösteriyor, onun egzersizlerini yapıyorum şu anda.
Tdee'ni hesapla internetten, günlük alman değerinin altında alacaksın abartılı olmadan kalorini ki sağlıklı bir şekilde kilo verebilesin. Beslenmene devam et, makro ve mikro besinlere önem ver. Kas yapmıyorsan çok hard dikkat etmene gerek yok aslında. Maddi durumuna göre ayarlarsın artık.

-Sabah aç karna koşuya çık. (Az mesafeden, daha uzun mesafeye doğru)

-Basit vücut ağırlığına egzersizler yap. (Biraz yorucu olabilir ama salondaki aletlerin altına girmekten daha çok efor sarf ettiriyor)

-'Be original'

Şu anda yeni kalktım gerilme hareketlerimi yaptım koşuya hemen çıkmam doğru olur mu?

Gerçekten tebrik ederim seni. Tebrikler! Biraz bana da ipucu verir misin neler yaptığın hakkında.
''İntermittent Fasting'' beslenme türünü uyguladım. Bildiğiniz oruç ama su içmek serbest. Kilomu korumak için gereken günlük kalori 3300 civarı. Ben bu süreçte günlük maksimum 1500 kalori aldım vücuduma. Onun dışında her gün montla spor yaptım. Bu sayede ödeme dair bir şey kalmadı vücudumda. Kahveye duyarlılığım düşük benim bu yüzden her sabah 1 yemek kaşığı kahve tükettim. Bu da metabolizmayı hızlandırıyor. Son olarak en sevdiğim şey montla terledikten sonra en az 5dk buz gibi suyla duş almak. İlk günler gerçekten işkence gibiydi ama artık sıcak suya dokunamıyorum bile. Yalnız dün istediğimi yiyebiliyorken bugün tekrar diyete girmek üzdü biraz. :(

"Intermittent fasting" beslenme türünü uyguladım. Bildiğiniz oruç ama su içmek serbest. Kilomu korumak için gereken günlük kalori 3300 civarı. Ben bu süreçte günlük maksimum 1500 kalori aldım vücuduma. Onun dışında her gün montla spor yaptım. Bu sayede ödeme dair bir şey kalmadı vücudumda. Kahveye duyarlılığım düşük benim bu yüzden her sabah 1 yemek kaşığı kahve tükettim. Bu da metabolizmayı hızlandırıyor. Son olarak en sevdiğim şey montla terledikten sonra en az 5dk buz gibi suyla duş almak. İlk günler gerçekten işkence gibiydi ama artık sıcak suya dokunamıyorum bile. Yalnız dün istediğimi yiyebiliyorken bugün tekrar diyete girmek üzdü biraz. :(

İntermittent fasting gerçekten güzel bir diyet türü dün ben de aynı şekilde yapmıştım lakin bugün sabah yapmadım. Akşam yemeğiyle araya mesafe koyacağım o yüzden.

Öncelikle kahvaltıda ne yediğin önemli. Mesela, kahvaltı etmek yerine iki yumurta kırıp bir bardağa doldur sonra karıştır.Böyle böyle karışımı her sabah tüket bu sana enerji, protein verir ama kalori yakmanı sağlar.Ama bu süreçte kahvaltıda sadece o karışımı tüketmen çok önemli unutma. Gün içerisinde fazla hareketsiz kalmamaya çalış. Özellikle oturmaktan kaçın. Öğlen tavuk göğsü ve bol yeşillik tüket. Özellikle sevdiğin yeşillik türü varsa onu tüketmeye çalış. Son olarak akşam 7'den sonra ekmek tüketmemeye çalış, çünkü akşamlar fazla hareket etmediğin için kalori depolarsın.Ekmekte de bolca kalori var.. 3 ayda faydasını görürsün. En az 10 kilo verirsin diye düşünüyorum.

Öncelikle kahvaltıda ne yediğin önemli. Mesela, kahvaltı etmek yerine iki yumurta kırıp bir bardağa doldur sonra karıştır.Böyle böyle karışımı her sabah tüket bu sana enerji, protein verir ama kalori yakmanı sağlar.Ama bu süreçte kahvaltıda sadece o karışımı tüketmen çok önemli unutma. Gün içerisinde fazla hareketsiz kalmamaya çalış. Özellikle oturmaktan kaçın. Öğlen tavuk göğsü ve bol yeşillik tüket. Özellikle sevdiğin yeşillik türü varsa onu tüketmeye çalış. Son olarak akşam 7'den sonra ekmek tüketmemeye çalış, çünkü akşamlar fazla hareket etmediğin için kalori depolarsın.Ekmekte de bolca kalori var.. 3 ayda faydasını görürsün. En az 10 kilo verirsin diye düşünüyorum.
Broscience. Sabah 2 çiğ yumurtayı bardağa koyup içmek kalori yaktırıyormuş... Dostum buna senelerce gülebilirim. 😆😆😆

öncelikle kahvaltı da ne yediğin önemli. Mesela, kahvaltı etmek yerine iki yumurta kırıp bir bardağa doldur sonra karıştır. Böyle böyle karışımı her sabah tüket bu sana enerji, protein verir ama kalori yakmanı sağlar. Ama bu süreçte kahvaltı da sadece o karışımı tüketmen çok önemli unutma. Gün içerisinde fazla hareketsiz kalmamaya çalış. Özellikle oturmaktan kaçın. Öğlen tavuk göğsü ve bol yeşillik tüket. Özellikle sevdiğin yeşillik türü varsa onu tüketmeye çalış. Son olarak akşam 7'den sonra ekmek tüketmemeye çalış, çünkü akşamlar fazla hareket etmediğin için kalori depolarsın. Ekmekte de bolca kalori var. 3 ayda faydasını görürsün. En az 10 kilo verirsin diye düşünüyorum.

:) baştaki tılsımlı bilgi hariç diğerleri boş bilgi.

Okumayı sevmiyorsan Ağırsağlam YT. Okurum diyorsan Ağırsağlam.

Ben sayelerinde 6-7 ayda kendimi kasmadan 100 üzeri kilodan 76 kilolara kadar düştüm. Diyeti bitirdiğimde yağ oranım yüzde 10 civarı falandı. Üzerinden 1 sene geçti. Şu an korona yüzünden kaç aydan beri salona gidemesemde 78-80 kilo civarıyım. Yağ oranı yüzde 15 falan.
(Bu arada benim yaptığım diyette baklava, kebab ,iskender vs. dahildi. Kilo vermek için illa sağlıklı beslenemene gerek yok. Spoiler vereyim. Ne yediğinden çok ne kadar yediğin ve daha yemesen olur mu onu bilmek önemli. )
Bir de ne yediğimi kontrol etmek için şu ne yediğini yazdığın uygulamalar varya onlardan kullandım.

Maddi durumun iyi ise kesinlikle diyetisyene git ve PT tut.

Broscience. Sabah 2 çiğ yumurtayı bardağa koyup içmek kalori yaktırıyormuş... Dostum buna senelerce gülebilirim. 😆😆😆
Sen senelerce güle dur. Arkadaşım bu sayede 118 kilodan 76 kiloya düştü ama tabi bu saydıklarımı 10 ay boyunca yaptı... Bir de iki çiğ yumurtayı bardağa koyup içmek sana bol protein verir kaloriyi azaltır yağları yakar güzel vücut verir. Zamanın olursa denersen görürsün...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı