Çözüldü 2013 veya 2014 iMac eGPU yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Thunderbolt ile yapılabiliyor galiba. Ama o MacBook'lar da oluyormuş. Mac'da var mı bilmiyorum.
Bu arada foruma hoş geldiniz. :)

1599147927088.png

Bende de bu girişten var. X1 Carbon kullanıyorum. Ama benimki mini DP olarak geçiyormuş. Dönüştürücü ile HDMI olarak kullanıyorum. Thunderbolt görevi görüyor mu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thunderbolt ile yapılabiliyor galiba. Ama o MacBook'lar da oluyormuş. Mac'da var mı bilmiyorum.
Bu arada foruma hoş geldiniz. :)

Çok teşekkürler Thunderbolt ile oluyor mu diye merak etmiştim zaten. Hoşgeldim.

Thunderbolt 2 portunu Thunderbolt 3 portuna çeviren adaptör ile Thunderbolt 3 destekli eGPU kutularını kullanabilirsiniz.

Thunderbolt 2 eGPU kutusu alsam adaptöre gerek kalmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler Thunderbolt ile oluyor mu diye merak etmiştim zaten. Hoşgeldim.

Thunderbolt 2 eGPU kutusu alsam adaptöre gerek kalmaz değil mi?
eGPU adaptöründen mi bahsediyorsunuz? yoksa güç adaptörü mü?

AKitio gibi box'ları alırsanız thunderbolt ile kullanabilirsiniz.
Tabi fiyatlarının müthiş yüksek olduğunu unutmayın.

eGPU için PSU'da gerekli hocam. Alırken unutmayın. :)
Hocam fiyatlar biraz tuzlu. Yani değecek mi diye hesaplamanız gerekebilir. Çünkü diğer parçalar ile darboğaz oluşmaması da gerekiyor.

iMac 2013'ün ThunderBolt versiyonu 2 değilmiş. (ThunderBolt(1) ile ThunderBolt 2'nin şekli mini DP şeklinde dışarıdan aynı gözüküyor)
ThunderBolt 3 = 40 GBPS.
ThunderBolt 2 = 20 GBPS.
ThunderBolt = 10 GBPS.

10 GBPS üst seviye ekran kartlarında darboğaza sebep olacaktır.
Bazı eGPU kutularının içerinde PSU bulunuyor. O tarz bir çözümü kullanacaksanız harici bir PSU'ya ihtiyacınız yok.

Fiyatı yüzünden mantıklı bir tercih değil ancak örnek olarak;
1599148687887.png

3 Slot genişliğinde ve 500 Watt TDP'ye sahip ekran kartlarını kullanabiliyorsunuz. Kendi içerisinde 650 Watt PSU bulunuyor.

iMac 2013'ün ThunderBolt versiyonu 2 değilmiş. (ThunderBolt(1) ile ThunderBolt 2'nin şekli mini DP şeklinde dışarıdan aynı gözüküyor)
ThunderBolt 3 = 40 GBPS.
ThunderBolt 2 = 20 GBPS.
ThunderBolt = 10 GBPS.

10 GBPS üst seviye ekran kartlarında darboğaza sebep olacaktır.
Bazı eGPU kutularının içerinde PSU bulunuyor. O tarz bir çözümü kullanacaksanız harici bir PSU'ya ihtiyacınız yok.
Haklısınız hocam. Ama o kutluların fiyatları da çok yüksek. :)
Mini DP ile ThunderBolt aynı port mu?
Bu arada EİC cevap isterseniz tekrar raporlayabilirim. Çünkü biraz sizin hakkınız gibi duruyordu.
@The Anorak

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı