2021'de Intel mi AMD mi alınmalı?

2021 başları gibi sistem dizmeye başlayacağım fakat aylardır donanım hakkında bilgi toplamama rağmen yetmiyor. Kafamda sadece AMD vardı ve Intel deneyimlemeyi isterim. Hâlâ şüphelerim var. Intel performansına göre pahalı mı? Hangisi daha uzun ömürlü olur? Hangisi oyun konusunda daha önde? O kadar çok fanboy var ki gerçek bilgi bulmak çok zorlaştı. O yüzden sadece objektif kişiler cevaplasın lütfen. Alacağım işlemciye ileride yükseltme yapmak istemiyorum. Bir süre elimde bulunan RX 560 ile idare edeceğim ama ileriki zamanlarda 1650 Super, 1660 Super, 2060 veya aynı güçte AMD kartları besleyecek bir işlemci istiyorum. RAM olarak 16 (2x8) GB tercih edeceğim, bu yüzden bir süre GPU dışında yükseltme derdim olmasın istiyorum.

2021 başları gibi sistem dizmeye başlayacağım fakat aylardır donanım hakkında bilgi toplamama rağmen yetmiyor. Kafamda sadece AMD vardı ve Intel deneyimlemeyi isterim. Hâlâ şüphelerim var. Intel performansına göre pahalı mı? Hangisi daha uzun ömürlü olur? Hangisi oyun konusunda daha önde? O kadar çok fanboy var ki gerçek bilgi bulmak çok zorlaştı. O yüzden sadece objektif kişiler cevaplasın lütfen. Alacağım işlemciye ileride yükseltme yapmak istemiyorum. Bir süre elimde bulunan RX 560 ile idare edeceğim ama ileriki zamanlarda 1650 Super, 1660 Super, 2060 veya aynı güçte AMD kartları besleyecek bir işlemci istiyorum. RAM olarak 16 (2x8) GB tercih edeceğim, bu yüzden bir süre GPU dışında yükseltme derdim olmasın istiyorum.
Bütçe anladığım kadarıyla kısıtlı. Her zaman derim ben bütçe 10000 TL altıysa AMD eğer 13000 14000 TL ise Intel seçilmeli.

Çok ucu açık bir soru. Keşke iki model belirtseydiniz veya bir bütçe biz de ona göre yorum yapsaydık.

İki marka da çok iyi markalar. Çok iyi işlemcileri var. Oyun performansı olarak da çok iyi sonuçlar verebiliyorlar. Dediğim gibi, model bilgisi şart gibi duruyor. Bu soruya verilecek cevaplar "taraf tutmak" gibi olacaktır.

İntel diyen olmaz zaten. Tabii bütçen 20K ve "Sadece" oyun oynayacaksan, o zaman intel tercih edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı