2021'de iPhone XR alınır mı?

Hocam ben sizin haklı olduğunuzu belirtmek için "+1" yazdım, siz haklısınız.

Ben bu soruyu soran kişiye, iPhone almanın mantıksız olduğunu, eğer amacı telefonun kamerasıysa bir fotoğraf makinesine yönelmesini, eğer amacı oyun oynamaksa oyun telefonlarını önermeyi, eğer amacı hava atmaksa akıllı saat gibi şık şeyleri tercih etmesini, iPhone 11'e bu kadar paranın değmeyeceğini belirtmek istedim. İsteyen istediğini alır, kullanıcı bize soru sormuş. Bende kendi fikrimi söyledim, kendi fikrimi söylemek benim özgür hür irademe kalmış bir şey. Buna karışamazsınız.
İlk önce bir şeyi almadan önce kendinize sorular sormalısınız;
  • Bu telefonu gerçekten almama gerek var mı?
  • Bu telefonu alırsam, hayatıma ne gibi bir katkısı olur?
  • Bu telefonu almazsam, sorun olur mu?
Gibi, gibi sorular sormalı, alan kişi. Ben bir ticaret danışmanı uzmanıyım, Türkiye'de normal şartlarda bir vatandaşın iPhone XR almanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ben bu yazıyı tüketici için yazıyorum, vatandaşıma yardımcı olmak yazıyorum. Onların boş yere para vermesini istemiyorum. Tabii ki durumunuz varsa alabilirsiniz, ancak farklı markalara yönelmesini tavsiye ederim. Yoksa sonuç iPhone'nin yaptığı eskitme politikası gibi olabilir. (Bkz: iPhone 6'nın tüketicinin yeni modelleri alması için hızı düşürülmesi.) Ayrıca sizin yaptığınız yorumun, konuyla alakasız olduğunu, konuyu amacından saptırmak olduğunu düşünüyorum. Lütfen bir daha aynısını yapmayınız.
İnsanlar yanında 2000 TL'ye aldığı 'düşük seviye fotoğraf makineleri' taşısın onlarla fotoğraf çeksin sonra telefona aktarsın bir de değil mi? Ne kadar sığ düşünüyorsunuz ya? Öncelikle vatandaşların gelirlerini, ekonomik durumlarını, neye ihtiyacı olduğunu bilmeden tavsiye vermemenizi öneririm çünkü komik oluyorsunuz. Eğer arkadaş kıt kanaat geçinen biriyse gidip de 6K'ya XR almaz zaten böyle düşünüyorum. Özgür iradenizle fikrinizi belirtirken sakın enayi gibi ibaresini kullanmayın. Zaten bu konuda arkasında durabileceğiniz bi fikriniz olsaydı yazılımcı olmakla IOS arasındaki alakasızlığı anlayabilirdiniz. Sizin telefonunuz sizi yarı yolda bırakmadı diye Apple telefonların gereksiz ve para tuzağı olması çok mantıksız. Ha bir de planlı eskitme mevzusuna değinmişsiniz haklısınız geçmişte böyle bir şey yüzünden çok dava edilmişti Apple, bu konuda diyebileceğim tek bir şey Android telefonların bir süre sonra o işi kendi kendine yapması :)
Sorunuzun cevabı olarak da bence XR alınmaz. XR modeli bir amiral gemisi izlenimi vermiyor. XR, Iphone SE 2020 gibi birisi Iphone 11'in takoz versiyonu diğeri de güçsüz ama çentikli versiyonu gibi. İmkanınız varsa Iphone 11 alın.
 
300 dolar bekliyordum hocam. Piyasa da öpülmüş zaten, TL kuru otoban olmuş. 1 dolar 7,56 lira ediyor şu an. Ben o özelliklere o parayı vermem. Siz verirseniz bilmem, ama ben kendi gelirimi ve ekonomimi de düşünürüm. Yoldan geçene para savurmam.

F/P ürünü yerine marka tercih eden birinden duyuyorum bunları. İsmini Fatih terim koyan, piyasadan haberi olmayan, babasına telefon alması için yalvaran birinden duyuyorum bunları. Ben gelirim neyse ona göre telefon alırım. Adam XR düşünüyorsa demek ki orta halli bir vatandaş. Ben vatandaşıma kazık atmam. Gider Samsung'u öneririm. Xiaomi de önermem, sar değeri içinden geçer çocuğun. Siz parayı bulmuşken oynayın tabii, gelir kaynağınız baba ya.

Hocam günlük kullanım içinse alınabilir ama ben o kadar para vermem o telefona, Samsung tercih ederim. Oyun için ise fazla performans alamazsınız. Sizin kararınıza bırakıyorum.

Hocam 2.el temiz bulursa ve üst düzey oyunları oynamam diyorsa bence gayet alınabilir. Ama işte arz talep meselesi gündelik işler için bence biçilmiş kaptan XR F/P olarak eğer Apple ürünü kullanmak isteniyorsa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gatih terim hocam sabrinizi tebrik ederim cahille ugrasilmaz.o cahil arkadaş ta telefon degeri 2bin diyor o paraya kamera alirim diyor hahahahaha o zaman cebinde muzik calar boynunda kamera ve elinde 3310 ile gez daha tasarruflu olur ama ayrica gps aletide almani oneririm yanina cunku bi telefonda bunlarda var.hatta saat tak koluna birde ha unutmadan hesap makineside al cebinde bulunsun lazim olabilir :D sar degeri vs zaten dayanıksız insan bunu almaz kardesim ne kasiyosun bu kadar :D bu kadar dar bakisli ve bos yapani gormedim hahahaha
Yaşın kaç merak ediyorum kardeşim.
Fatih terim hocam gercekten sabrinizi karakterinizden odun vermemenizi tebrik ederim cahille ugrasilmaz.o cahil arkadaş ta telefon degeri 2bin diyor o paraya kamera alirim diyor hahahahaha o zaman cebinde muzik calar boynunda kamera ve elinde 3310 ile gez daha tasarruflu olur ama ayrica gps aletide almani oneririm yanina cunku bi telefonda bunlarda var.hatta saat tak koluna birde ha unutmadan hesap makineside al cebinde bulunsun lazim olabilir :D sar degeri vs zaten dayanıksız insan bunu almaz kardesim ne kasiyosun bu kadar :D bu kadar dar bakisli ve bos yapani gormedim hahahaha
 

Geri
Yukarı