2024 yılında iPhone 11 alınır mı?

Kont Turya

Picopat
Daha fazla  
Merhaba kullandığım cihaz eskidiği için yeni telefon almaya karar verdim. Bütçeme uygun iPhone 11 almayı düşünüyorum.

İş yerinde telefon kullanamıyorum. İş çıkışı ve hafta sonları ancak kullanabiliyorum. iPhone 11 eskidi ancak telefona fazla vakit ayıramadığım için yeterli olur diye düşünüyorum. Sizce hala alınabilir mi?

Android telefon önermeyin.

Yakınlarımın çogu kullanıyor hocam hala verimli çalışıyor normal kullanım için istiyor arkadaş ve gayet alınabilir tasarım olarak da çok hoş duruyor ben Samsung'un tasarımını hiç sevmiyorum.
Verimli ve günümüz tasarımlarına benzer ama, yine de neredeyse beş yıllık bir cihazdan bahsediyoruz. A13 şuanlık sorun çıkarmasa da ileride daha da yavaşlayacak. 13'e bütçe yoksa çok az farkla 12 var. 11 128 GB'den ucuzdu 12 64 GB bir ara.

Yakında desteği bitecek zaten bence en ideal 12.

13 daha ideal gibi çok fazla kötüleniyor Apple cihazlar ben tereddüt ederek almıştım fakat bataryası 6 ay gibi bir zaman geçmesine ragmen 99 dahi olmadı ısınma veya herhangi bir sıkıntı yaşamadım o açıdan güvenli oldugu için tercih edilebilir normal kullanım için oyun için vb şeyler için Samsung daha iyi mi bilmiyorum ama eger öyleyse tercih edilir oyun için.

13 daha ideal gibi çok fazla kötüleniyor Apple cihazlar ben tereddüt ederek almıştım fakat bataryası 6 ay gibi bir zaman geçmesine ragmen 99 dahi olmadı ısınma veya herhangi bir sıkıntı yaşamadım o açıdan güvenli oldugu için tercih edilebilir normal kullanım için oyun için vb şeyler için Samsung daha iyi mi bilmiyorum ama eger öyleyse tercih edilir oyun için.

Güvenlik konusunda haklısınız hocam yaklaşık 1 sene önce bende S23 ve IP13 arasında çok geldim gittim en son S23 tercih ettim ben pişman değilim ama iOS isteyen biri için iPhone 13'e zorlayacaksa arkadaş sorun yaşayacağını düşünmüyorum kotu cihaz asla olamaz zaten sadece 5 yıllık bir cihaza 20k vermek bana mantıklı gelmiyor açıkçası iPhone 11 için düşünecek olursak.

1- iPhone 11 artık hurda bir cihaz. Çağ dışı lafı bile az kalır.
2. Düz 13 de alınmaz. Düz model hiçbir iPhone alınmaz. Alacağınız cihaz kesinlikle Pro serisi cihaz olmalı. 13 Pro ve üzeri Pro serisi cihazları tercih etmelisiniz. Düz 13 alacak kadar bütçe çıkacaksa 2. el 13 Pro bakın yani onu diyorum.
Ya da yurt dışı 15 Pro alın rahat edin. Yurt dışı kayıtsız kullanma yolunu anlatabilirim istersen.

O kadar soru geliyor ki iPhone 11 alayım mı diye artık bununla ilgili sabit bir konu açılsa iyi olur. Kısa cevap: iPhone 11 2024 yılında kesinlikle alınmaz. Elimde iki buçuk senelik iPhone 11 var ve telefon tam olarak rezil bir durumda. Kesinlikle abartmıyorum, özellikle basit multitasking işlerinde inanılmaz hantallaştı. Basit multitasking dediğim de safariden çıkıp whatsapp'a girmek:) Whatsapp'ın yüklenmesi çok uzun sürüyor mesela, sanki harddiskle çalışan bilgisayar gibi. Bu zamana kadar iPhone 11 hakkında mütevazı davranmıştım ama artık mütevazı olamayacağım. Burdaki esas sorun da aslında iPhone 11'den değil Apple'den kaynaklanıyor. Telefonlarda nasıl bir eskitme stratejisi uyguluyorlarsa eskiye nazaran iPhone'ler daha çabuk yavaşlıyor. Hem bataryayla ilgili bir hile hurda çeviriyorlar hem de yazılımsal olarak. Daha önce 3-4 nesil boyunca iPhone kullandım(iphone 4s, 6s plus, 8 plus vs.) ama bu telefon kadar çabuk yavaşlayan ve beni şaşırtan bir telefon daha kullanmadım.
Eğer uzun süredir android kullanıyorsanız ve Apple'a geçmek istiyorsanız en azından iPhone 13 almanızı tavsiye ederim. Yok zaten hali hazırda iPhone kullanıyorsanız düz iPhone modellerinin aman aman bir farkı olmayacaktır. Mesela 2024 yılında iPhone 13 aldığınızda 2 sene sonra benim yukarda yazdıklarımı yaşamanız muhtemel.

Dostum alınmaz. 12 Mini kullanıyorum bu bile rezalet. Değiştireceğim yakın zamanda. Apple geride kalan modellere acımıyor iPhone 7 gibi 11 de yakında çöp olacak.

Telefonlarda nasıl bir eskitme stratejisi uyguluyorlarsa eskiye nazaran IPhone'ler daha çabuk yavaşlıyor. Hem bataryayla ilgili bir hile hurda çeviriyorlar hem de yazılımsal olarak. Daha önce 3-4 nesil boyunca iPhone kullandım(iPhone 4s, 6S Plus, 8 Plus vs.) Ama bu telefon kadar çabuk yavaşlayan ve beni şaşırtan bir telefon daha kullanmadım.

Hocam ek olarak kamera kalitesinde de yazılım güncellemeleri ile ciddi düşüş yaşatıyorlar. iOS 13 yüklü bir iPhone 11 bulsam iOS 17-18 yüklü iPhone 11 ile kıyaslasak ve insanlara sadece fotoğrafları, videoları izletsek eminim ki aynı model cihaz çekmiş diyemezler. iOS13 yüklü cihazın çektiğini iPhone 13,14 sanarlar o kadar diyorum😄

Ben bizzat iPhone 11 kullanıcısıyım. Ben olsam almazdım. Asla fiyatını karşılayan bir cihaz değil. Yukarıdaki arkadaşında söylediği gibi kasmalar başladı. Arayüzde sayfa değiştirirken bile o eski akıcılığı artık yok. Yazın ise ekranı tam bir işkence halinde geliyor. Batarya ve ısınma sorunları da baş gösteriyor. Alabiliyorsanız 13 alın, eğer bütçem el vermiyor diyorsanız 12’ye bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı