- Makaleler
- 65
Hayır, moral vermek için değil. Üniversitelerin eğitim kalitesi bile ortadayken gidilen lisenin bir anlamı yok. En basitinden fen lisesi mezunuyla açık lise mezunu lisesi mezunu adam aynı diplomayı alıyor. Lise diploması yani.Umarım bunu moral vermek için söylüyorsunuz çünkü söyledikleriniz hiç mantıklı değil.
Diğer derslerin sorularını aşırı kolay sorup matematikte olan soruların zorluğu arttırılabilir ya da uzun işlemli sorular da sorabilir. Soru ve süre dağılımını nasıl yapacaklarını bilemeyiz.Ayrıca dediğiniz tarz uzun işlemli sorular yok.
Ama soru dağılımı her zaman için biraz çalışan öğrencinin yapabileceği, hiç çalışmayan öğrencinin yapabileceği, derece öğrencilerinin yapabileceği derecede sorular olur. Benim tahminime göre sadece 2022 matematik sorularının 2021 sınavına göre daha zor olacağı, bunu da sınavın matematik ortalaması gösteriyor. Adayların matematik ortalaması her zaman için yerlerde, elemeyi mecburen matematik üzerinden yapacaklar.
Zaten dediğim gibi sadece tahmin, sınavın soru yazma kurulunda da olmadığım için nasıl soru soracaklarını bilemem. LGS geçmiş yılların çıkmış sorularına bakarak sadece böyle bir tahmin yürüttüm, güçlü bir tahmin de olduğunu düşünüyorum. Sınava da 2 gün kaldı zaten. Tahminimin tutup tutmayacağını görmüş olacağız.
Son düzenleme: