2023'te Hepsiburada'dan alınan bilgisayarın 2022'de arıza kayıtları olduğu ortaya çıktı

mxfwspvhV2

Femtopat
Merhaba,

2023 yılında Hepsiburada üzerinden satın aldığım bilgisayarın 2022 yılından arıza kayıtları bulunduğunu öğrendim.

Fanlarından ses geldiği gerekçesiyle KVK'ya gönderdiğim bilgisayar, garanti kapsamında olmadığından dolayı tamirsiz döndü. Garanti sorgulama işleminde bilgisayarımın 24 ay garanti süresinin 2023 yılında bittiğini fark ettim. Bilgisayarımın resmi web sitesinde garanti süremin uzatılması için faturam ile birlikte bir talep oluşturdum, ancak isteğim reddedildi. Bu konu hakkında canlı destek ile görüştüğümde, bana sistemimin satın alma tarihinden önce arıza kaydı olduğu ve sistemin yenilenmiş (refurbished) olduğu söylendi. Satıcı ile iletişime geçtiğimde ise garanti süremin uzatılacağını ve tamir için sistemi onlara göndermem gerektiğini belirttiler.

Sahip olduğum ürün ayıplı mal kategorisine girer mi? Yenisini veya muadilini talep etme hakkım var mı? Sistemi göndermeli miyim? Tüketici hakları sisteminden şikayet oluşturmalı mıyım? Hepsiburada ile iletişime geçmeli miyim?

fakat seri numarası faturada ürün açıklaması içerisinde mevcut.
Bu zaten olması gereken uygulama. Ürünün seri/sertifika numarası resmi belgede yazılır.

Eğer siz satın alırken satış sayfasında da herhangi bir şekilde 2. el vs. olduğuna dair bir şey yazmıyorsa bu tabii ki böyle hatalı bir ürünün art niyetle satılmasına giriyor. Satıcının kendi muhasebe ya da arşiv sisteminde o ürünün iadesi varsa iade faturası, kargo geçmişi vs. hepsi bulunur. THH ile devam edin şikayetinize.

Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden talebimi oluşturdum. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Cihazı satıcıya ulaştırmak (kargo ile göndermek) için sonuçlanmasını beklemeli miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı