2019'da AKK kalkacağı için ucuz paket mi alınmalı?

rocky

Hectopat
Daha fazla  
12 eylülde Superonline taahhüdüm bitiyor, sizce 60 TL'lik 50 GB AKK'li paket mi almalıyım yoksa 70 TL'ye 200 GB AKK mi alayım?

Eğer 70 TL'lik paket alırsam, 2019'da AKK kalktığında boşu boşuna ayda 10 TL fazladan mı vermiş olacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, benimde Süperonline taahhütüm bitiyor bu ayın 23'ünde. Tavsiyem taahhütlü AKK'lı paket almayın. Şahsen 1 Ocak'a kadar kullanmak için NetSpeed (büyük ihtimalle NetSpeed) yada TürkNet geçeceğim. Modemimi falan aldım. Yazlıktan dönmeyi bekliyorum.​
Gidip taahhüt verirseniz 1 Ocak'tan sonra (gerçek anlamda kalkarsa) halen AKK illetine takılı kalacaksınız. Tercih sizin tabiki :)

Bu konu malesef tam bir muamma. Farklı görüşler var. Taahhüt vermemek bir görüş olduğu gibi AKN kalktığında paket fiyatları da artacağından hattın desteklediği ölçüde yüksek hız ve düşük AKN pakete şimdiden taahhüt vermeli diyenlerde var. 1 Ocakta nasıl bir uygulamaya gidileceği, taahhütü bulunan AKN paketlerinin durumu vs. ne olacağı net değil.

Başımdan geçen bir olayı sizlere anlatayım belki fikir sahibi olursunuz. Yaklaşık 1 ay önce Superonline 25Mbps Platin paketine geçiş yaptım ve 229TL gibi bir fiyattan 89TL'ye düşmüş durumdaydı. Ben bu pakete geçtikten sonra telefonlarım hiç susmadı, sürekli arayıp beyefendi 2019'da AKN kalkacak isterseniz sizi AKN'li bir pakete geçirelim diye sürekli darlamaya devam ettiler. Ben burdan şunu çıkardım, altyapı henüz AKN kaldırmak için yetersiz ve bu taahhüt edilen 2019 senesinde AKN'lerin kaldırılacağını öngörüp sene başında uçurum kampanyalar yaptılar ve şu an kaldırılamayacağını farkettiler. İkinci bir ihtimal ise AKN'siz paket fiyatlarının daha yüksek olacağını öngörüp 2019 başında paket değişikliği sebebiyle abartı fiyatlar sunacakları ve şu an AKN'siz müşterilerin de o fiyat bandına girmesi için çırpındıkları gerçeği olabilir.

Son düzenleme:
Başımdan geçen bir olayı sizlere anlatayım belki fikir sahibi olursunuz. Yaklaşık 1 ay önce Superonline 25Mbps Platin paketine geçiş yaptım ve 229TL gibi bir fiyattan 89TL'ye düşmüş durumdaydı. Ben bu pakete geçtikten sonra telefonlarım hiç susmadı, sürekli arayıp beyefendi 2019'da AKN kalkacak isterseniz sizi AKN'li bir pakete geçirelim diye sürekli darlamaya devam ettiler. Ben burdan şunu çıkardım, altyapı henüz AKN kaldırmak için yetersiz ve bu taahhüt edilen 2019 senesinde AKN'lerin kaldırılacağını öngörüp sene başında uçurum kampanyalar yaptılar ve şu an kaldırılamayacağını farkettiler. İkinci bir ihtimal ise AKN'siz paket fiyatlarının daha yüksek olacağını öngörüp 2019 başında paket değişikliği sebebiyle abartı fiyatlar sunacakları ve şu an AKN'siz müşterilerin de o fiyat bandına girmesi için çırpındıkları gerçeği olabilir.
Hocam, kanımca altyapı kaldırmıyor gibi bir durum yok. AKK illetinin çıktığı dönemdeki internet müşterisi sayısı ile bugünki sayı arasında belki dağlar kadar fark vardır. Bu kadar kişiyi kaldırabilen bir sistem de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Saçmalamışlar sizi okadar arayıp ederek :)

Biz yeni bir eve taşındık şu an 1 şubata kadar sürecek olan bir paket alacağız. 1 şubata kadar superonlinenin hangi pakedi alınmalı? Veya türknet mi alınmalı

Taahhüt kovalayın bence. AKN kalkınca size AKN uygulayabileceklerini sanmıyorum. Ondan dolayı sözleşme yapın paketin fiyatı hep aynı kalsın :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı