206 GTİ çok mu yakar?

Daha fazla  
Şahsıma böyle bir araç bakıyorum bu araç önemlikle yakıt tüketimi benim için öneml. İ 2.0 motor olduğunu biliyorum. Aşağı yukarı ne yaktığını tahmin ediyorum. Fakat bilen varsa benzinde tüpte nasıl yaktığını bilgilendirebilir mi? Gtı araç alıyorsun yakıt tüketimine mi bakıyorsun demeyin. Genciz hızlı ve biraz da az yakmasını istiyorum 😁

Şahsıma böyle bir araç bakıyorum bu araç önemlikle yakıt tüketimi benim için öneml. İ 2.0 motor olduğunu biliyorum. Aşağı yukarı ne yaktığını tahmin ediyorum. Fakat bilen varsa benzinde tüpte nasıl yaktığını bilgilendirebilir mi? Gtı araç alıyorsun yakıt tüketimine mi bakıyorsun demeyin. Genciz hızlı ve biraz da az yakmasını istiyorum 😁

Eski ve atmosferik bir araç.
Her araç performanslı kullanımda yakıt harcar. Sakin kullanım için satın almayacağınızı göz önünde bulundurursak karma yakıt tüketiminin 15 litreden aşağı olacağını düşünmüyorum. Zaten LPG'de kullanacaksanız performanslı bir araç sahibi olmazsınız. Ona yorum yapmayacağım.
Performanslı araç kullanmak istiyorsanız LPG'den verim alamazsınız. Az yaksın istiyorsanız da performanslı bir araç işinizi görmez.
Daha düşük hacimli yeni nesil modellere göz atın.

7.5 litre görmüyor dediğin şehir Konya herhalde. Dene İstanbul trafiğinde, gör 10 litreyi.

1.3 Multijet yakıt cimrisi, enjektör katili Egea'm bile İstanbul trafiğinde karma yakıt tüketimini 7.0-7.5'dan aşağı vermiyor. 1.0TCe'nin 8-9 litreden aşağı vermeyeceğine eminim.
Az yakar diye 1.3TCe Megane aldık şirkete 2 ay geçmeden sattık bir tane 1.6 Multijet Egea aldık.

1.3 Multijet yakıt cimrisi, enjektör katili Egea'm bile İstanbul trafiğinde karma yakıt tüketimini 7.0-7.5'dan aşağı vermiyor. 1.0TCe'nin 8-9 litreden aşağı vermeyeceğine eminim.
Az yakar diye 1.3TCe Megane aldık şirkete 2 ay geçmeden sattık bir tane 1.6 Multijet Egea aldık.
1.3 egea ile şehiriçi 7.5 litre yakıyorsanız ya araç 700 binde her yer tıkalı, ya da ortalama hızınız 7km falan. O değerler mümkün değil şehiriçinde. En acemi sürücü bile 6 litreyi çok zor görüyor.

7.5 litre görmüyor dediğin şehir Konya herhalde. Dene istanbul trafiğinde, gör 10 litreyi.
Dostum araç sürmeyi bilmiyorsanız bu durum benlik değil. 1.2mpi i20 kullanıyorum. Onunla şehiriçi tüketimim 8 litre. 2004 model 1.4 fiestamla şehiriçi tüketimim 8.5 litreydi.

1.0tce torku olan turbolu güncel bir motor. 0.9 90hp versiyonunu kullandığımda şehiriçi tüketimim bende 6.5 litre, eşim ve ablası kullanırken 7.5-7.7 litre civarlarında idi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı