2021 Fotoğraflarım #2

Musa B.

Kilopat
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
1.633
Makaleler
4
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, artık neredeyse bir seri haline getirdiğim çekmiş olduğum fotoğrafları paylaşmaya devam ediyorum. Daha önceki paylaşımlarımdan yola çıkarak fotoğrafları duvar kağıdı olarak vesaire kullanabilirsiniz bunun için iznime ihtiyacınız yok. Sadece farklı bir platformda paylaşılması durumunda "Technopat.net Fotoğrafçılık kategorisinden alınmıştır." gibi bir not bırakmanız benim için kafidir. Fotoğrafları tamamen zevk için çektiğimden ötürü kurgu ışık vesaire dikkat edemedim daha çok şansa. Bu sefer bir farklılık yapıp ham ve düzenlenmiş fotoğrafları ayrı ayrı alt alta paylaşacağım. Lafı daha fazla uzatmadan buyurun.
Ham fotoğraflar:
1-

003.jpg

2-
007.jpg

3-
115.jpg

4-
255.jpg

5-
918.jpg

6-
955.jpg


Düzenlenmiş fotoğraflar (Adobe Photoshop üzerindeki Camera RAW Filtresi kullanılarak düzenlendiler):
1-

007-E.png

2-
115-E.png

3-
255-E.png

4-
918-E.png

5-
955-E.png
 
3 numaradaki framing ve 6 numaradaki alan derinliği kullanımın gayet iyi, tebrikler. Bakış açının gayet güzel olduğunu gösteriyor.

Sana şöyle bir tavsiye verebilirim:

Öncelikle 3, 5 ve hatta 4 numaradaki fotoğrafları öğlen saatlerinden güneş tepedeyken çekmişsin muhtemelen ki gölge ve aydınlık alanlar arasındaki sert geçişleri görüyorsun. Fakat 6 numarada çiçeği gölge altında çektiğin için ışığı ne kadar daha yumuşak ve ışık-gölge alanların ne kadar daha homojen olduğunu görüyorsun. Bir manzaranın üzerine gölge yapamayacağın için fotoğraflarını ya öğlen saatlerinde çekeceksen bulutların doğal difüzör görevi göreceği kapalı havalarda veya ışığın daha yatay açı ile düştüğü golden hour denen güneş doğmadan veya batmadan önceli ve sonraki birer saatlik aralıklarda çekmeyi demeni öneririm. Sadece bunun bile yaratacağı farklı göreceksin. Bunun dışında merakın var ise photoshop ile uğraşmaktan önce rule of thirds, rule of odds, framing vs vs gibi kompozisyon tekniklerini de incele derim. Zira en iyi fotoğraf en az port process gerektiren fotoğraftır.
 
Chase Jarvis "en iyi kamera yanında olandır" der. Cep telefonu ile de fotoğraf çekilebilir li S20FE kamerası gayet iyi olan bir telefon.

Örneğin bu resmi yıllar önce kameram yanımda olmadığı için Nokia C7 cep telefonum ile çekmiştim. Kalite vs olarak iyi olmasa dahi hala en sevdiğim fotoğraflarımdan biridir... 🙂

sail_through_red_and_blue_by_seth2012chaos_d5q7p50.jpg
 
Chase Jarvis yalan söylüyor. Biri sanal fotoğraf çekmek, diğeri bu işi yapan aleti eline alıp o makinenin sesini duymak, grip kısmından tutup titreşim önleyicinin çalışırlığını hissetmek, vizörden netlik alanını izlemek, lens değiştirip aynı kadrajda farklı duygu yakalamak, kışın makinenin soğuk yüzeyini tutarken elinizin üşümesi hissi, daha sayılmayan bir sürü duygu. Telefon sanaldır, gerçekler fotoğraf makinesinde. Bunun devamında şöyle gerçeklerde var. Ben fotoğraf makinesi denen aleti övdüğümde dalga geçen herkes kendisine telefon alırken en önemli şey olarak kamerası iyi olsun diyor. Yani aslında herkesin fotoğraf çekmeye ihtiyacı var. Sadece üşengeçlik sebebiyle telefonlara fotoğraf makinesinden daha çok fotoğraf harcamayı kabul ediyorlar. Düşünsenize bu üşengeçlik bile insanları selfie denen bir hevese ittirdi. Selfie demek aslında fotoğrafını çekeceğim bir dostum yok, birlikte bir fotoğraf çekilebileceğim bir dostum yok, bir de kendi fotoğrafımı çekecek bir dostum yok demenin ingilizcesidir selfie. Aslında yanlızlıktır. Bir telefonun bile en yeteneksiz lensi ile çekim yapmaktır selfie. O nedenle telefon sanaldır. Fotoğraf makinesi gerçek, hem de kabul etmediğimiz bir gerçek.
Bir de kıssadan hisse, fotoğraf çekerken gölgenizin düştüğü yere dikkat edin. Güzelim fotoğraflar o gölge yüzünden çirkin görüntüye dönüşüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı