2070s sistem rastgele şekilde donuyor

Badiomir

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair cl18 3600mhz 4x8gb
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo 500gb
Ekran kartı
Msi trio 2080 super
Anakart
X570 msi pro carbon gaming
İşlemci
Amd 3800x
Merhaba, bilgisayar herhangi bir esnada (bazen 2dk bazen 2 saat, bazen ise sabahtan akşama kadar hiç donmuyor) donuyor ve klavye ya da mouse işlemiyor yalnızca reset tuşu ve Power tuşu işliyor. Donarken birkaç saniyelik donmalar oluşuyor sonrasında donup kalıyor, ekran kararmıyor veya mavi ekran gelmiyor. Son görüntü neyse orada kalıyor.

Sorun başlangıcı mıdır bilemem ama; sistemdeki RAM 2x8 16 GB iken 1 tane set şekilde aynı RAM'den ekledim 4x8 32 GB yaptım ancak uzun süre sorunsuz çalıştı. Yaklaşık 2 ay sonra bu sorun oluştu başta sadece spesifik bir oyunda( Escape from Tarkov) oluyordu, şimdi ise random.

-SSD'lere HD Tune ile kontrol ettim sorun yok gözüküyor.
-Psupply ile alakalı olacağını sanmıyorum masaüstünde hiçbir şey açık değilken bile takılıyor.
-Isılar normal hep kontrol ediyorum donma sırasındaki son ısılarda normal.
-İşlemci, ekran kartı, RAM yükleri de normal gözüküyor (donma sırasında son an)

Uzatmayım olabildiğince ayrıntılı yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bilgisayar herhangi bir esnada (bazen 2dk bazen 2 saat, bazen ise sabahtan akşama kadar hiç donmuyor) donuyor ve klavye ya da mouse işlemiyor yalnızca reset tuşu ve Power tuşu işliyor. Donarken birkaç saniyelik donmalar oluşuyor sonrasında donup kalıyor, ekran kararmıyor veya mavi ekran gelmiyor. Son görüntü neyse orada kalıyor.

Sorun başlangıcı mıdır bilemem ama; sistemdeki RAM 2x8 16 GB iken 1 tane set şekilde aynı RAM'den ekledim 4x8 32 GB yaptım ancak uzun süre sorunsuz çalıştı. Yaklaşık 2 ay sonra bu sorun oluştu başta sadece spesifik bir oyunda( Escape from Tarkov) oluyordu, şimdi ise random.

-SSD'lere HD Tune ile kontrol ettim sorun yok gözüküyor.
-Psupply ile alakalı olacağını sanmıyorum masaüstünde hiçbir şey açık değilken bile takılıyor.
-Isılar normal hep kontrol ediyorum donma sırasındaki son ısılarda normal.
-İşlemci, ekran kartı, RAM yükleri de normal gözüküyor (donma sırasında son an)

Uzatmayım olabildiğince ayrıntılı yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran kartınızın markası nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı