2000-2500 TL Ekran Kartı Önerisi

@Sylveon @C. A. R. T. E. L ikisi aynı performansta kartlarsa ama dediğim gibi AMD'nin ekran kartlarına pek güvenmiyorum ve bildiğim kadar ısınma problemleri varmış. Tabi siz fark yok diyorsanız öyledir tam bilgim yok çünkü bu konularda. Peki bu kartlar 1660 Super'e göre ne kadar fark yaratır dediğim gibi aradaki fiyat farkı az da olsa var FPS olarak ve piyasa ömrü olarak her türlü değer mi diyorsunuz yoksa 1660 Super'de beni fazlasıyla götürür mü?

Isınma problemi diyenlerin kasası sizin gibi hava akışı olmadığı için öyle diyorlar.

Siz kasa almadınız tahminen gidip RX 5600 XT ve kalan parayla MSI Mag Forge 100M alın keyfinize bakın.

Herkese iyi günler, öncelikle ben sistemime Tomahawk Max + R5 3600 + 16 GB RAM 3600 MHz 18 CL şeklin de yeni parçalar aldım. Şu anda bilgisayar rahatladı ama güncel olan AMD Sapphire R9 270X 4 GB ekran kartım oyunlarda yeterli FPS'i veremiyor. Şimdi bir ekran kartı almak istiyorum ama ekran kartı biraz kritik bir konu bana göre kime sorsam bana 1660 Super'i öneriyor anladığım kadar hem çok uygun hem çok iyi performans veriyor. İnternetteki sitelere baktığımda bu 1660 Super ekran kartının birden çok yapımcısı var.
Gigabyte, MSI, ASUS ve aynı şekil de bir sürü modeli var. Size sormak istediğim soru şu; eğer 1660SUPER alacaksam hangi markanınkini almalıyım ve hangi modelini almalıyım?
Eğer ki aralarında çok bir fark yoksa ve fiyat farkı çoksa yani en çok F/P olan hangisi? Bu ikisine göre indirimlerde satın alacağım. En iyisi ve en iyi F/P olanı hangisi?

Bir de aynı şekil de bu bütçeyle yine fiyatına göre en iyi performansı veren iyi bir ekran kartı önerebilir misiniz?

Eğer bütçeyi 300TL yükseltebilirseniz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler, öncelikle ben sistemime Tomahawk Max + R5 3600 + 16 GB RAM 3600 MHz 18 CL şeklin de yeni parçalar aldım. Şu anda bilgisayar rahatladı ama güncel olan AMD Sapphire R9 270X 4 GB ekran kartım oyunlarda yeterli FPS'i veremiyor. Şimdi bir ekran kartı almak istiyorum ama ekran kartı biraz kritik bir konu bana göre kime sorsam bana 1660 Super'i öneriyor anladığım kadar hem çok uygun hem çok iyi performans veriyor. İnternetteki sitelere baktığımda bu 1660 Super ekran kartının birden çok yapımcısı var.
Gigabyte, MSI, ASUS ve aynı şekil de bir sürü modeli var. Size sormak istediğim soru şu; eğer 1660SUPER alacaksam hangi markanınkini almalıyım ve hangi modelini almalıyım?
Eğer ki aralarında çok bir fark yoksa ve fiyat farkı çoksa yani en çok F/P olan hangisi? Bu ikisine göre indirimlerde satın alacağım. En iyisi ve en iyi F/P olanı hangisi?

Bir de aynı şekil de bu bütçeyle yine fiyatına göre en iyi performansı veren iyi bir ekran kartı önerebilir misiniz ?
Bütçeyi 190 lira artırarak RTX 2060 alabilirsin. 1660 SUPER den çok güçlü bir kart.

@Sylveon kasa için ayrı bütçe ayıracağım dediğim gibi şu an ekran kartı olayım. 1660 Super'e göre her türlü çok daha iyi diyorsanız almayı planlıyorum ama o kadar bir fark yoksa kalan para ile monitöre'de yatırım yapabilirim.

@Msaidzeyrek21 güzel ekran kartı diye biliyorum ama tam fikrim yok ne diyorsunzu 1660 Super'e göre 1100 TL pahalı aradaki farka değer mi performans olarak?

@Lergoooon arada hatrı sayılır bir fark var ama eğer ki performans olarak çok daha iyi etki yapar ve daha uzun ömürlü gider diyorsan olabilir dostum yoksa 1660 Super'de çok ekonomik bir kart.

@Sylveon dostum dedim ki bildiğim kadar AMD ekran kartları çok fazla ısınıyor ki şu anki ekran kartımda AMD ve çok ısınıyor evet kasa ile alakalı bir durum ancak bu diğer marka kartlara göre daha fazla ısındığı gerçeğini değiştirmez. Aynı performansa sahip iki farklı model karttan GTX çok daha az ısınıyorsa 200TL fazla verip daha serin bir şekil de çalıştırırım benim öğrenmeye çalıştığım şey bu zaten hiçbir şey de emin olara konuşmuyorum ve bilgimin tam olmadığını belirtiyorum.

@Sylveon dostum dedim ki bildiğim kadar AMD ekran kartları çok fazla ısınıyor ki şu anki ekran kartımda AMD ve çok ısınıyor evet kasa ile alakalı bir durum ancak bu diğer marka kartlara göre daha fazla ısındığı gerçeğini değiştirmez. Aynı performansa sahip iki farklı model karttan GTX çok daha az ısınıyorsa 200TL fazla verip daha serin bir şekil de çalıştırırım benim öğrenmeye çalıştığım şey bu zaten hiçbir şey de emin olara konuşmuyorum ve bilgimin tam olmadığını belirtiyorum.

Rakibi bu kart ve sapphire pulse modelinin soğutması iyidir ekran kartının ısınmasını markaya bağlamak yanlış. 1660superle aralarında 20 30 fps fark var küçümsenecek bir fark değil. Hatta fark bazen 40-50fpsleri buluyor.

Ben sadece bir kere RX 470 almıştım onuda oyundaki yaşadığım sorunlar yüzünden 3 ay sonra zararına satmıştım, onun dışında pek tecrübem yok ama bana yetti ve Nvidia kullanmaya devam ediyorum. Bana sorarsan ben tabiki RTX 2060 al için rahat olsun derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı