TOGG alınır mı?

Konusma tarzindan bir de alakasiz sekilde RS6 ornegi vermenizden dolayi yasinizi az cok tahmin edebiliyorum. Yasinizin kucuk olmasi tartismamiza engel degil ama sosyal medya plarformladinda donen "m5 cs>all" tarzinda saçma sapan yorumlar yapan kisilerdensiniz bence. TikTok'ya da Instagram'dan ogrendiginiz bilgilere ihtiyacım yok. Onun yerine elektrikli araclar hakkinda yanlış bilinenleri anlatirsaniz daha cok memnun olurum. Mesela 5 yilda batarya degismesi gerekiyormus ya, bir kanitlasana onu. Ya da saatlerce şarj bekliyoruz falan. Şarj sirasi bedavaya ya da cok ucuza şarj firsati oldugunda ortaya cikiyor. Bana rastgele şarj siralarini atma. Ya da bayramlarda ciddi sira oluyor ki sebebi bayramda şarj istasyonlarinda kampanya oluyor sebeplerinden birisi de bu. Elektrikli arac alanlar da bunlari arastirip aliyor. Cogunluk fazlasiyla memnun. Polo fiyatina Tesla alininca boyle oluyor.

Merak etme sandıgın kadar küçük değilim ve arabam var 3 tane merak etme. Profilimde kaç yaşında oldugum yazıyor zaten.

6 aydır V2 long range modelini kullanmaktayım. Araçta majör bir sıkıntı yaşamadım. Full opsiyonlu haliyle 1.9 milyona geldi araç. Cam tavan olmasa da olur fakat ses sistemi kesinlikle alınmalı. Stok hali gerçekten çok kötü. Evet sıkıntılar var mı var fakat bugune kadar servis gerektiren bir sıkıntı yaşamadım. Sürüş hissiyatı güzel preimum hissiyatı var. Sadece yazın deri koltuk çok terletiyor. Sorularınız varsa seve seve yanıtlarım.

Yazılımsal sıkıntılar hala var mı hocam.

Merak etme sandıgın kadar küçük değilim ve arabam var 3 tane merak etme. Profilimde kaç yaşında oldugum yazıyor zaten.
Kimlik dogrulama yok hocam forumda. 50 yasinda yazsan 50 yasinda olursun. Konusma tarzindan bazi seyler anlasiliyor. Google'a yazip attiginiz sey bir sey ifade etmiyor. Gercek kullanimi baz alin.

Kimlik dogrulama yok hocam forumda. 50 yasinda yazsan 50 yasinda olursun. Konusma tarzindan bazi seyler anlasiliyor. Google'a yazip attiginiz şey bir şey ifade etmiyor. Gercek kullanimi baz alin.

Ben zaten size uzun yıllar boyunca kullsndım ve 5 yıl sonra pil değişimi olacak demedim ayrıca yıllar geçtıkçe menzil azalacak pil performansı.

Mesela ornek. Yukarida bir ornek daha vermisim. 40000 km gecmesine ragmen grubumuzda pil omru %97 olan TOGG var. Ki TOGG termal yonetimi cok basarili olmayan bir arac. Bataryayi cok iyi sogutamiyor gibi simdiye kadar cikan deneyimlere bakarsak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250820_144421_X.jpg
    Screenshot_20250820_144421_X.jpg
    113,3 KB · Görüntüleme: 35

Yazılımsal sıkıntılar hala var mı hocam.

Hocam ufak sıkıntılar mevcut. Araçta önerilen şekilde önceden kilit açılıp gerektiği kadar aksesuar modunda bekletilse de bazen ekranların açılıp kendine gelmesi 30 saniyeyi bulabiliyor. Ara sıra şerit takip asistanı hata veriyor fakat aralıksız 20km şerit kurallarına uygun bir sürüş yaparsanız kendini kalibre ediyor. Eğer topraklaması kötü bir şarj istasyonunda şarj ederseniz araba enerji sistemi arızası veriyor. Fakat çözümleri öğrendikten sonra bu tarz durumları kolayca düzeltebiliyorsunuz, 30 sn sürüyor. Şehir içinde 420km ortalama rahatlıkla yapabiliyorum. Konu şehir dışına geldiğinde ise çok dikkat etmezseniz ortalama 250 km menzil sunuyor. Buna yaz şartları, klima açık + ortalama 130km/h olarak düşünebilirsiniz.

Mesela ornek. Yukarida bir ornek daha vermisim. 40000 km gecmesine ragmen grubumuzda pil omru %97 olan TOGG var. Ki TOGG termal yonetimi cok basarili olmayan bir arac. Bataryayi cok iyi sogutamiyor gibi simdiye kadar cikan deneyimlere bakarsak.

Ya tamam sen pilli aracını övmeye devam et konuyu terk ediyorum.

Konusma tarzindan bir de alakasiz sekilde RS6 ornegi vermenizden dolayi yasinizi az cok tahmin edebiliyorum. Yasinizin kucuk olmasi tartismamiza engel degil ama sosyal medya plarformladinda donen "m5 cs>all" tarzinda saçma sapan yorumlar yapan kisilerdensiniz bence. TikTok'ya da Instagram'dan ogrendiginiz bilgilere ihtiyacım yok. Onun yerine elektrikli araclar hakkinda yanlış bilinenleri anlatirsaniz daha cok memnun olurum. Mesela 5 yilda batarya degismesi gerekiyormus ya, bir kanitlasana onu. Ya da saatlerce şarj bekliyoruz falan. Şarj sirasi bedavaya ya da cok ucuza şarj firsati oldugunda ortaya cikiyor. Bana rastgele şarj siralarini atma. Ya da bayramlarda ciddi sira oluyor ki sebebi bayramda şarj istasyonlarinda kampanya oluyor sebeplerinden birisi de bu. Elektrikli arac alanlar da bunlari arastirip aliyor. Cogunluk fazlasiyla memnun. Polo fiyatina Tesla alininca boyle oluyor.

Polo ile Tesla'nın fiyatı ne zamandan beri aynı.

Bos paket degil de yine cok da dolu degil. Tesla 1 ay once OTV guncellemesi gelmediginde Polo ile benzer fiyattaydi. Icten yanmalilardan devasa oranlarda OTV alindigi icin fazlasiyla normal. Tesla ya da TOGG'dan alinan OTV oranini icten yanmalilara uygulasinlar gidelim Tiguan alalim, BMW X1 alalim. Elektrikli araclari ovdugume dair bir yorumum da yok. Polo ile TOGG'u ya da Tesla'yi kiyaslamayacaksin herhalde. Ben elektrikli araclarin fiyatindan dolayi rakibi olan icten yanmalilardan cok daha donanimli oldugunu soyluyorum. Dedigim gibi TOGG fiyatina duzgun bir icten yanmali arac satilsaydi gider onu alirdim. Dolu diyebilecegimiz bir Tiguan'i TOGG'a tercih ederim. Elektrikli araclari ovuyor gibi gozukuyorsam senin bakis acin yuzundendir. Yaziklarini okuyanlar senin bakis acini anlar. Bir yerden bir seyler duymussun gercek disi salla tabii.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250820_151055_Chrome.jpg
    Screenshot_20250820_151055_Chrome.jpg
    72,9 KB · Görüntüleme: 28
Bos paket degil de yine cok da dolu degil. Tesla 1 ay once ÖTV guncellemesi gelmediginde polo ile benzer fiyattaydi. Icten yanmalilardan devasa oranlarda ÖTV alindigi icin fazlasiyla normal. Tesla'ya da TOGG'dan alinan ÖTV oranini icten yanmalilara uygulasinlar gidelim Tiguan alalim, BMW X1 alalim. Elektrikli araclari ovdugume dair bir yorumum da yok. Polo ile TOGG'u ya da Tesla'yi kiyaslamayacaksin herhalde. Ben elektrikli araclarin fiyatindan dolayi rakibi olan icten yanmalilardan cok daha donanimli oldugunu soyluyorum. Dedigim gibi TOGG fiyatina duzgun bir icten yanmali arac satilsaydi gider onu alirdim. Dolu diyebilecegimiz bir Tiguan'i TOGG'a tercih ederim. Elektrikli araclari ovuyor gibi gozukuyorsam senin bakis acin yuzundendir. Yaziklarini okuyanlar senin bakis acini anlar. Bir yerden bir seyler duymussun gercek disi salla tabii.

Evet bu fiyata tabii ki de polo alınmaz fakat daha iyi seçenekler var.

Tesla'nin, TOGG'un sundugu konforu, dolugu ve gucu sunan baska bir arac oldugunu sanmiyorum. Tucson var mesela ama T10X ya da Juniper Model Y'den daha kotu bir araba. Ha tercih edilebilir ama dedigim gibi daha kotu bir arac.

Son düzenleme:
Alman ve Japon tarafi elektrikli arabalara sıcak bakmıyor.

Yaşıtlarım hatırlar ilk hibrit modellere geçiş yaparken çok sıkıntı çıkmıştı.

Aynısı elektrikli arabalarda oldu.

Yıllardır elektrikli araçları, teknolojiyi, piyasayı çok yakından zaman zaman içinden takip ediyorum. TOGG almayı düşünüyorsanız aklınıza gönlünüze yatıyorsa açık ve net konuşayım o fiyata alabileceğiniz daha iyi bir araç yok finansman desteği de cabası. Alma sebepleri yerine almamak için oluşabilecek çekinceleri yazsak daha kısa olur:

• Çok sık 300km üzeri şehir dışı seyahat ediyorsanız.
  • Evde şarj imkanınız yoksa (bu iki durumda 30dk şarj süresi benim için sorun olmaz diyorsanız çok da büyük ehemmiyeti yok) -piyasaya yeni çıkmış bir araba yazılımda sistemde bir sorunla karşılaşır mıyım korkunuz varsa(özellikle eski versiyonlarsa bu tarz durumlar ile karşılaşıldı çok da normaldir büyük ölçüde giderilse bile hala karşılaşılabilir) bu durumlar dışında bu aracın connected olması C sınıf olması ve kaliteli malzemesi dr cabası. Bu durumlar varsa alınır fakat bence elektrikli arabalar tenekeden farkli bir şey değil.

Hibrit ile şarjlıyı bir tutman bile çok saçma elektrikli arabalar zaten çok uzun zamandır var. Bir de seçenekler neymiş onu merak ettim TOGG kadar dolu bir araba var mı bu fiyata 2024 model? Ayrıca şarj 0-100 yaparsanız o kadar sürer mesela biz 500 km yolu %90 şarj ile başladıysak %40 falan olunca şarj ediyoruz 15 dakika yanda yemek yerken fulleniyor sonra yolumuza devam ediyoruz. Yani bazılarının düşündüğü gibi öyle uğraştırıcı bir şey değil. Ha yazılım sorunu olmuyor mu bir kaç kere oldu ama çözülmeyecek şeyler değildi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı