2021 SuperB vs 2021 talisman vs 2021 Passat

syredbey

Centipat
Daha fazla  
2021 model, 1.5 TSI motora ve Prestige donanıma sahip bir Skoda Superb, 2021 model, yine 1.5 TSI motora ve Elegance donanıma sahip bir Passat ve 2021 model, 1.3 TCe motora ve Icon donanıma sahip bir Renault Talisman arasında seçim yapsanız, sizin tercihiniz ne olurdu?

Konfor, yakıt tüketimi, motor gücü bakımından hangi araç daha öndedir? Skoda Superb'in bagajının liftback olması bir artı mıdır yoksa eksi mi?

SuperB de sanırsam lineer tork vardı. Her devirde aynı torku verebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. 1.5 motorun 3 değil 4 silindir olması da cabası. Passat alerjim ve reno kalitesizliğinden dolayı diğerlerini zaten elemiş durumdayım.
Beni ürküten tek bir şey var. Bagaj kapağı camla beraber açıldığından cam altında olması gereken kiriş yok. Bu arkadan veya yandan hasar aldığında güvenlik problemi oluşturuyor mu? Bunu bilmiyorum.

1726417638646.png

Karşılaştırma için rastgele bir Toyota.

1726417703048.png

Özellik bakımından SuperB daha iyi Passata göre, Talisman seçenek bile göstermiyorum. Ancak ben Passat tercih ederim.

SuperB de sanırsam lineer tork vardı. Her devirde aynı torku verebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. 1.5 motorun 3 değil 4 silindir olması da cabası. Passat alerjim ve reno kalitesizliğinden dolayı diğerlerini zaten elemiş durumdayım.
Beni ürküten tek bir şey var. Bagaj kapağı camla beraber açıldığından cam altında olması gereken kiriş yok. Bu arkadan veya yandan hasar aldığında güvenlik problemi oluşturuyor mu? Bunu bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2311313

Karşılaştırma için rastgele bir Toyota.

Eki Görüntüle 2311315

1.5 motorların hepsi 4 silindir değil miydi?
1.0'lar 3 silindir diye biliyorum.
Talisman'da Renault logosu olmasa insanların fikri başka türlü olurdu büyük ihtimal.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 motorların hepsi 4 silindir değil miydi?
1.0'lar 3 silindir diye biliyorum.
Talismanda Renault logosu olmasa insanların fkr başka türlü olurdu büyük ihtimal.

Toyota'dan sonra 1.5 motorların hepsine temkinli bakıyorum, emin olmadan adım atmıyorum. Skoda'nın 3 silindirle sınavı fabia dönemlerine falan bakar. Tutmadı tutturamadı. 3 silindirin kendi problemli ölü zamanlar ve doğal olarak titreşimler.

2021 model, 1.5 TSI motora ve Prestige donanıma sahip bir Skoda Superb, 2021 model, yine 1.5 TSI motora ve Elegance donanıma sahip bir Passat ve 2021 model, 1.3 TCe motora ve Icon donanıma sahip bir Renault Talisman arasında seçim yapsanız, sizin tercihiniz ne olurdu?

Konfor, yakıt tüketimi, motor gücü bakımından hangi araç daha öndedir? Skoda Superb'in bagajının liftback olması bir artı mıdır yoksa eksi mi?
Üçü arasından SuperB ama D segmentinin en dolusu ve fiyat performans aracı bana göre Insignia

2021 model, 1.5 TSI motora ve Prestige donanıma sahip bir Skoda SuperB, 2021 model, yine 1.5 TSI motora ve Elegance donanıma sahip bir Passat ve 2021 model, 1.3 TCe motora ve Icon donanıma sahip bir Renault Talisman arasında seçim yapsanız, sizin tercihiniz ne olurdu?

Konfor, yakıt tüketimi, motor gücü bakımından hangi araç daha öndedir? Skoda SuperB'in bagajının liftback olması bir artı mıdır yoksa eksi mi?

1. SuperB
  2. Passat
  3. Talisman
Benim sıralamam bu şekilde.
3 aracıda deneyimleme şansım oldu.
Talisman'ı daha uzun süre kullandım. (Ortalama 6 ay.)
1.3TCe motor verimli ve ekonomik olarak görünse bile düşük hacim olmasından sebep belli bir kilometre sonra kronik sorunlar çıkarabiliyor. Mercedes bu motoru kendi araçlarında Renault'tan aldığı gibi değil, belli revizyonlar sağlayarak kullanıyor. Pistonların ve Turbo'nun dayanımı sanıldığı kadar kuvvetli değil. Sırf bu kronikleşmiş sorunlardan dolayı aynı motora sahip Megane'dan vazgeçtim.

Özellik bakımından Insignia daha iyi olabilir. Çok detaylı bakmadığım bir araçtı. Peki malzeme kalitesi, genel olarak konfor konusunda SuperB ve Passat'tan geride mi?

Şehir içi kullanım olarak SuperB daha iyi, aracın kasası daha derli toplu.
Insignia Grand Sport'un kasası SuperB'ye göre daha geniş ve uzun.
Uzun yol konforu ve yol tutuşu olarak ikisinin kalitesi bence aynı. Insignia bir tık daha iyi olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı