2025'te TOGG alınır mı?

Ottoman1911

Picopat
Daha fazla  
Yıl oldu 2025. TOGG çıkalı yıllar geçti, ilk çıktığında çok sorunları vardı. Çoğu düzeltildi, 0 olarak almayı düşünüyorum. Fiyat olarak uygun geldi ve ilgimi çekti. Sizce almak mantıklı mı yerine ne alınabilir? Tabii 0 faiz kampanyası da var aracın, sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıl oldu 2025. TOGG çıkalı yıllar geçti, ilk çıktığında çok sorunları vardı. Çoğu düzeltildi, 0 olarak almayı düşünüyorum. Fiyat olarak uygun geldi ve ilgimi çekti. Sizce almak mantıklı mı yerine ne alınabilir? Tabii 0 faiz kampanyası da var aracın, sizce alınır mı?
TOGG için gerçekten güzel teşvikler var eğer elektrikli olması zorunluysa güzel kampanyalar ile alınabilir.

Elektrikli olmak zorunda değil dersen güzel bir hybrid corolla alınabilir.

Sedan çıkıyor 2 motorlu olan 540km menzilli olacak diye hatırlıyorum benim hoşuma gitti açıkçası tasaarım filan da çok hoş duruyor bu kadar olabileceğini tahmin etmemişrtim.

Alinir, ufak tefek yazilim sorunlari devam ediyormus fakat kullanicilar surekli iyilestirildigini ve genel olarak aractan memnun olduklarini soyluyor, eksi olarak isi pompasi soylenebilir fakat menzili yuksek oldugundan dolayi kisin soguk havada ciddi rahatsizlik verecegini sanmiyorum, zaten gunumuzde onemli olan isi pompasi olup olmamasi degil onun ne kadar verimli kullanildigi bence, bazi araclarda var fakat pek verimli calismadigi icin olmasa da olur. Bu fiyatlara farkli oneri olarak da 1.8 Hybrid CHR dusunulebilir.

Aracı alalı ortalama 2 ay oldu. Sıfır 2025 mayıs üretimi araç. 2023 yılındaki araçlar kadar sorunlu olmasa da hala sorunlu. Yazılımsal sorunlardan bahsetmiyorum bu arada yazılım tarafı zaten gidik. Bizim araç sıfır olmasına rağmen aks sesi var. Servis bülteni kayıtlıymış hemen düzeltilirmiş ancak servise gitmek istemiyoruz çünkü servislerin durumu berbat. 40 gün sonraya falan randevu veriyorlarmış. Bir de bulunduğum bir grupta bir kişi aracını İzmir servisine verdikten sonra arabanın içinde siyah lekeler bırakarak teslim etmişler. Sonrasında özür amaçlı TOGG kullanıcıyla iletişime geçmişti gerçi. Yani yine grupta yeni aracını teslim alanlar arasında klimanın çalışmaması gibi sorunlar yaşayanlar var. Trim sesi gelen var. 2023-2024 model araçların şarj olurken 80kW'ın üstüne çıkamaması sorunu var da muhtemelen çok değildir bu sorunu yaşayan. Grupta yaşayan çok. ESA az çok çözüldü gibi TOGG'un en çok bilinen arızası sanırım. ESA'nın birçok sebebi var donanımsal olarak yapmıyorsa çok da önemsenmesi gereken bir şey değil. Şarj kesme sorunu yaşayanlar da var. OBC ünitesi değişenler de var. Yani 2023-2024 model alıp da çok çeken insanlar var. 2025 modellerde öyle ciddi problem görmedim ama dediğim gibi biz aracı yeni aldık aks sesi geliyor. Başkasından trim sesi geliyor. Yani hala çok rahat alınabilir denilecek bir araba değil. Biz 1.6 yazılımıyla teslim almamız gerekiyordu ancak 1.5 yazılımıyla teslim ettiler. Aracı aldıktan bir süre sonra 1.6 yazılımı düştü güncelledim. Yazılımı iyice bozdular düzeltmek yerine ancak şunu eklemek isterim muhtemelen aracı yeni alanlara gelen 1.6 güncellemesi beta. Aracın ekranları açılırken çöküp yeniden geliyor. Bir de sürücü izleme sistemi berbat. Aynaya bile baktığında gözünüzü yoldan ayırmayın uyarısı veriyor ve kapatamıyorsun kapatsan da araca sonraki binişinde geri açılıyor.

Aracın konforu hızlanması vb. mükemmel. Fiyatının altında bir araç bahsettiğim sorunlar olmasa. Fazlasıyla konforlu ve öndeki ekranlar her ne kadar işlevini yerine getirmese de tam olarak yine de kullanışlı. Elektrikli arabalara olan önyargıyı da anlayamıyorum. Uzun yol yapıyorsan sürekli tamam anlarım seni uğraştırdığı için almak istemeyebilirsin de biz çok az uzun yol yapıyoruz ve bizim için elektrikli araba fazlasıyla mantıklıydı. Evde şarj ediyoruz ayda 1 kere şarj yeterli oluyor 20%-80% arası şarj edersek.

Bu arada biz şarj kesme gibi bir sorun yaşamadık ancak aracı sadece 5 kere şarj ettik. Bizim aracımızdaki tek sorun aks sesi. Trim sesi de var sadece çok bozuk yollarda duyuluyor rahatsız da etmiyor. Bu fiyata Corolla almak da mantıksız diye düşünüyorum. Elektirkli arabayı sevmiyor olabilirsiniz ama TOGG ve Tesla gibi araçların Corolla'dan kat kat daha lüks olduğunu da kabul etmek gerek.

Benim tavsiyem alabiliyorsanız Model Y Juniper alın. Alacaksanız da biraz acele edin. ÖTV güncellemesi konuşuluyor. Muhtemelen T10F çıkmaya yakın ÖTV güncellemesi gelecek. TOGG'a yatkınsanız servise düşmediğiniz sürece gayet iyi bir araç. Tabii sırf muhalif olmak için arabayı taşlayan 60 IQ kitlenin yorumlarını umursamazsanız. İçimde kalmıştı da söyleyeyim. Parti tutmuyorum da sırf muhalif olmak amacıyla hala aracı Egea'dan bile kötü göstermeye çalışan kitlenin yorumlarını umursamayın. Onlar Rolls Royce sevisinde bir araç olsa TOGG o zaman bile aynı muameleyi yaparlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı