2023'te her eve 100 mb/s internet erişimi sunulması mümkün mü?

Ülke geneli değil fakat, İstanbul ilimizde şu an çalışmalar yapılıyor. Fakat Dünya şartları ülkemizi de tabiri caizse hizaya sokacaktır diye düşünüyorum. Yani en basiti iki nesil sonrası konsollarda disk bulunmayacak, bu ve daha fazla sebepten ötürü internet altyapısı geliştirilmek zorunda. Başlangıç noktası İstanbul olacak, bakalım diğer illere sıra ne zaman gelecek.
 
Türk telekom bir yerini kaldırıp, yatırım yapsa niye olmasın?


Ayrıca altyapı olmamasının sebebinin 2 sebebi var. Yatırım olmaması ve belediyenin izin vermemesi.

En azından burada belediye izin vermiyor.

Bizim burada isler bu şekil ilerliyor. Belediye şu sokağı şu tarihte kazacagim. Altyapı yapmak için başvurun diyor. Altyapı açılıp kapanıyor.

Aslında hem mantıklı, belediye tekrar yolu kazıp kapatmıyor, büyük bir masraftan kurtuluyor. Am halkı mağdur ediyor.

Bence devletin belediyelere ve tüm hizmetlerin altyapisina ve izinlerine el atması lazım.

Yada direk Amerikan sistemi. Yerin altında insanın geçebileceği yükseklikte tünellerin içinden geçecek tüm kablolar. Böylece yeri kazmamış olacağız.
 
Ülke geneli değil fakat, İstanbul ilimizde şu an çalışmalar yapılıyor. Fakat dünya şartları ülkemizi de tabiri caizse hizaya sokacaktır diye düşünüyorum. Yani en basiti iki nesil sonrası konsollarda disk bulunmayacak, bu ve daha fazla sebepten ötürü internet altyapısı geliştirilmek zorunda. Başlangıç noktası İstanbul olacak, bakalım diğer illere sıra ne zaman gelecek.

İstanbul ve bursada zaten fiber altyapı döşeniyor her yere. Karantinadan önce bizim buralara Türk Telekom fiber altyapılarını döşüyordu hala devam ediyorlar. Fakat ben Türk Telekom'dan fibrer internet istemiyorum.
 
İstanbul ve bursada zaten fiber altyapı döşeniyor her yere. Karantinadan önce bizim buralara Türk Telekom fiber altyapılarını döşüyordu hala devam ediyorlar. Fakat ben Türk Telekom'dan fibrer internet istemiyorum.
Hocam İstanbul/Kağıthane de ikamet ediyorum bırak fiberi, adsl hizmeti bile alamıyorum sebep boş port yok.
 
Emin ol @Patrixcs ülke geneli aktif altyapının büyük bir kısmı sanırım %70 ve fazlası Türk Telekom'un elinde. İzmir ilinde ikamet etmeme rağmen diğer servis sağlayacıların 2 ay boyunca bağlayamadığı hizmeti, Türk Telekom 3 günde aktif etti. Hem altyapıya sahipler hem de diğer firmalara zorluk çıkartıyorlar. Kendilerine mahkum ediyorlar kısaca. Bana göre devlet Türk Telekom'a baskı yapmadığı sürece fiber altyapının yaygınlaşması epey bir zor olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı