20000 TL’ye Sistem Toplama

İş kartları yazılımdan daha çok video için uğraşanlar. Oyun tasarlayanlar yada film efektleri gibi işlerinde uğraşanların tarzı. Yazılım da bildiğimiz kodsa gerek yok o tarz kartlara.
Ayrıca konun çok dağılıyor ilginç şekilde :). Seçtiğiniz SSD' de pahalı. Anakart üst seviye anakart ama sanki o kadara gerek yok gibi baya pahalı seçilmiş onun yerine ortalama bir Z390 seçilebilir.
SSD' ye gelceksek incehesap' ta 500 GB Samsung SDD daha ucuz fiyatı hatırlamıyorum onu seçebilirsiniz.
Kasa olarak Phanteks 350X yada NZXT marka kasalardan seçilebilir. Güç kaynağı 750W' lık bir modüler güç kaynağı yeterli. Sıvı soğutucu da Cooler Master 240L soğutucu seçilebilir.
O bütçeye 2080 zorlanırsa 2080 Tİ sığar.

İlginize çok teşekkür ediyorum öncelikle. Gerek yok fakat daha iyi değil mi? Bir de RTX dediğiniz ekran kartından daha iyi olarak anladım yanlış anladıysam affola. Bu arada ömrü konusunda fikriniz nedir? İyi akşamlar diliyorum.

İlginize çok teşekkür ediyorum öncelikle. Gerek yok fakat daha iyi değil mi? Bir de RTX dediğiniz ekran kartından daha iyi olarak anladım yanlış anladıysam affola. Bu arada ömrü konusunda fikriniz nedir? İyi akşamlar diliyorum.
Evet RTX serisi daha yeni ve güncel kart. RTX 2080 GTX 1080' den daha performanslı olduğundan RTX 2080 seçmen daha mantıklı mesela direkt düz RTX alın şart demiyoruz ama o bütçede RTX daha iyi ve daha mantıklı daha ileriye götürür.
Ömrü duruma bağlı sürekli yüksek ayarda oynucam veya güncel kalmak istiyorum gibi düşünceler oluşuyor. Kart baya seneleri götürür. Günümüzde hala 660 760 950 gibi kartları kullanan kullanıcılar var. Zorlarsanız 10 sene bile kullanırsınız hevesiniz hiç yoksa sürekli yeni olsun güncel kalsın filan.

Evet RTX serisi daha yeni ve güncel kart. RTX 2080 GTX 1080' den daha performanslı olduğundan RTX 2080 seçmen daha mantıklı mesela direkt düz RTX alın şart demiyoruz ama o bütçede RTX daha iyi ve daha mantıklı daha ileriye götürür.

Anladım peki ömrü ne kadar olur normal şartlarda çünkü bu kadar para vermişken tabiiki uzun gitsin istiyorum.

Anladım peki ömrü ne kadar olur normal şartlarda çünkü bu kadar para vermişken tabiiki uzun gitsin istiyorum.
Yukarıda yazdım :). Kullandığınız çözünürlükte bir etken 1080P için bu kart çok fazla kalacaktır. 2K için en az 5 sene diyorum rahatça ayar düşürüp bile daha çok idare edebilir.

Yukarıda yazdım :). Kullandığınız çözünürlükte bir etken 1080P için bu kart çok fazla kalacaktır. 2K için en az 5 sene diyorum rahatça ayar düşürüp bile daha çok idare edebilir.

Kusura bakmayın görmemişim :). 10 seneye kadar demişsiniz tabiiki güncel kalsın takıntım yok 10 sene kasmadan canımı sıkmadan mı diyorsunuz? Ben yormadan kullanan bir kullanıcıyım.

Kusura bakmayın görmemişim :). 10 seneye kadar demişsiniz tabiiki güncel kalsın takıntım yok 10 sene kasmadan canımı sıkmadan mı diyorsunuz? Ben yormadan kullanan bir kullanıcıyım.
Valla sürekli ayar kısarak çözünürlük düşerek olabilir ama teknoloji hızlı gelişiyor bir şey diyemiyoruz. Hani garanti değil olabilir olmayabilir de ama en az 5 sene götüreceğine herkes hemfikir. Ama 10 sene sonra belki yüzüne bakılmıcak :). GTX 460 gibi, 8 senelik kart bu da.

Valla sürekli ayar kısarak çözünürlük düşerek olabilir ama teknoloji hızlı gelişiyor bir şey diyemiyoruz. Hani garanti değil olabilir olmayabilir de ama en az 5 sene götüreceğine herkes hemfikir. Ama 10 sene sonra belki yüzüne bakılmıcak :). GTX 460 gibi, 8 senelik kart bu da.

Teşekkür ediyorum :)

Bence yine giderleri olur [emoji1]

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı