2000 TL'lik PC mi? Yoksa PS4 mü?

VitalVirtue

Kilopat
Katılım
14 Mayıs 2016
Mesajlar
27
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar;
Benim 2000 TL lik bir bütçem var.
Ben bu yaz içerisinde PS4 ya da PC almayı düşünüyorum. Şu anda bir ASUS laptop(4 GB RAM, Nvidia GeForce 610M 2 GB ekran kartı ve intel i5 3210M 2.50 GHz)um var.Hangisini tercih edebilirim?
Bir de PS4 te PSN Plus üyeliği filan varmış 150 tl filanmış,bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler. (Daha yeniyim Technopat Sosyal'de, hatam var ise lütfen belirtiniz.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Kingston Hyperx FURY 8GB DDR4 2133 MHz CL14 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Rami
Ürün Kodu: HX421C14FB2/8

Ara Toplam1.582,90 TL
Toplam KDV284,92 TL
Sepet Toplam Fiyatı1.867,82 TL
[TBODY] [/TBODY]

Toplam 1980 lira ediyor. GTX 950 performansına bak eğer iyi geliyorsa bu sistemi alırsınız.
 
Ps4 oyunları çok pahalı, grafikler PC seviyesinde değil, çoğu oyun sabit 30 FPS yani bu bütçeye bilgisyar toplamak en mantıklısı.
 
Ps4 un tek avantaji ozel oyunlari sadece Uncharted 4 icin Ps alanlar taniyorum. List of video game exclusives (eighth generation) - Wikipedia, the free encyclopedia

Burdan tum exclusive oyunlara bakabilirsiniz.

Psn plus yillik olarak satin alinan bir sey. 150 tldir. Her ay 1-2 oyun bedavaya indirme hakki, psn storedan ozel indirimler felan sunar. Ama bedavaya indirebilecegin oyunlari sony secer ve kimsenin su gunu kadar o oyunlardan memnun oldugunu gormedim. Ha bu arada psni haftalik veya aylikta alabilirsin ama fiyat acisindan en mantiklisi yilliktir.

Not: Bunlar şahsi görüşümdür. Sadece forumlardan ve incelemelerden yola çıkılarak fikrimi ortaya koydum. Yanlış olma ihtimali tabi ki bulunmaktadır.
 
Bu bütçeniz var ise PC toplamanız daha mantıklı. PSN'de oyunlar çok pahalı ve online oynayabilmek için yıllık 150 TL gibi bir fiyat vermelisiniz. Eğer PS exclusive oyunlarını oynamak sizin için önem teşkil etmiyorsa, PC toplamanızı tavsiye edeceğim.

Yukarıda @Spontune arkadaşımızın topladığı sistem mantıklı.
 
Oynayacağın oyunlara bağlı bu. Exclusive oyunlar var PS4'te. Oyunlar pahalı diyen arkadaşlar zaten PS4 ve alacağın oyunlar (2-3 oyun) aynı fiyata geliyor. PC'deki oyunları oynayacaksanız PC toplayın derim.
 
PS için alacağın oyunlar vesaire 1 yıl içerisinde 500 lira falan olur diye tahmin ediyorum. O 500 lira ile sistemi yükseltebilirsin. Ayrıca GTX 950 iyi bir karttır 2 yıl götürür. 30 kare almaktansa 60 kare vesaire alacak bu daha iyi. Zaten bilgisayar ile PS i karşılaştırmak android ile apple ı karşılaştırmak gibi bir şey. 1 yıl sonra zaten o ekran kartı yerine 1060 takar güç kaynağını değiştirmeye de gerek kalmayacak 75 watt güç tüketecek 1060. Bence bilgisayar her yönden daha avantajlı.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı