2021 yılında Windows 7 kullanılır mı?

Buradaki sorun eski ve düşük performanslı harddiskten kaynaklı ama hala 4GB RAM ile alakalı olduğunu söylüyorsun. Ben her zaman kötü bir disk ile kullanılmaması gerektiğini savunuyorum. Bu sistemin ağır olduğunun farkındayım. Artık cevap vermiyorum. Anlama güçlüğü yaşıyorsun belli ki. 🤐
Kardeşim, anlama güçlüğü yaşayan sensin. Kendim kullandım diyorum. Sadece 4 GB RAM'in sorun yaşatığını değil HDD'de sorun yaşatığını biliyorum. Neden insan bir şeyi bu kadar zorlar ki. Buyurun 8 GB RAM ile bu kadar bellek kullanıyor normal şekilde. Google falan açınca kafayı yer bilgisayar.
Ek Açıklama 2020-12-16 170212.png

Bak üstüne basa basa söylüyorum. Kendim kullandım.

Kardeşim, anlama güçlüğü yaşayan sensin. Kendim kullandım diyorum. Sadece 4 GB RAM'in sorun yaşattığını değil HDD'nin de sorun yaşattığını biliyorum. Neden insan bir şeyi bu kadar zorlar ki. Buyurun 8 GB RAM ile bu kadar bellek kullanıyor normal şekilde;
Eki Görüntüle 783876
Google falan açınca kafayı yer bilgisayar. Bak üstüne basa basa söylüyorum. Kendim kullandım.
Ben 3 GB RAM'li ve SSD'li eski bir laptop'a Windows 10 Home 20H2 64 Bit kurmuştum. Aslında fena da çalışmıyordu. Sahibi pek sorun yaşamamıştı. Elbette sonradan 8 GB RAM'e yükselttim. Şu anda boşta 2.3 GB falan RAM kullanıyor. Daha önceden 3 GB RAM ile bu değer 1.4 GB idi. Yani 4 GB RAM ile yine kullanılabilir fakat çok da iyi olmaz. 8 GB RAM şart Windows 10 için.

Ben 3 GB RAM'li ve SSD'li eski bir laptop'a Windows 10 Home 20H2 64 Bit kurmuştum. Aslında fena da çalışmıyordu. Sahibi pek sorun yaşamamıştı. Elbette sonradan 8 GB RAM'e yükselttim. Şu anda boşta 2.3 GB falan RAM kullanıyor. Daha önceden 3 GB RAM ile bu değer 1.4 GB idi. Yani 4 GB RAM ile yine kullanılabilir fakat çok da iyi olmaz. 8 GB RAM şart Windows 10 için.
Benim zaten 4 GB RAM + HDD dedim. Google falan açınca değerler aşırı derecede fırlıyor.

Vatandaşa anlatmaya çalıştım ama olmadı. Elbette ki biraz da geleceği düşünürsek günlük kullanım için 8GB tercihi en uygunu. Ayrıca görev yöneticisinde kullanılan bellek diye gözüken şey aslında aktif olarak kullanılmıyor sanırım. Galiba sistem uygulamalara fazladan bellek tahsis ediyor. Öyle olmasaydı 2 veya 3GB RAM varken boot edilmesi bir mucize olurdu.

Vatandaşa anlatmaya çalıştım ama olmadı. Elbette ki biraz da geleceği düşünürsek günlük kullanım için 8GB tercihi en uygunu. Ayrıca görev yöneticisinde kullanılan bellek diye gözüken şey aslında aktif olarak kullanılmıyor sanırım. Galiba sistem uygulamalara fazladan bellek tahsis ediyor. Öyle olmasaydı 2 veya 3GB RAM varken boot edilmesi bir mucize olurdu.
4 GB RAM ile Windows 10 kullanmadığınızdan artık eminim. İyi günler.

8GB RAM'de boşta 1.9GB kullanıyor bende de ama sizde ki programlara göre değişir 4GB RAM ile kullanabilirsiniz ama ne yaptığınıza bağlı ama HDD işin içine girdimmi can sıkabiliyor ha her HDD öyle değil bende seri çalışıyor Windows ama sizde öyle değil %90 HDD ile yavaşlık sorunu yaşayan ve özelliği çok olup RAM'ide fazla olduğunda çok kullanıp ona göre optimize olan bir işletim sistemi için en az 8GB+SSD şart ama 4GB+SSD ilede kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı