2026 YKS Hazırlanmak için geç mi?

Ortalama bir devlet üniversitesinde hukuk EEM mühendisliği PC mühendisliği pdr psikoloji gibi bölümler gelir.
2.5m sıralama yapmış biri mühendislik bölümünü nasıl okuyacak hocam.
Konu sahibine tavsiyem ataması güzel olan 2 yıllık sağlık bölümlerini araştırması. Hem kısa sürede bitirir hem kazanması daha kolay hem de iş bulma sıkıntısı çekmez, maaşları da fena değil.

1.5 sene eğer sağlam hazırlanılırsa sayısalda değil 100 bin, 30 bin ve daha iyisi bile gelir. 100 bin çok düşük bir sıralama kalmış.

Hocam şimdi olaya biraz realist yaklaşmak lazım arkadaş hiç temelim yok diyor ki temel oturtması en az 4 5 ayını alır ondan sonra ise pratik ve konu anlayışını geliştirmek için en az 1 yıl süreyle günde 6 7 saat uğraşması lazım ki bu biraz zor görünüyor ha EA olsaydı evet 30k yapabilir derdim ama sayısal da 30 bin yapmak maalesef ki çok zor bir şey.

2.5m sıralama yapmış biri mühendislik bölümünü nasıl okuyacak hocam.
Konu sahibine tavsiyem ataması güzel olan 2 yıllık sağlık bölümlerini araştırması. Hem kısa sürede bitirir hem kazanması daha kolay hem de iş bulma sıkıntısı çekmez, maaşları da fena değil.

Kardeşim adam 2026 YKS'ye hazırlanacağım diyor ne okuduğundan haberin var mı acaba?

Hocam şimdi olaya biraz realist yaklaşmak lazım arkadaş hiç temelim yok diyor ki temel oturtması en az 4 5 ayını alır ondan sonra ise pratik ve konu anlayışını geliştirmek için en az 1 yıl süreyle günde 6 7 saat uğraşması lazım ki bu biraz zor görünüyor ha EA olsaydı evet 30k yapabilir derdim ama sayısal da 30 bin yapmak maalesef ki çok zor bir şey.
Evet ve yıllarca temel oturtamamış biri 4 5 ayda birden oturtamaz. Çalışma alışkanlığı hemen kazanılan bir şey değil.

Kardeşim adam 2026 YKS'ye hazırlanacağım diyor ne okuduğundan haberin var mı acaba?
İsterse yks 2030a hazırlansın hocam 2.5m sıralama diyor bu işler kısa sürede olan şeyler değil. Herkes mühendis olacak diye bir şey yok.

Evet ve yıllarca temel oturtamamış biri 4 5 ayda birden oturtamaz. Çalışma alışkanlığı hemen kazanılan bir şey değil.

İsterse YKS 2030a hazırlansın hocam 2.5m sıralama diyor bu işler kısa sürede olan şeyler değil. Herkes mühendis olacak diye bir şey yok.

1.5 sene gerçekten adamakıllı çalışırsa 100k yapar daha ilerisi olmaz ama 100k o kadar da zor sayılmaz temel olmasa bile.

1.5 sene gerçekten adamakıllı çalışırsa 100k yapar daha ilerisi olmaz ama 100k o kadar da zor sayılmaz temel olmasa bile.
İşte ben de diyorum ki az çok çalışabilecek potansiyeli olan biri gidip de 2.5m yapmaz. Hadi zar zor çalıştı girdi mühendisliğe bir de bunun okuması var hadi diyelim onu da halletti 100k lık mühendislik bölümü ne kadar iş imkanı sunabilir ki en mantıklısı 2 yıllık bir sağlık bölümü tercih etmesi.
Bana inanmıyorsanız gidin bir puan hesaplama sitesine bakın kaç nete kaç sıralama geliyor. Arkadaşın ne kadar zor konumda olduğunu anlarsınız.
Ben baktım 2024 de toplam 10 nete 2.3m sıralama geliyor.

Temel nerede 4 - 5 ay sürüyor onu tam anlayamadım. Temel dediğimiz şey zaten TYT oluyor ki ismi de temel yeterlilik testi. Bu sınav TYT ve AYT olmak üzere ikiye ayrılıyor ve dediğiniz gibi abartılı bir süre olan 5 ayı TYT'ye verirsek 1 yıldan uzun süre AYT'ye kalıyor. Bana, ne konuştuğunuzu bilmiyormuşsunuz gibi geldi.

Temel nerede 4 - 5 ay sürüyor onu tam anlayamadım. Temel dediğimiz şey zaten TYT oluyor ki ismi de temel yeterlilik testi. Bu sınav TYT ve AYT olmak üzere ikiye ayrılıyor ve dediğiniz gibi abartılı bir süre olan 5 ayı TYT'ye verirsek 1 yıldan uzun süre AYT'ye kalıyor. Bana, ne konuştuğunuzu bilmiyormuşsunuz gibi geldi.
Sizin mantığınızla o zaman arkadaş 2 yılda sayısalda 30k yapabilir yani.

Hocam temelden kastım TYT sınavı değil 2.5m sıralama yapmış birisi muhtemelen toplama çıkarmada bile zorluk çekiyordur.

Hocam temelden kastım TYT sınavı değil 2.5m sıralama yapmış birisi muhtemelen toplama çıkarmada bile zorluk çekiyordur.
Ve de okuduğunu anlama.

Bir de temel atmak demiş temel atmakla tyt'den 90 net yapılmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı