2008'li LGS'ye nasıl çalışmalıdır?

7. sınıfta 8. sınıf konularına çalışmayın 7 de de başarısız olursunuz. 7. sınıf bittikten sonra yaz tatilinde 8. sınıf konularını çalışın. Ardından sene başlayınca soru çözmeye başlayın. Keşke ben böyle yapsaydım kazandım ama çok daha iyi bir yer kazanırdım.
 
Sen annene uyma çünkü 8.sınıf konuları 7.sınıfdan başlıyor ve sen internete bakarak anlayamazsın çünkü konular epey zor.



10-15 dakika yerine sen 20 soru en az yapsan dha mantıklı olur ve eğer Mali durumunuz iyiyse dershaneyi öneririm anlayamadığın soru veya konu olursa çok rahat öğrenirsin.
Anlayamadığım soru olursa annem var o yardımcı olur. Konu anlatım kitaplarından mı başlamalıyım?
 
Sınav dönemine girilecek bir çalışma planına gerek yok. 11-12 ilişkisiyle 7-8 ilişkisi arasında dağlar var.
 
Annene bakma 2 sene boyunca LGS'ye çalışırsan kafayı yersin.
Üniversite sınavına çalışanlar 2 sene nasıl çalışıyor?

Ortalamanın yüksek olması bir şey ifade etmez. Günde aşırı fazla çalışmana da gerek yok. Günlük, haftalık ve aylık tekrarlarını yap. Konuyu güzel bir şekilde öğren, gel bir de evde internetten video izle. Hemen yeni nesil sorulara atlama. Bir adet klasik soru kitabın olsun. Klasik sorular sana işlem yeteneği kazandırır. Sonra yeni nesil soruları çözmeye başlayabilirsin. Hafta da 1 de deneme çöz konuları oturttuktan sonra.

Kaynak olarak Nar ve Paraf öneririm. Özellikle Nar'ın son 2 ayda çıkarttıkları deneme kitabı çok işime yaramıştı. Matematik'te 1 yanlışım vardı, onuda yanlış anlayarak farklı şıkkı işaretledim. Yani kafamdan atmıyorum. En son olarak sana kesinlikle önereceğim bir konu var. Kesinlikle örnek soruları kaçırma. Önceki senelerin örnek sorularını da çöz. Örnek sorular çok kıymetli. Benim girdiğim sene bazı sorular benzer çıkmıştı.
 
Anlayamadığım soru olursa annem var o yardımcı olur. Konu anlatım kitaplarından mı başlamalıyım?

Bak ben senin yerinde olsam şu andan çalışmaya başlardım kendime güzel bir program yapıp her gün onu çalışırdım ben 7'de çalılmadım çok pişmanım 450 aldım ama 500 yapabilirdim belki de çok fazla çılışsaydım.sen şu an 7'ye bak gelecek sene yazın erkenden başla çalışmaya.
 
Sınav süresi ne kadar bilmiyorum ama o süre zarfında odaklı kalacağın etkinliklere yönel. Konulara hazırlanmak için 7. sınıf bence erken ama sınav tekniği geliştirmek için çok iyi bir zaman olabilir.
Kendimden örnek vereyim TYT süresine motive olabilmek için 135 dakika hic ara vermeden kitap okuyordum günlük. Sınav senesi başladığında çok işime yaradı.
Bunun dışında ders çalışma tekniğini oturt. "Bu derse nasıl çalışsam acaba?" sorusu olmasın kafanda.
Bunlar genel olarak yeterli olur diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı