2000 TL Civarı Telefon Önerisi

Snapdragon 820 ile 830 arasında kullanıcının fark edeceği bir durum genelde yok. Bir de cihazda donanım uyumluluğu söz konusu. HTC 10'un Snapdragon 820 ile bir telefonun yapamayacağı iş yok. Şimdi ve önümüzdeki 2-3 yıl içinde. Ayrıca arasındaki işlemci desteği arasında da fark yok. Qualcoom için Snapdragon 830 ne ise 820'de o...
Arayüz, kamera, batarya, ekran, kulaklık, hoparlör, kasa kalitesi, tasarım anlamında HTC 10 1750 lira ile fiyatını sonuna kadar hak eden cihaz!
Her iki cihaz da fiyat performans ürünü olabilir. Ama oneplus'un HTC 10'dan iyi olduğu kesin!
 
Ayrıca HTC 10 daha ağır. 4 GB ram var. UFS depolama türüne sahip değil. Gorilla glass 3 teknolojisi var. Bunlar bile o farka değecek türden.

Arasındaki ağırlık farkı 7 gram gibi gülünç bir rakam. Ram konusu ise ASUS Zenfone RA'da 8 GB ram var ama ne Samsung S7'ye (4 GB) ne HTC 10'a (4 GB) ne de ONE Plus 5'e (6 GB) rakip olabilir. Sadece kağıt üstü bilgiler onlar!
Depolama da ise eMMC de gayet kaliteli bir depolama türüdür. İnanın UFS 2.0 ile eMMC 5.0 arasındaki farkı imkanı yok anlayamazsınız kullanırken hatta bilmezsiniz bile.
Ekran konusuna gelecek olursak evet haklı olabilme ihtimaliniz var. Ama hangimiz bu kadar bütçe ile telefon alıp da kullanırken koruyucu ekran taktırmıyoruz?
Gorilla Glass sağlamlık konusuna gelince aşağıya bir video atıyorum. Samsung S7 (Gorilla Glass 4) ve HTC 10 (Gorilla Glass 3) düşürme testi izlemenizi tavsiye ederim. Yani her Gorilla Glass maalesef aynı değil, kalite her zaman ayrı birşeydir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video için ise tesadüf diye bilirsiniz ama 1'e karşı 32 defa tesadüf olamaz...

Her iki cihaz da fiyat performans ürünü olabilir. Ama oneplus'un HTC 10'dan iyi olduğu kesin!
Tabiki iyi değil kusura bakmayın ama kutu içinden kulaklık bile çıkmayan telefona 2300 lira verip ONE Plus 5 alıp ayrıca 100-150 lira verip de kulaklık alacağıma aynı performansı veren, daha kaliteli olan ve piyasadaki en iyi kulaklığı veren telefonu 1750 lira verip HTC 10 alırım! Ve asla geride kalacağımı da sanmıyorum. Telefon alırken herşeye dikkat etmek gerekiyor. Fiyat/Performans yanına kaliteyi de eklemek gerekir.
Bana göre tablo aşağıdaki gibi tabi 2000 lira üzerinden...
Fiyat/Performans/Kalite =1. Sırada HTC 10 2.Sırada Samsung S7
Fiyat/Performans = Xiaomi Mi 6
Performans = OnePlus 5

Konu bayağı uzadı. Alacak arkadaşa hangisini alırsa alsın şimdiden hayırlı olsun diyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı