2023'te ne olacak?

Veya bordan eşya yapıp satsak hem daha da kar ederiz fakat hükümet sadece fabrika satmayı bildiği bir ülkedeyiz.

Evet bende bir şey araştırdım şu Türkiye'nin yerli aracı dedikleri sadece yapımı Türkiye'de yapılmış tüm parçaları yurt dışından gelmiş biz üretmeyi bilmeyen bir ülkeyiz.
 
Evet borun Ton'u 150 dolar iken icat yapılırsa bor ile 1.500.000 Dolar'a kadar çıkabiliyor.
Boru işlemek karlı bir iş değil. İşleme yapsan kullanılacak yer yok. Çok kısıtlı. Yani 1.5 Milyon dolar değere çıksan bile satacak yerin olmadıktan sonra önemsiz. Karlı olsaydı ETİ Maden fabrikasını 2018 yılında açmazdı. Yeni yeni popüler olmaya başladı. Bunun sebebi de bor madeninin diğer madenlere göre işlenirken daha çevreci olması. Türkiye'de bor %70 olarak sodyum ile bileşik halinde bulunması sebebiyle genel olarak çıktısı sofra tuzu olur ve bor H3BO3 olarak ayrılır. Bor tuz olarak ihracatı yapılması durumunda 300 dolar düzeyinde, borik asit olarak yapılması halinde de 75 dolar civarında gelir getirir. ETİ Maden 67 fabrikası da borik asit üretiyor.
Veya bordan eşya yapıp satsak hem daha da kar ederiz fakat hükümet sadece fabrika satmayı bildiği bir ülkedeyiz.
Borcamı bile kimse almazken eşya yapsan kim alsın ki?
 
Evet bende bir şey araştırdım şu Türkiye'nin yerli aracı dedikleri sadece yapımı Türkiye'de yapılmış tüm parçaları yurt dışından gelmiş biz üretmeyi bilmeyen bir ülkeyiz.

Bilen bir ülkeyiz fakat istemiyoruz parçaların %70'ini biz üretsek geri kalan parçaları da yurt dışından alsak sorun çözülür devrim arabasının arkasında siyasi destek olsa idi arabamız çoktan olmuştu.
Boru işlemek karlı bir iş değil. İşleme yapsan kullanılacak yer yok. Çok kısıtlı. Yani 1.5 milyon dolar değere çıksan bile satacak yerin olmadıktan sonra önemsiz. Karlı olsaydı eti maden fabrikasını 2018 yılında açmazdı. Yeni yeni popüler olmaya başladı. Bunun sebebi de bor madeninin diğer madenlere göre işlenirken daha çevreci olması. Türkiye'de bor %70 olarak sodyum ile birleşik halinde bulunması sebebiyle genel olarak çıktısı sofra tuzu olur ve bor H3BO3 olarak ayrılır. Bor tuz olarak ihracatı yapılması durumunda 300 dolar düzeyinde, borik asit olarak yapılması halinde de 75 dolar civarında gelir getirir. Eti maden 67 fabrikası da borik asit üretiyor.

Borcamı bile kimse almazken eşya yapsan kim alsın ki?

Aklıma bu geldi sadece.
 
Ama olabilirde çünkü bor bayağı güçlü bir maden tank, roketlerde falanda kullanılıyor.
2023'le borun ne alakası var bilader? 2023'de seçim olacak o yüzden reis her yerde 2023 diye çemkiriyor. Oy dileniyor milletten. Ben bi' *** yapamadım bunca yıl diyor, 2023'de hepsini yapacağım diyor bana oy verin diyor. Bir taraflarından element uyduruyor yok Lozan bitecek yok şu olacak yok bu olacak diye. 2023'de hiçbir şey olmayacak.
 
Ben biraz düşündüm, 2023'te bor madenlerini kazabileceğiz bildiğim kadarıyla. Eğer boru satarsak ekonomi rahatlar mı?

Şunun şurasında 2 seneden az bir şey kaldı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Hiçbir şey olmayacak aynı tas aynı hamam.

Baştakiler yemeğe alışmış, makam araçlarına binip vızır vızır geziyorlar paşa gibi. Bu ülkeden ne köy olur ne de kasaba.

Dolar olmuş 8.50TL ülke 1994'deki devalüasyonun kat ve katını yaşıyor. 1990'lı dönemlere döndü ülke. Bu ülkede elmas madeni bulunursa anca o zaman kurtulur belki.
 
2023'le borun ne alakası var birader? 2023'de seçim olacak o yüzden reis her yerde 2023 diye çemkiriyor. Oy dileniyor milletten. Ben bi' *** yapamadım bunca yıl diyor, 2023'de hepsini yapacağım diyor bana oy verin diyor. Bir taraflarından element uyduruyor yok lozan bitecek yok şu olacak yok bu olacak diye. 2023'de hiçbir şey olmayacak.

Pek bilgim olmadığı için yeterli açıklama yapamadım bildiğim duyduğum kadarıyla böyle yazdım bilgi almak için.
Borun öyle bize anlatıldığı gibi bir pazarı yok ki. Tamam, dünyada en çok bizde var pazar bizim elimizde ama bor pazarı çok canlı bir pazar değil.
Satılmıyor.

Bordan eşya üretip satılabiliyor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı