2021 yılında Windows 7 kullanılır mı?

Microsoft gerçekten insanları Windows 10'a geçmeye zorluyor. En büyük örneği ise AMD Ryzen sisteme Windows 7 veya 8.1 kurulduğunda Windows Update çalıştırmak isteyince gelen şu uyarı;

Bu uyarıyı alan sistemde Windows Update hiçbir şekilde çalışmıyor. Microsoft ise sadece Windows 10'a geçin diyor, başka da bir şey dediği yok. Aslında bunu aşmak için bazı özgür geliştiriciler yazılım bile yapmıştı fakat Microsoft o yazılımların güncellemeleri almaya devam etmek için kullandığı yöntemleri de kapatıp yine bu uyarıyı verdirebiliyor. Gerçekten yaptıkları şey ahlaksızlık.
Hatta bunu ilk yapmaya başladıklarında Windows 8.1'in ana desteği (Mainstream support) bile bitmemişti. Ocak 2018'e kadar ana destek verilecek idi fakat Microsoft bu sözü Ryzen sistemlerde ve yeni nesil Intel sistemlerde (Kaby Lake ve sonrası) tutmadı! Yani sırf Windows 10 daha çok kullanılsın diye daha önceden kendi verdikleri sözü bile bozdular.

Microsoft, oyun firmalarıyla da çalışıp oyun firmalarını yeni oyunlarını yalnızca Windows 10 uyumlu olarak çıkartmaya zorladı. Yani Microsoft hiç hoş davranmıyor. Özellikle de Satya Nadella geldiğinden beridir Microsoft hiç ahlaklı davranmıyor.

O zaman bir tek benim eski laptobumda donuyordu Windows 10? Allah adına kötü bilgisayarlara şu işletim sistemini önermeyin.

2021 değil 2100 yılına kadar Windows 7 kullanacağım.

O zaman bir tek benim eski laptobumda donuyordu Windows 10? Allah adına kötü bilgisayarlara şu işletim sistemini önermeyin.
Yanlış anlaşıldı. Eski ve kötü bilgisayarlara Windows 10 önermiyorum. İstersen alıntı yaptığın değil de bir sonraki mesajıma bak. Yine karşı çıkarsan daha da bir şey demem.

Yanlış anlaşıldı. Eski ve kötü bilgisayarlara Windows 10 önermiyorum. İstersen alıntı yaptığın değil de bir sonraki mesajıma bak. Yine karşı çıkarsan daha da bir şey demem.
Abicim bak şimdi SSD olarak rahat kullanırsın ona birşey demiyorum. Ancak Windows 10 HDD + 4 GB RAM ile başa bela oluyor. %100 disk kullanı mı oluyor hep. Haa tabii kullanırmısın evet ancak aşırı derecede takılma yapıyor.

2020'den sonra artık Windows 7 hiç kullanılmamalı bence.
Sistemi yetmeyenler zorlayıp Windows 8.1'e geçebilirler. Ona da yetmiyorsa mutlaka bir GNU/Linux dağıtımı kullansalar iyi olur. Gerçekten eski bir işletim sistemi Windows 7.

Buradaki sorun eski ve düşük performanslı harddiskten kaynaklı ama hala 4GB RAM ile alakalı olduğunu söylüyorsun. Ben her zaman kötü bir disk ile kullanılmaması gerektiğini savunuyorum. Bu sistemin ağır olduğunun farkındayım. Artık cevap vermiyorum. Anlama güçlüğü yaşıyorsun belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…