2025'te PlayStation 5 alınır mı?

Vallahi hem de öyle bir oynanır ki hocam... Oyun çıktığı zaman bilgisayara optimize edilmesi de bayağı uzun sürecek fakat bu süre zarfında alınabilecek maksimum FPS60 mı olacak o da Pro ile. Evet böyle olacak. Rockstar'da farkında zaten bu durumun. Oyun çıktığı gün düz bir Slim alıp oyunu satın aldığınızda alacağınız FPS 30 40 işte. Yurt dışında kitlede farklı tabii. Senede bir konsol değiştiriyorlar.

Hocam orada da senede değişen çok az hatta PC harcamaları bayağı düşük son senelerde Steam'ın ve PC tarafının bunca artmasının en büyük sebebi Çin bölgesi zaten oyunların bölgesel satışlarına bakarsanız anlarsınız zaten dünya çapında en çok kullanılan kartlarda senelerdi 3060-4060 serisi çoğu kişi FPS tarzı olayları umursamıyor bile dünyada deli gibi PS4 kullanıcısı mevcut hala.

Normal sürüm PS5'in GTA 6'yı 60 FPS çalıştıracağını size düşündüren nedir? Bu cihaz neredeyse 5. yılını dolduruyor. Pro sürümün bile native olarak 60 FPS vermesi inanılmaz zor ve olmayacak görünüyor. PSSR gibi teknolojiler ile 60 FPS'e yaklaşması bekleniyor. Amacınız GTA 6 ise normal sürümden 60 FPS beklemeyin çünkü öyle bir şey pek olmayacak.

Hocam kaynak ne bu kadar kesin konuşuyorsunuz ya? Bir melekten falan mı yardım aldınız? Tamam belli teknoloji ve belli teknik detayları öne koyduğumuzda tahmin edebiliyoruzda bu kadar kesin konuşmak ne bileyim bana biraz saçma geldi yorumunuz güldük açıkçası arkadaşlarla birlikte helal et :D
Şimdi bak olay şu, PS5'in düz hali dediğin cihaz zaten çıktığı günden beri God of War: Ragnarok, Horizon forbidden West gibi dev oyunları 60 FPS performans modunda rahatça oynattı. Grafik modunda 30 FPS ama o kullanıcı tercihi. GTA 6 gibi oyunlar da zaten PS5'e özel optimize gelecek, Rockstar bu işin ustası, bugüne kadar optimizasyon konusunda sınıfta kaldığı görülmedi. Red Dead 2 bile PS4'te yağ gibi akıyordu.
"5. yılı doluyor bu cihazın" diyosun ama olay sadece yaş değil. Hala pek çok oyun cross-gen geliyor, PS5'in tam potansiyeli daha yeni yeni kullanılmaya başlıyor. GTA 6 da PS5'e özel optimize edilirse donanımın sınırlarını iyi kullanır. Zaten bahsettiğin pssr gibi teknolojiler de tam bu noktada devreye giriyor, upscale ile yüksek çözünürlük hissi verip FPS kazancı sağlıyor. Yani 60 FPS gayet mümkün performans modunda.
PS5 Pro çıkıyor diye düz PS5 çöpe atılacak sanmak yanlış olur. Sony 50 milyondan fazla satan konsolun kullanıcılarını görmezden gelemez, Rockstar da hiç etmez. Çözünürlük biraz kırpılır, belki Ray Tracing olmaz ama performans modunda 60 FPS oynanır, rahat oynanır hem de.
Uzatmadan söyleyeyim, düz PS5'te GTA 6 60 FPS olmaz diyenler ya donanımın neye kadir olduğunu bilmiyor ya da Pro hype'ına fazla kapılmış. Düz PS5 hâlâ çok güçlü bir cihaz, oyunlar da ona göre optimize edilecek zaten. Hep birlikte göreceğiz.

Hocam kaynak ne bu kadar kesin konuşuyorsunuz ya? Bir melekten falan mı yardım aldınız? Tamam belli teknoloji ve belli teknik detayları öne koyduğumuzda tahmin edebiliyoruzda bu kadar kesin konuşmak ne bileyim bana biraz saçma geldi yorumunuz güldük açıkçası arkadaşlarla birlikte helal et :D
Şimdi bak olay şu, PS5'in düz hali dediğin cihaz zaten çıktığı günden beri God of War: Ragnarok, Horizon forbidden West gibi dev oyunları 60 FPS performans modunda rahatça oynattı. Grafik modunda 30 FPS ama o kullanıcı tercihi. GTA 6 gibi oyunlar da zaten PS5'e özel optimize gelecek, Rockstar bu işin ustası, bugüne kadar optimizasyon konusunda sınıfta kaldığı görülmedi. Red Dead 2 bile PS4'te yağ gibi akıyordu.
"5. yılı doluyor bu cihazın" diyosun ama olay sadece yaş değil. Hala pek çok oyun cross-gen geliyor, PS5'in tam potansiyeli daha yeni yeni kullanılmaya başlıyor. GTA 6 da PS5'e özel optimize edilirse donanımın sınırlarını iyi kullanır. Zaten bahsettiğin pssr gibi teknolojiler de tam bu noktada devreye giriyor, upscale ile yüksek çözünürlük hissi verip FPS kazancı sağlıyor. Yani 60 FPS gayet mümkün performans modunda.
PS5 Pro çıkıyor diye düz PS5 çöpe atılacak sanmak yanlış olur. Sony 50 milyondan fazla satan konsolun kullanıcılarını görmezden gelemez, Rockstar da hiç etmez. Çözünürlük biraz kırpılır, belki Ray Tracing olmaz ama performans modunda 60 FPS oynanır, rahat oynanır hem de.
Uzatmadan söyleyeyim, düz PS5'te GTA 6 60 FPS olmaz diyenler ya donanımın neye kadir olduğunu bilmiyor ya da Pro hype'ına fazla kapılmış. Düz PS5 hâlâ çok güçlü bir cihaz, oyunlar da ona göre optimize edilecek zaten. Hep birlikte göreceğiz.

Kesin konuşmuyorum, ben kendi gerekçelerim ile yorumluyorum tek tek. Alın bakalım global bunun için neler diyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Türkçe olarak da bunu izleyebilirsiniz:

Havaya konuşmuyorum ben, takip edip kaynakları okuduğum için konuşuyorum. Kendinize gülersiniz belki.

DF'dekilerin 30 FPS olacak deme sebebi CPU limitleri. PS5 Pro'nun PS5'den sadece %7 güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor. Her iki konsolda da 30 FPS olabilir oyun ancak çıkan kanıtlara göre PS5 Pro da bütün modlar yani kalite, performans, pro modu gibi modların tamamı 60 FPS olacak fakat bu limitleri VRR geçebilirsin anlamına geliyor. Buradan bakarsak PS5'de de 60 FPS olacaktır.

Videoyun gibi sağdan soldan haber toplayan, ne duysa direkt video çeken kişileri kaale almıyorum zaten, burada tek önem verdiğim kanal DF, onların da gerekçesi CPU limitleri ve o limitlerden ötürü Pro da bile 30 çalışacağı. Hatta adamlar "30 FPS'den FG 60 yaparsa oynanamaz hale gelir" deyip espri yapıp gülmüşlüğü var.

Kesin konuşmuyorum, ben kendi gerekçelerim ile yorumluyorum tek tek. Alın bakalım global bunun için neler diyor:

Türkçe olarak da bunu izleyebilirsiniz:

Havaya konuşmuyorum ben, takip edip kaynakları okuduğum için konuşuyorum. Kendinize gülersiniz belki.

Globalin dedikleri ne ara Sony'nin açıklamalarından veya yapacakları açıklamalardan gerçekçi oldu ki? Neyse 30 değil 15 FPS olsun hadi :)

Df'dekilerin 30 FPS olacak deme sebebi CPU limitleri. PS5 Pro'nun PS5'ten sadece %7 güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor. Her iki konsolda da 30 FPS olabilir oyun ancak çıkan kanıtlara göre PS5 Pro da bütün modlar yani kalite, performans, Pro modu gibi modların tamamı 60 FPS olacak fakat bu limitleri VRR geçebilirsin anlamına geliyor. Buradan bakarsak PS5'te de 60 FPS olacaktır.

Videoyun gibi sağdan soldan haber toplayan, ne duysa direkt video çeken kişileri kaale almıyorum zaten, burada tek önem verdiğim kanal df, onların da gerekçesi CPU limitleri ve o limitlerden ötürü Pro da bile 30 çalışacağı. Hatta adamlar "30 FPS'den fg 60 yaparsa oynanamaz hale gelir" deyip espri yapıp gülmüşlüğü var.

Ağzınıza sağlık diyor iyi geceler diyorum sayın hocam.

DF'dekilerin 30 FPS olacak deme sebebi CPU limitleri. PS5 Pro'nun PS5'ten sadece %7 güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor. Her iki konsolda da 30 FPS olabilir oyun ancak çıkan kanıtlara göre PS5 Pro da bütün modlar yani kalite, performans, Pro modu gibi modların tamamı 60 FPS olacak fakat bu limitleri VRR geçebilirsin anlamına geliyor. Buradan bakarsak PS5'te de 60 FPS olacaktır.

Videoyun gibi sağdan soldan haber toplayan, ne duysa direkt video çeken kişileri kaale almıyorum zaten, burada tek önem verdiğim kanal DF, onların da gerekçesi CPU limitleri ve o limitlerden ötürü Pro da bile 30 çalışacağı. Hatta adamlar "30 FPS'den FG 60 yaparsa oynanamaz hale gelir" deyip espri yapıp gülmüşlüğü var.

CPU dedikleri de öyle aman aman güçsüz bir işlemci değil. 30 FPS gerçekten imkansız gibi duruyor. Dandik bilgisayarda açsan 30 FPS'nin üstüne çıkar o oyun optimize olacak donanım RX 6700 Ryzen 7 3700 ayarında diye hatırlıyorum bu özelliklere sahip bir cihaz performans ayarda özel optimizeyle 60 FPS alamıyorsa bilgisayarda kim oynayabilecek bu oyunu? Hele Pro'nun 30 alması imkansız. Bir oyun ne kadar işlemci odaklı olursa olsun ekran kartı geliştirilirse performans artışı yine de alırsın. Bu kadar şeyle 30 FPS'yi geçememesi imkansız gibi bir şey.

50 satacaksa 35 satacak eğer böyle çıkarsa. Tüm kitle oyunu sabırsızlıkla beklemiyor. Şahsen ben 30 FPS olsa hayatta para verip almam mesela benim gibi insan elbette çok var. 30 FPS oyun oynanmaz yani bu devirde hele gözün 90 100 FPS'lere alıştıysa acı çekersin.

Hocam bence isterse 30 FPS olsun isterse 10 FPS olsun insanlar sırf almak için bile alır yani GTA 6 almak bile insanı özel yapar çıktığı zaman.

Ki FPS düşük olsa bile insanlar oynamak için FPS'i umursamadan oynar diye düşünüyorum.

Kanka bence alma ya yıllarca PlayStation 3-4-5 kullandım şahsen bir süre sonra açmazsın bile oyunları çok pahalı Online oynamak istesem para ödemem lazım 1 kez bile oynayacak olsam PS3 zamanları güzeldi playstationcuda HDD'ye oyun yükletir istediğim kadar Online vb oynardım bence konsol zamanı bitti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı