2023'te iPhone 11 Alınır mı?

Snapdragon 865 modeli Wild Rift'i sabit 60 FPS oynatamayacağını mı düşünüyorsunuz?
3 farklı test attım ve hepsinde FPS düşüyor sizce de S20 FE'nin sabit oynatmadığına ikna olmam için yeterli değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazdıklarım yeterince açık. Samsung'un arayüzü grafik işlemcisini kısıtlayan bir arayüz. Android 12 ile bu kaldırıldı. Kaldırılmadan önce de gerekli servisleri kapattığınız takdir de stabil bir şekilde oyun oynatabiliyordu.

Siz ısrarla ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz. 3. defa diyorum iPhone 11 alınır demiyorum sadece eksilerini yazıp artılarını göz ardı etmemeli diyorum.
Ben de bahsettiğiniz o artıların S20 FE-S21 FE 5G-S22 cihazlarda da olduğunu ve bahsettiğiniz özelliklerin bu cihazlara karşı bir üstünlük yaratmadığını söylemeye çalışıyorum :)

O kanal Samsung'u gömmek için maaş alıyor desek yeridir. Örneğin S10+ bütün testlerde HDR grafiklerde sabit 60 FPS oynatabilmekte ama bu adamın videosunda 30 FPS oynatıyor ve yorumlara %70 işlemci kısıtlaması kaldırıldı yazıyor. :D Boş. Galaxy A5 2017'le bile sabit 60 FPS oynuyordum Wild Rift'i. A13 Bionic, Snapdragon 865'ten daha üstün ama bırak SD 865 modelini 778G modeli bile günümüz standartları için fazlasıyla yeterli. Bu arada S20 FE, iPhone 11'den daha iyi değil. S21 modelleri iPhone 11'den daha iyi.

"O kanal Samsung'u gömmek için maaş alıyor desek yeridir."
Kimden alıyorum? Bunu belirtip üstüne ispatlayabilir misin?
İspatlayamayacağın şeyleri "desek yeridir" lafı altında ima etme.
Hayır işin kötüsü kendi kanalımda özellikle bu sıralar, bana ısrarla söylenen şey de Samsung fanboyu olduğum.

Bu adamın videosunda 30 FPS oynatıyor ve yorumlara %70 işlemci kısıtlaması kaldırıldı yazıyor.

Samsung'da güç tasarrufu ayarları altında CPU hızını %70'e sınırlar ayarı var. S10 Plus videosunda güç tasarrufu açıktı ve bu ayar kapalıydı. Bildirim çubuğunda güç tasarrufu göründüğü için yanlış anlaşılma olmaması adına sabit yorumda bu durumu belirttim.

photo1674134629.jpeg

Boş. Galaxy A5 2017'le bile sabit 60 FPS oynuyordum Wild Rift'i.

S20 FE SD oynatmıyor. 865'li cihazda en düşük ayarda 60 FPS oynamak marifet değil.
Oynatmadığının videosu da ortada. Sırf bu işi yapan GOS yüzünden One UI 4.1 ve üzerine bu ayarı kapatmak için seçenek getirildi. Önce S22'ye sonra diğer Samsung modellerine geldi.

photo1674134826.jpeg

Ben bu testi yaptığımda Android 11 ve One UI 3 vardı. Aynı testleri yakın bir vakitte alternatif oyun modu açık bir şekilde, Android 13 ve One UI 5.0 üzerinde yapacağım.

SD 865 modelini 778G modeli bile günümüz standartları için fazlasıyla yeterli.

Samsung'un maliyet kısma nedeniyle en Premium(S22 - S22 Plus)
Cihazlarında bile pasif soğutma konusunda cimri davrandığından haberin olmadığı için bu yorumunu normal karşılıyorum maalesef. 865 ve 778G konusunu bir kenara bırakıyorum. Exynos'u iyi görmen/övmen trajikomik. Hele hele buna S10 Plus'un durumunu örnek göstermen daha da trajikomik.
Öncelikle kaynak

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1674135140968.png

S22 Ultra'da Vapor Chamber var.
Bir başka görüntü

1674135194765.png

İfixit bu videosunda S22'yi net göstermemiş. S22 için başka bir teardown videosunda net bir şekilde Vapor Chamber olmadığını gösteriyor.
Önce kaynak

1674135285022.png

S22'de bunu yapan, fiyat kırmak için kasasını plastik, ekranını Super AMOLED yapan S20 FE'de neler yapar otur düşün.

Örneğin S10+ bütün testlerde HDR grafiklerde sabit 60 FPS oynatabilmekte ama bu adamın videosunda 30 FPS oynatıyor

Oynatamıyor. Exynos 9820 psikopat gibi throttle yiyor.
Gördüğünü inkar edecek kadar kafa karışıklığı yiyorsan bilemem. Benim ekrana koyduğum uygulama GPU Watch. ALTINI ÇİZE ÇİZE söylüyorum. Bizzat Samsung tarafından geliştirilen ve geliştirici seçeneklerinden açılan bir uygulama. 3. Parti bir uygulama değil.
Ayrıca Exynos 9820 normal şartlarda %70 güç limitiyle dahi(kaldı ki güç limiti falan yok, niye olduğunu yazdım) teorik güç olarak PUBG'yi o ayarda sorunsuz oynatması gereken bir işlemci ancak sendeki bilgisizlik özgüveni çok fazla olduğu için delilsiz iddialarda bulunuyorsun.
Aynı oyunu OnePlus 7T 855 Plus ile önce Smooth ayarda 90 FPS ayarında 83 FPS ortalama ile belli bir süre oynattıktan sonra

1674135691580.png

HDR ayarda dönüyor uzun bir süre 60 FPS oynatıyor. HDR ayarda FPS testi uygulamasını kapattım ancak video 60 FPS olduğu için FPS stabilitesi anlaşılabiliyor.

Exynos budur. Exynos S8 - S9 vakti bitti. S10'ları da hoş bir seda olarak alabiliriz ama S20'lerde cenazesini kaldırdılar. Ha tabii ki S21'lerde referans ARM tasarımına geçildiği için Mongoose çekirdekleri ile ünlenen Exynos'lardan biri olmayan Exynos 2100'ü iyi bir işlemci olarak ele alabiliriz.

Boş olan sensin ama farkında değilsin.

Bu arada S20 FE, iPhone 11'den daha iyi değil. S21 modelleri iPhone 11'den daha iyi.

Hem S20 FE hem de S21 modelleri 11'den üstün cihazlar. Bu şekilde de görüşümü belirteyim.

iPhone 11 64/128 GB modelleri 18000 - 19000 TL'ye alınabilecek telefonlar kesinlikle değil.

Son olarak bir ekleme yapayım. Kendim S20 FE kullanıyorum. Bugün en çok önerdiğim cihazlar Samsung cihazları, S10 Plus'u bizzat yeğenime ben aldım ama Samsung'u gömmek için maaş alıyor ithamına maruz kalmak gerçekten garip.

İşin kötüsü S4 Mini'den, Gear S2'den(Türkiye'de akıllı saatlerin adı geçmez ben Samsung Gear S2 aldım) beri Samsung kullanıyorum. S7 - Note 5 gibi Samsung'un zirve cihazlarını da kullandım ve övdüm ama işte ağız torba değil ki büzesin.

Dosya Ekleri

• 1674135818662.png
    1674135818662.png
    851,4 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Galaxy S22'de kullanılan malzeme umrumda değil, zira dışında prestijli, kaliteli ve sağlam bir malzeme kullanıldığı için içi beni alakadar etmiyor. Bu arada S10+ ile 3. parti yazılımlarla GoS'u kapatıp kendim HDR grafiklerde 57-60 FPS oynadığımı hatırlıyorum. Ex9820 ve maaş almıyorum dışında yazdıklarınız beni ne kadar ilgilediriyor bilmiyorum ama Snapdragon 865 modeli Wild Rift gibi bir oyunu yüksek grafiklerde sabit 60 FPS oynatabilecek kabiliyette bir işlemci.

FPS sayacı olmasa bile akıcı oynayabildiği bariz bir şekilde belli oluyor. Zaman zaman 50'lere düşmesi normal, Exynos'ların termal yapısı iyi değil.

Hem S20 FE hem de S21 modelleri 11'den üstün cihazlar. Bu şekilde de görüşümü belirteyim.

iPhone 11 64/128 GB modelleri 18000 - 19000 TL'ye alınabilecek telefonlar kesinlikle değil.
S21 modellerinin üstünlük sağladığı noktalar var ancak S20 FE modeli, iPhone 11 modelinden üstün değil. Kamera ve SoC'da 11'in ezici üstünlüğü var. SoC bakımından Exynos 2100 bile A13 Bionic'den geri. Hem iPhone 11 hem S21 FE kullanmış birisi olarak söylüyorum bunları.

Bu arada S10+ ile 3. parti yazılımlarla GoS'u kapatıp kendim HDR grafiklerde 57-60 FPS oynadığımı hatırlıyorum.
1000 dolarlık cihazın 3. parti uygulamalara ihtiyaç duymasını normal karşılıyorsan, ben senin normal karşılamanı garip karşılarım.

Snapdragon 865 modeli Wild Rift gibi bir oyunu yüksek grafiklerde sabit 60 FPS oynatabilecek kabiliyette bir işlemci.
Snapdragon 865 modeli Wild Rift gibi bir oyunu yüksek grafiklerde sabit 60 FPS oynatabilecek kabiliyette bir işlemci olmasına rağmen ben Wild Rift'i, cihazı hiçbir işleme tabi tutmadan resmi veya 3. parti uygulama kullanmak zorunda kalmadan OnePlus 7T'de sorunsuz bir şekilde oynayabilirken ve takım savaşlarında zerre rahatsız olmazken, S20 FE'yi aldığım vakitlerde takım savaşları konusu beni aşırı rahatsız ettiği için gittim bu videoyu çektim. Hatta bu konudan ötürü telefonu bırakıp iPad'e döndüm. Sonra da oyunu oynamayı bıraktım.

GOS güncellemesi gelesiye kadar cihaz ağladı. Kaldı ki hala tam randıman alamadığını iddia edenler var. Ben oyun oynamıyorum. Üstelik Her 865 de bir değil 865'li Mi 10T'lerin hali ortada S20 FE'nin durumu ortada.

Aslında DH dışında forum işlerini bırakalı yıllar oldu ama durup duruken mesnetsiz ithamlara uğrayınca yazmak şart oluyor.

Kamera ve SoC'da ezici üstünlüğü var. SoC bakımından Exynos 2100 bile A13 Bionic'den geri.
Kamerada ezici üstünlük? :D Bizzat kendim uzun uzun kıyaslamasam da inanacağım bir söylem değil.

1000 dolarlık cihazın 3. parti uygulamalara ihtiyaç duymasını normal karşılıyorsan, ben senin normal karşılamanı garip karşılarım.

Snapdragon 865 modeli Wild Rift gibi bir oyunu yüksek grafiklerde sabit 60 FPS oynatabilecek kabiliyette bir işlemci olmasına rağmen ben Wild Rift'i, cihazı hiçbir işleme tabi tutmadan resmi veya 3. parti uygulama kullanmak zorunda kalmadan OnePlus 7T'de sorunsuz bir şekilde oynayabilirken ve takım savaşlarında zerre rahatsız olmazken, S20 FE'yi aldığım vakitlerde takım savaşları konusu beni aşırı rahatsız ettiği için gittim bu videoyu çektim. Hatta bu konudan ötürü telefonu bırakıp iPad'e döndüm. Sonra da oyunu oynamayı bıraktım.

GOS güncellemesi gelesiye kadar cihaz ağladı. Kaldı ki hala tam randıman alamadığını iddia edenler var. Ben oyun oynamıyorum. Üstelik Her 865 de bir değil 865'li Mi 10T'lerin hali ortada S20 FE'nin durumu ortada.

Aslında DH dışında forum işlerini bırakalı yıllar oldu ama durup duruken mesnetsiz ithamlara uğrayınca yazmak şart oluyor.

Kamerada ezici üstünlük? :D Bizzat kendim uzun uzun kıyaslamasam da inanacağım bir söylem değil.
Samsung cihazlarda oyun performansı çok memnun etmiyor. Bunun sebebi bence ki Samsung'un oyun performansına çok odaklanmaması. Örneğin Game Launcher süs olarak duruyor.

S10+'da performansı geçelim. Oyunda ısınma sonrası basmama gibi sorunlar oluyor. 4 parmak oynanmıyor.

Ama 11'in kamerası S20FE'dan iyi bundan eminiz.

Ama A13 Bionic Snapdragon 865'den çok daha iyi.

Siz neye göre iyi diyorsunuz bilmiyorum ama benim düşüncem net. 11'in kamerası(arka kamera paketi, ön kamera değil) S20 FE'den iyi değil. Sırf bu konu yüzünden iPhone 11 alıp videosunu çekesim var ancak hayatta kullanmayacağım cihaz elimde kalır/satarken zarar ettirir diye çekindiğim için adım atamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı