2022 yılında Windows 7 kullanılır mı?

Daha dün Windows 10'dan Windows 7'ye geçiş yaptım. Bence kullanılır. Boşta 1.1GB Ram kullanıyor. Hızı farkedilliyor.
 
Adsız.jpg

Her 5 bilgisayardan 1'i hala Windows 7'li. Her 4 Windows'lu bilgisayardan da neredeyse 1'i Windows 7 li.

Yani hala Windows 7 kullanılır. Neden mi?
İşte nedenleri;
Kaspersky Free ile birlikte kullanıldığında güvenlikte bir sorun olmaz. Virüs kapma şansımız 8.1 ile 10'dan çokta farklı değil bence. Sıkıntılı sitelere girmediğimiz ve her USB'yi pcye takmadığımız sürece bir sorun olmaz. Şahsen ben bilgisayarımda en büyük virüsü 10'da iken yedim. Arada 7'de kurarım uzun uzun kullanırım hiç virüs yemedim. Yani o iş biraz kişisel ve şans işi. Uyumluluk konusunda da hala bir çok oyunla(CP 2077, GTA5, Witcher 3 Vs.) ve uygulamalarla(Steam, Chrome vs) uyumlu. Ram kullanımı oldukça düşük. Çok stabil ve hızlı aynı zamanda düşük sistem ve hdd dostu.

Not: İyi ve yeterli sistemlere tabi ki her zaman 10 veya 11 tavsiye ediyorum.
 
2 gün önce kurdum bende tekrardan sistemime can geldi resmen her işlem de hızını belli ediyor. Destekti güncellemeydi vs bunları takmayın bence hala gideri var bu sistemin. Mesela Windows 7'de en güncel Radeon ekran kartı sürücüsü kurulurken Windows 10'da 1803 sürümüne bile eski sürümü kuruluyor güncel sürüm hata veriyor. Güncel sürüm 1809'dan itibaren kuruluyor. En kötü 2-3 sene daha kullanılır bence Windows 7.
Windows 8.1 geçtim hocam o sorunları çözmeye çalışacağım. (çözebilirsem 8.1 çözemezsem 7)

Windows 8.1'de güzel ama güncel Radeon sürücüsü yok onun da. Ama nedense Windows 7 için var.
 
Herkesin sevdiği şu işletim sistemini bir ben sevemiyorum galiba ya. Ya da benim o zaman yaşadığım problemlerden de bu sorun olmuş olabilir. Ama niyeyse tasarımını vs. ben hiç sevmiyorum. Şu an 11 kullanıyorum ve bence 10'dan daha iyi.
 
Yok artık değmez en yakın Windows 10 LTSC gibi UWP'nin yok derecesinde olduğu işletim sistemi kullanabilirsin. Windows 7 neredeyse tamamen bitiyor. Hak ettiği değeri gördü artık teşekkür edip ileriye bakma zamanı.
 
Şu an kullanılır drumda. Hala daha birçok uygulama desteklemekte. Sistemin mi düşük? Migren hastası mısın? Küçük işler mi? Windows 7.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı