olcanasqar
Centipat
- Makaleler
- 1
2013 veya 2014 IMac'e eGPU yapılabilir mi?
Thunderbolt ile yapılabiliyor galiba. Ama o MacBook'lar da oluyormuş. Mac'da var mı bilmiyorum.
Bu arada foruma hoş geldiniz.![]()
Thunderbolt 2 portunu Thunderbolt 3 portuna çeviren adaptör ile Thunderbolt 3 destekli eGPU kutularını kullanabilirsiniz.
Evet. Ama o tarz bir kutuyu bulmak çok zor. Ben bir ara MacBook Air için aramıştım. Şu an RX 480 kullanıyorum. Onu emekli edeceğim ama eGPU'ya çevirip Mac üzerinde kullanmayı planlıyorum şahsen.Thunderbolt 2 eGPU kutusu alsam adaptöre gerek kalmaz değil mi?
eGPU adaptöründen mi bahsediyorsunuz? yoksa güç adaptörü mü?Çok teşekkürler Thunderbolt ile oluyor mu diye merak etmiştim zaten. Hoşgeldim.
Thunderbolt 2 eGPU kutusu alsam adaptöre gerek kalmaz değil mi?
Haklısınız hocam. Ama o kutluların fiyatları da çok yüksek.iMac 2013'ün ThunderBolt versiyonu 2 değilmiş. (ThunderBolt(1) ile ThunderBolt 2'nin şekli mini DP şeklinde dışarıdan aynı gözüküyor)
ThunderBolt 3 = 40 GBPS.
ThunderBolt 2 = 20 GBPS.
ThunderBolt = 10 GBPS.
10 GBPS üst seviye ekran kartlarında darboğaza sebep olacaktır.
Bazı eGPU kutularının içerinde PSU bulunuyor. O tarz bir çözümü kullanacaksanız harici bir PSU'ya ihtiyacınız yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.