2018 Audi A3 Sedan Almaya Karar Verdim

Yatırım tavsiyesi istememiş arkadaş. Araba önerisi istemiş. Herkesin zevki ve istekleri farklı. 10 tane evim olacağına bir tane E39 M5 almayı daha çok isterim mesela ya da zengin olmaktansa. İnsanların parayı nasıl harcayacağı seni de beni de ilgilendirmez. Herkesin kendi çevresi var, hayatı var. 1 tane evi kendinin vardır, 10 tane babasının vardır, ne biliyorsun? Araba öner geç, gerisi ilgilendirmez bizi. Ayrıca, araba hava için alınan bir şey değil. Kendi konforunu düşünüyordur, sürüş zevki önemlidir daha da önemlisi canını düşünüyordur.
Yorum kabul etmiyor olsa, konu açmaz adam. Yorum yaparken birilerine soracak değilim. Sen araba alma konusunda öneride bulun, ben bu şekilde bulunuyorum. Türkiye gibi bir ülkede 10 evin olsa ne olacak allasen. Can güvenliği kısmı kusura bakma ama hikaye. Ne yani, 200.000 liraya kadar olan araçlarda insanlar can tehlikesi mi yaşıyor. Neyse, daha fazla uzatmayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Bak yaşın kaç bilemiyorum. Evlendin mi, ev geçindiriyor musun, kaç yıldır iş hayatındasın; bilemiyorum. Ama ben araba almaya karar vermişim. Bu forumda arabalardan anlayan olgun insanların olduğunu bilerek konu açtım, senin gibi insanların gelip "şunu yap, bunu yap" demesi için konu açmadım. Eğer arabalar hakkında bir tavsiyen, bir fikrin yok ise konumdan çıkmanı istiyorum. Benim evim de var, mevcutta arabam da var çok şükür. Arabamı satıp model yükseltiyorum. Bana ne Almanya'daki araba fiyatlarından, ben Türkiye'de yaşıyorum ve ülkemizin şartları bu. Bu arabalara verecek param da var yatırımım da var. Senden parayı nasıl yatırıma dönüştürürüm gibi tavsiyeler istemiyorum ki, ihtiyacım yok, anladın mı güzel kardeşim?

Konu ile alakalı görüşlerini belirten arkadaşlarıma, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Şu anda Audi A4 ve BMW 5 serisini araştırıyorum, çevremden de bir kaç insan tavsiyede bulunmuştu, çünkü bir kaç yere daha başvurmuştum. Bu iki arabayı da test edeceğim inşallah. A4 kafama yattı A3'e o kadar para vermektense A4 daha mantıklı geliyor. Araştırıp göreceğiz inşallah.

Hayırlı Forumlar diliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse, bir şey demiyorum. Evet, tanımıyorsunuz beni, tanısanız bu şekilde konuşmazdınız. 😉 Jaguar E-Type Roadster görmek istiyorsanız bir gün Bodrum'a gelin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse, bir şey demiyorum. Evet, tanımıyorsunuz beni, tanısanız bu şekilde konuşmazdınız. 😉 Jaguar E-Type Roadster görmek istiyorsanız bir gün Bodrum'a gelin.
Lamborghini Diablo görmek istersen, Beşiktaş İstanbul'a beklerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
C segment bir araca o kadar verilmez. A4'ün yeni kasası da hoşuma gitmiyor. Özellikle 1.4 ve 150'lik TFSI motor performans konusunda çok iyi sayılmaz. Alabiliyorsanız, kesinlikle BMW 520 bakın, bir de dizelini buldunuz mu, hem performans hem de yakıt anlamında çok memnun kalırsınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Volvo S60'a da bakılabilir. Ben sıfır yerine 2. el temiz arabalara bakardım şahsen. Zira sıfır arabalar vergiler yüzünden zerre fiyatını hak etmiyor. 200.000 TL verip A3 almak da koyar insana.

Örnek vermek gerekirse temiz BMW 320d, Mercedes C200d, A4 Quattro bakılabilir. Ya da zorlanırsa BMW 5 serisine çıkabilirsiniz ama temiz bulma oranınız düşer tabii ki.
 

Bu araç temiz duruyor böyle bir şey düşürebilirseniz alın derim. Dayımda da aynı araçtan mevcut bir kere uzun yol yapma fırsatım olmuştu, gerçekten konforluydu.
 
Bence 1.6-1.5 ve 1.4 motora sahip D segment arabalara bak. Arkadaşlar 520 falan demişte iş onu almakla bitmiyor maalesef. Arabayı almak en kolayı, diğer masrafları dert. Superb için yaşadığım yerde hep taksi demişsin, onlar hep boş dolusu sana başka bir araba gibi gelir. Ben tekrar yineliyorum. Benzinli alacaksan 1.4 TFSI A4, Passat, 1.5 Ecoboots Mondeo, dizelde ise 1.6 TDI Passat veya Superb.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı