2019'da Windows 7 Kullanılır mı?

Hangisi?

  • Win7

    Oy: 24 30,0%
  • Win10

    Oy: 56 70,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    80
  • Anket kapandı .
Microsoft Visual olması demek o oyunu Windows 7'de illa oynayabileceksin anlamına gelmez. Bazı oyunlar artık desteği kesti ve kesmeye de yavaş yavaş devam edecek. Hepsi oynanır diye çıkış yapıyorsun örneğini veriyorum çoğunu oynatır diyorsun.
Fakat sonra yanlışımı düzelttim ve çoğu dedim sonuçta çoğu %90 gibi bir ihtimal yani az da olsa çalışmayan var. Zaten sizde ilk başta böyle demiştiniz.
 
Bir dakika beni biraz aydınlatır mısın? Bir daha yanlış bilgi vermek istemiyorum nasıl oluyor ama usb veya cd olmadan sonuçta işletim sistemi değiştiriyor.
Örneğin Bilgisayar çalışırken D: Diskimizdeki .iso dosyasını çalıştırdık. USB'yi boot etmiş gibi ekrana "Şimdi yükleyin" yazısı geliyor. Buradan gerekli adımları geçince C: diskimizi seçiyoruz ve format başlıyor. Ben çoğu kez böyle format attım. Fakat şöyle bir durum var ki bu tür format esnasında Biçimlendirme özelliğini kullanamıyoruz. Format sonrasında C: Diskinde "Windows.old" klasörü oluşuyor. O klasörü silince normal format atmış gibi oluyoruz.
 
Orjinal olduğu için Win10 kullanıyorum ama orjinal Win8.1'im olsa düşünmeden kurarım. Performans açısından çok fark var. 4 GB RAM, giriş seviyesi işlemci, onboard ekran kartı ve HDD sahibiyim.
 
SSD olmayan senaryoda Win7 daha akıcı olur.
Bu arkadaş kısmen doğru söylüyor.
yanlış bilgilendirme bilgisini kim ekledi ? SSD yoksa W10 çöp bir çok açıklamada bunu söylüyorlar. W7 için arkadaş yanlış bilgilendirmiyor.
 
4 GB RAM olan ve SSD olmayan sisteme Windows 8.1 daha iyi gider. Hem daha iyi. Yarı Windows 10, yarı Windows 7. İkisindende karışık yapılmış.

Ayrıca SSD olmayan bir sistemde Windows 10 çok saçma.
 
Var. Ben sadece yüzeysel olarak biliyorum fakat systemd kullanan distrolarda systemctl list-unit-files komutu ile aktif ve inaktif servisleri görmek mümkün.

Sürücü derken daha çok ekran kartı sürücüsünü kastettiniz sanırım. Windows'ta olduğundan biraz daha farklı o. "modesetting", "scfb", "vesa", "amdgpu" ve sanırım "nouveau" gibi çekirdeğe dahil gelen sürücüler var. Xorg'un kendi sürücüleri var. Siz isterseniz sahipli sürücü kurabiliyorsunuz :D Nvidia kartınız yoksa yapmanız gereken bir şey yok aslında. Nvidia'nın açık kaynaklı sürücüsü performans bakımından geride kaldığı için nouveau yerine sahipli olanını kullanıyorum ben.

Opt klasörü sizde neden yok bilmiyorum. Bende var fakat boş :D
Peki beğenmediğiniz bir şey var mı Linux işletim sistemlerinde zorluk çıkarabilen. Yani sürücüler otomatik mi kuruluyor?
 
Son düzenleme:
Peki beğenmediğiniz bir şey var mı Linux işletim sistemlerinde zorluk çıkarabilen. Windows bir zaman sonra yavaşlıyor Linux da yavaşlamıyor diyolar.

Peki beğenmediğiniz bir şey var mı Linux işletim sistemlerinde zorluk çıkarabilen. Yani sürücüler otomatik mi kuruluyor?

Bilgisayar üzerinde basit şeyler yaptığım için şu şöyle kötü diyemeyeceğim. Bilgisayara ek bir işletim sistemi kurmak hiç zor değil, denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Benim ekran kartı sürücüsü dışında kurmak zorunda kaldığım herhangi bir şey yok. O da Nvidia kart kullandığım için, sadece farklı bir sürücüyü tercih ettim.

Bazı firmaların donanım sürücüsü elle kurulmak zorunda kalınabiliyor. Linux kurulumda hiç sorun çıkarmaz diyemeyiz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı