2022'de asgari ücret kaç olur?

3250 TL. Açıkçası ekonomi iyi olsa, alım gücü iyi olsa zam yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Nereye kadar asgari ücret zamlanacak ki? Çünkü 2 yıl veya 5 yıl sonra 10K TL asgari ücret olacak paralara bak, paranın bir anlamı kalmıyor git gide.

Onun yerine alım gücünü artırsalar, 5 TL'nin bile kıymetli olduğu bir ekonomi olsa mükemmel olurdu.

Ama tahminim 3250 TL olabilir. 400 TL bandında bir artış beklerim. Bilemedin, 3450 TL olur en fazla.
 
Vallahi benim pek umudum yok
Aklıma rahmetli Levent KIRCA geldi. (Ruhu şaad olsun!)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Asgari ücretin olması gereken rakam 8bin lira. Fakat yapacakları en fazla 4bin o bile o kadar düşük bir rakam ki. İstanbulda en kötü kira 2bin lira, faturalar 600 desen, tek kişi aylık gıda bin lirayı buluyor, bunun yol masrafı ekstra giderler derken yine ekside kalıyor insan.
 
Hiçbir önemi yok. 4000'i geçmezse iyi olur zira yüksek maaş fazla para arzı, fazla para arzı daha yüksek enflasyon demektir. Önemli olan politikanın düzelmesi; fiyat istikrarının sağlanması ve enflasyonun düşürülmesidir.
 
Asgari ücret artsa ne olur, fabrikalar işçi çıkaracak. İşveren ne yapsin, bir işçi ona 3000 TL'lik iş yapamadıkların sonra +sigortayla mı çalıştırsın. Bir ülkede asgari ücret yükseliyor ise o ülke yokuştan geriye zor döner artık. Uretimsiz hazira dag dayanmaz. Seneye TL iyice değer kaybedince ne olacak, asgari ücreti bu sefer 5000 TL'ye mi çıkaracaklar. Artık bir şeylerin üretimi %100 bize ait olmalı. %80 ithal %20 kendimizden olmaya devam ederse bu devran daha çok boyle sürer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı