2020 yıllına Win XP kullanmak

Eski athlon ve pentium D iki adet Pc im var. Windows XP yüklü, Firefox ile sorunsuz çalışıyor. Oyun oynamak gibi bir derdim olmadı .Akıllı telefon sahibi olunca yeni pc almak ihtiyacı duymadım. Xp yi daha kolay kurduğum için midir parayla lisanslı aldığımdan verdiğim paraya kıyamadıgimdan mıdır. Hiç değişmek aklima gelmedi. Bir kaç linux sürümünün eskilerde daha performanslı çalışıyormuş diye duydum linux denemeyi düşünüyorum. Eski bilgisayariniz varsa hdd yenileyin ve kaliteli yeni ram takin sorunsuz çalışır.
 
Üniversiteler güncelliğini koruyan ve Dünya'ya eğitimli bireyler kazandıran kurumlar değil miydi?

Yok, maalesef değil. Kütüphane, öğrenci işleri, arşiv vb. şubelerin müdürleri aman bi sıkıntı çıkmasın kafasında. Statükoyu koruma derdinde olduğu için, tüm işler zamanında XP'ye göre çıkarılmış programlarla devam ediyor. İşler olabildiğine yavaş, hem hizmet verenlerin hem de hizmet alanların zamanları olabildiğince çalınıyor.
 
Windows 10 da çöp kutusunu boylamalı bence. Çağın gerisinde kalan bir sistem. En önemlisi çok verimsiz olması, bunun dışında sisteme tweak yapamıyoruz dahili olarak, kişiselleştirme sınırlı, her şey karmakarışık iki ayrı komuta merkezi var, bazen sistemin derinliklerindeki (?!) araçları da kullanmak gerekebiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı