2021 sezonu pilot performansı değerlendirmesi

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle şampiyonluk mücadelesi veren her iki pilotun da şampiyonluğu hak ettiği bir sezondu. Verstappen'in Bakü, Macaristan ve Silverstone olaylarından ötürü biraz daha hak ettiğini düşünüyorum.

20211230_234203.jpg

Lewis Hamilton: Sezonun ilk yarısındaki performansı kötüydü bu dönemde iyi performans sergilemedi. Silverstone yarışından itibaren bambaşka bir kimliğe büründü ve harika bir performans sergiledi. Şampiyon da olmuştu aslında FIA'nın kuralları çiğnemesinin kurbanı oldu. Bu sene gösterdiği performans elit bir düzeydeydi, bu adam boşuna 7 defa şampiyon olmadı. Sezonun ilk yarısı kendisi için belirleyici oldu. Bakü de yaptığı hata, Monaco'daki kötü performansı şampiyonluğun kaçmasında büyük etken. Cadde pistlerinde kötüydü Hamilton.

Bottas: Sezon boyunca son 3 yıldır olduğu gibi Redbull'un ikinci pilotlarından daha istikrarlıydı. Ama en kritik yarışta Hamilton'a yardım edemeyip şampiyonluğun kaçmasına neden oldu. Takımlar şampiyonluğuna katkısı fazla olsa da, pilotlar şampiyonasının kaçmasında büyük etken. Gerek yarış performansı, gerek arkaya düştükten sonra tırmanamaması yüzünden benim için performansı yetersiz.



20211223_002048.jpg


Max Verstappen: Kusursuz bir sezon, kusursuz bir pilotaj sergiledi. Mercedes ve Hamilton'u yenmesi için de bu gerekli zaten. Bu sezon en fazla galibiyet, en fazla pole, en fazla podyuma çıkan, en fazla tur lider giden pilottu kendisi. Schumacher'in bir sezonda en çok podyuma çıkma rekorunu kırdı. 18 kez podyuma çıktı bu sezon. Podyuma çıktığında aldığı en kötü sonuç ikincilikti. Gridin tümünden daha fazla lider gitti ayrıca. Pilotajının hakkını vermek lazım. Her ne kadar kirli yarışsa da şampiyonluğu FIA aracılığıyla alsa da müthiş bir performans gösterdi.

Perez: Bottas kadar istikrarlı değildi ama olması gereken zamanda doğru yerdeydi. Mesela Abu Dhabi ve Bakü yarışları. Verstappen'in şampiyon olmasında büyük pay sahibi. Geçen sezon daha iyi bir performans gösterdi şahsen. Redbullun aracını herkes süremiyor doğal olarak o da zorlandı. Ancak yine de Gasly ve Albon'dan daha iyi bir iş çıkardı. Sıralama performansını geliştirmesi gerek.

20211221_102858.jpg


Charles Leclerc: Sezon genelinde Sainz'a göre yarışlarda ve sıralamalarda daha üstün olan taraftı. Ancak Sainz kadar istikrarlı değildi. Sainz'in 4 podyuma karşı tek podyum aldı. Şanssızlıklar da peşini bırakmadı. Yine de ben performans olarak Sainz'a göre daha başarılı buldum. Ancak bu önceki konuda sezonun en iyi 10 pilotu sıralamasında Sainz'in arkasına yerleştirdim, Sainz'in ilk sezonu olduğu için ve puan olarak geçildiği için.

Carlos Sainz: İlk senesinde kimse herhalde bu kadar rekabetçi olacağını beklemiyordu. Puan olarak Leclerc'i geçmesi büyük iş ama elbette puan olarak geçmesi Leclerc'den daha iyi pilot yapmaz, sezon genelinde iyi olan Leclerc idi. İstikrarlı bir sürüş yaptı, hatalardan uzak durdu ve sezonu 5. sırada bitirdi. Kendisini tebrik ediyorum güzel işler başardı. Son 3 sezondur Norris'i iyi geçiyor:)

20211230_104114.jpg


Lando Norris: Sezonun en ilgi çekici performanslarından birini sergiledi. 8 defa ilk 5 içinde finiş gördü. Riccardo gibi bir sürücüyü ezdi resmen. Sezonun ikinci yarısında form düşüklüğü ve Ferrari'nin artan performansıyla arka planda kalsa da kendisinden beklenmediğim derecede çok iyi bir gelişim gösterdi. Abu Dhabi yarışında da lastik patlatmasaydı sezonu 5. bitirecek şanssızlık oldu.

Daniel Riccardo: Hayal kırıklığı yarattı performansı benim için. Araca bir türlü alışamadı. Bunlara rağmen Monza da sürpriz şekilde kazandı ve sezonun tek dublesi elde eden takımda ilginç şekilde Mclaren oldu. Riccardo'nun performansı nedeniyle Ferrari'ye geçildiler.

20211221_102909.jpg


Sezonun en yakın ikilisi vardı karşımızda.

Fernando Alonso: Uzun aradan sonra dönüp bu kadar başarılı olmayı ancak Alonso gibi biri başarırdı onu da yaptı kendisi. Aracın suyunu çıkardı. Şampiyon gibi sürdü resmen. Alonso'yu izlemek büyük zevk.

Esteban Ocon: Geçen sene kendisine yakışmayacak şekilde Riccardo'ya yenildi ve çok kötüydü. Ara verdiği için araca alışamadı geçen sene. Bu sene ise Force Indıa esintileri gördük Ocon'dan ve Macaristan da kariyerinin ilk F1 galibiyetini aldı. Bu sene daha tutarlıydı kendisi beğendim. Bu sayede Alpha Tauri'yi geçtiler.






20211230_104659.jpg

Değişen kuralların en çok etkilediği takım hiç şüphesiz Aston Martin oldu.

Sebastian Vettel: Elindeki araca göre iyi bir iş yaptığını düşünüyorum. Özellikle Macaristan yarışındaki sensör hatası nedeniyle yakıt ihmali yapmasaydılar neredeyse Stroll'e nazaran 2 kat puan alacaktı. Ferrari'deki son sezonlarına göre mental olarak çok daha güçlü ve daha az hata yapan bir Vettel vardı. Seneye umarım şampiyonluk mücadelesine dahil olur. Bu araçla göstereceği performans sınırlıydı neticede. Overtake şampiyonu olduğu için de ayrıca tebrik ediyorum.

Stroll: Geçen seneye göre araç çok yavaş olmasına rağmen geçen seneye nazaran performansını daha fazla beğendim. Tek turda hâlâ çok yavaş ama.

20211230_104646.jpg


George Russell: Nihayet bu sene Williams ile ilk puanlarını aldı. Yine çok iyi bir performans sergiledi. Mercedes'teki performansını çok merak ediyorum.

Latifi: Beğendiğim bir isim değil, F1 de olmasını da kabullenemiyorum. Performansını yine yetersiz buldum puan alsa da.

20211230_104806.jpg


Kimi Raikkonen: Takımı yine ayakta tutan kendisiydi. Her ne kadar sıralamalarda bu sene çok kötü olsa da. Yarış becerileri ve temposu Giovinazzi'den çok daha iyiydi. Kendisini özleyeceğim.

Giovinazzi: Tek turda iyi bir pilot olsa da yarış temposu ve becerileri benim beklentilerimi karşılamıyor. F1'deki miadını doldurdu hem de çoktan.

20211221_102829.jpg


Pierre Gasly: Sezonun en iyi pilotlarından biriydi. Alpha Tauri'ye döndükten beri kusursuz sürüyor.

Tsunoda: Çok kötüydü açıkçası performansını çok yetersiz buldum. Alpine yenilmelerinin en büyük nedeni kendisi.

20211221_102838.jpg


Mick Schumacher: Çaylak sezonunda iyi iş yaptı. Mazepin'i ezici şekilde yendi. Aracı aşırı yavaş olduğu için bahsetmeye gerek yok.

Nikita Mazepin: Vasat bir performans. F1'i hak edecek bir pilot olduğunu düşünmüyorum.
 
Son düzenleme:
Ferrari'nin elindeki pilotlar iyi bir araçla şampiyonluk için son ana kadar savaşırlar. Özellikle gelecek sezon Leclerc'in performansını çok merak ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı