2021 yılında Windows 7 kullanılır mı?

Sırf bilgisayarın Windows 10 kaldırmıyor diye geçiceksen Windows 8.1 öneririm.

Kardeş benim çok kötü bir bilgisayarım var sence 8'e mi geçiyim yoksa 8.1 maksimum performance sürümüne mi 8.1 maks performans sürümünü güvendiğim siteden aldım flashta duruyor.

İki sistemim biri laptop eski olduğu için win7 kurulu geçen ufak tefek bir video işleme durumum oldu yazılım yükleyim dedim win7 desteği kesilmiş(Son sürümü yüklenmiyor).
Yine aynı cihazda güncelleme gelmiş yükleyeyim dedim hata verdi güncellemedi.

Bilinçli bir şekilde win7 kullanmamızı istemiyorlar. İyi kötü anlıyoruz bilgisayardan alternatif yazılımlarla idare ediyoruz ama bir yere kadar.

Bana kalsa kullanırdım sistemimde fakat sistemdeki parçaların bazıları desteklemiyor ne yazık ki..

8 ıle 8.1 sistem gereksinim farkı yok gibi. 8.1'e geçin o daha iyi.

Sağ olun bir de sistemim sizce temiz kurulum destekler mi 8.1 kurulum.
Bir de 64 Bit kuracağım.

Windows 10 20H2 nasıl bana güncelleme geldi kurayım mı?
2 ay önce temiz kurulum ile geçtim. Hiçbir sorun yok. Bu forumda paylaşılmış bir disk kalıbı kullandım.

Aynen öyle, zaten Windows 10 20H2 kullanıyorum. Yazıyı Windows 7'den yazdığıma bakmayın, Windows 7 sanal makinede kurulu.
Zaten sistemim yetersiz ve eski olsaydı 1 saniye Windows 10'da durmazdım, Windows 7 kurup keyfime bakardım. Güncel sistemlerde eski işletim sistemleri hem sürücü sorunları yaşıyor hem de yeni işletim sistemlerindeki gibi performans vermeyebiliyor. O yüzden güncel sistemlerde Windows 10 kullanılmalı.
Zaten AMD Ryzen işlemci için üretilmiş sistemlere Windows 10 öncesi sürücü desteği bile yok. Sağdan soldan uyduruk bir sürücü bulunursa belki. Maceraya gerek yok. Gereklilik varsa sanal makineyle hallolur.

Windows 8.1 Single Language kurun. Beğenmezseniz Xfce masaüstü ortamı kullanan bir Linux sistem veya Windows 7 Home Basic kullanırsınız.

Hayır flashımda Windows 8.1 var Boot yapsam sorun çıkarır mı bir şey gelmişti 8'ya da 8.1 bir de o yok sanırım işlemcide bootlamıyormuş flashtan kurmaya çalışınca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı