2021'de okumak mı, influencer, YouTuber vs. olmak mı?

1. Robot gibi tekrar etmiyorum, sadece senin kadar uzun yazılar yazıp zamanımı kaybetmek istemiyorum.
2. Mesela Cellat'tan bahsedelim. Cellat'ın sadece kıyafet değiştirdiği videolardan kendisine baba diyen bir çocuk ordusu oluşturup para kazanması ne kadar etik? Video dışındaki hayatığını görmememize rağmen onu yargılamamız mantıksız mı kalıyor?
3. Sanırım hayatında küfür görmemişsin. Mal dediğim için sanki büyük hakaretler etmişim gibi davranıyorsun.
4. O kişiler sadece benim değil beyni olan insanların çoğunun kişilik standartlarının altında.
1. Zaten bu forumda şuan yaptığımız tartışma bir zaman kaybı.
2. Bu kişiliği görmüştüm, koyun sürüsünün bunu yapması normal. Sana bunu bundan önceki yorumda dahi anlatmıştım ama fark etmemişsin galiba. Daha büyük bir örnek istersen ülkenin şuan ki halini ele alabilirsin. Kapital sistem mikro-makro etkilerine bakacak olursak zaten sistemin izin verdiği bir etkileşim ve para kazanma yolu.
3. Küfürün ve argonun seviyesi yoktur. Bir Mal demek de argodur ve zaten argo şuanda anlamını yitirmiş bir şey olsa da çoğu kişi için, nasıl olsa herkes tüm değerlere sövüyor fakat umurlarında değil, ama argo ve küfürün aslında ne denli kötü ve ahlaksızca olan bir insanın aldığı değerler sonucu aslına ettiğiniz argo ile bir küfürün aynı sevide olacağını bilir. Çünkü küfür ve argo onur kırıcı sözlerdir. Fakat bunu anlayışla gözlemlerim çünkü artık çoğu eğitimsiz insanlar için bu laflar günlük yaşamda kullanılan sözlerden biridir ve kişiye "Merhaba" demek kadar normal bir hal almıştır. Bu küfür ve argonun nasıl öğretildiğine ve kullanıldığına bağlıdır. Genelde eleştiri yapacak kelime hacmine sahip olmayan kimseler tarafından, kısaca cinsel organlar veyahut değerler üzerine yapılmış küfürleri kullanacak kadar düşmüş insanlar için normal karşılanır. Aslında düzgün eğitim ve aile terbiyesi veya ahlak eğitimi almış kimseler için Mal ile değerler veya cinsel organlar üzerine yapılmış küfürler aynı seviyededirler ve kabul edilmezdirler.
Bu nedenle size kızamayacağım, nasıl olsa savunduğum teze göre hareket ediyorum.
4. Yaptığım açıklamalar bence buna bir açıklama getirmiştir. Standartınıza göre düşük olması bu kişinin size göre düşük olduğunu göstermekte. Fakat siz 3. cevaba göre bir mantık anlayışınız olduğunu bana gösterdiğiniz için örnek gösterdiğiniz kişi ile aranızda fark göremiyorum. Yani bir laf vardır bilir misiniz "Elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış." diye, işte sizin durumunuz izlenimime göre buna benzer.
 
Okumak bitmedi ki. Sen inanılmaz zeki ve bilgili isen zaten ünlü olursun. Ünlü olmaya da gerek yok çok zeki olmaya da. Oku tıp mis gibi mesleğin olsun. Okumak bitmedi.
 
Her mesleğin bir tecrübe ve teknikleri vardır. Kimisini öğrenmek için üniversiteye gidersin, kimisini öğrenmek için marangozda çalışırsın, kimisini öğrenmek için oyun geliştirirsin. Önemli olan eğitim almak, başarılı olmak veya ünlü olmak değildir, önemli olan mesleğinizi sevmek, tekniğinizi ve eserlerinizi geliştirmek için daha çok öğrenmek ve geliştirmektir. Zaten bu son saydığım önemli şeylerin sonucu eğitim almak, başarılı olmak ve ünlü olmaktır. "İnsanlar direkt sonucu veya cevabı isterler ama bilmezler ki harekete geçmeden veya soru sormadan bunları elde edemezler." - MasterHaşhaşi.
 
Sizce bu devirde okuyup iş sahibi olmak mı yoksa, internet fenomeni olmak mı gerek?
Bana kalırsa okuma devri bitti. Şanslı olan yurt dışına gidip hayatını yaşıyor fakat Türkiye'de 2-3 üniversite bitirenler yurt dışında kurye olma hayali kuruyor. Sizce hangisi mantıklı?

Avukat ol, tutunursan iyi kazanırsın tutunamassan devlet memuru olursun. Okumak kumar değil kötü üniversite okumak kumar.
 
Öyle bir sorumuşsun ki soruyu okumak ve youtuber olmak eşit zorlukta gibi. Okumak dediğin kavram günümüzde çok genişledi. Türkçe bilmeden işletme, matematik ve fizik bilmeden mühendislik okuyabiliyorsun. Zaten o 2,3 üniversite bitirip işsiz kalanlarda buralarda okuyanlar. Youtuber olmaya gelince o iş de kolay değil. Teknik olarak şov dünyasındasın ve kendini izletebilecek, muhabbetini dinletebilecek bir insan olman lazım. Her ne kadar şuan ki youtuberlara laf edilse de kolay yoldan para kazanıyorlar denilse de adamlar yeri geliyor türlü tevirli aptallıklarla kendini izletiyor. eğer kendini izletemeyecek biriysen youtuber da olamazsın.
Kısacası adam akıllı bir üniversitede adam akıllı bir bölüm okursan işi gücü dert etmezsin. Ki iyi bir okul kazanmak iyi bir youtuber olmak kadar zor. Anlayacağın biten ya da yok olan bir durum söz konusu değil.
Not: Üniversiteyi sadece para için değil en iyi bilgiyi nasıl alırım diye okuyun.
 
Sizce bu devirde okuyup iş sahibi olmak mı yoksa, internet fenomeni olmak mı gerek?
Bana kalırsa okuma devri bitti. Şanslı olan yurt dışına gidip hayatını yaşıyor fakat Türkiye'de 2-3 üniversite bitirenler yurt dışında kurye olma hayali kuruyor. Sizce hangisi mantıklı?
He kardeşim yurt dışı öyle bir yer değil vasıfsız isen orada da vasıfsızsındır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı