2080 Super marka tavsiyesi

ahmet07enes

Hectopat
Genel olarak marka fark etmeksizin 2080 Super'lerin çoğu aynı performansı veriyor. Sizce ekran kartında marka almam önemli mi? Marka derken ASUS, MSI, Gigabyte gibi Zotac nasıl bir marka? 6500-7000tl bu arada sizden akıl isticem türkiyede gıgabyte 2080 aouros super nereden bulabilirim

Son düzenleme:
Marka önemli tabii. Soğutma açısından markalar farklılık gösteriyor. Fakat markadan çok model önemli. Çünkü aynı markanın modelleri arasında bile soğutma performansı açısından elle tutulur farklar olabiliyor genelde. Bütçe belirtmediğiniz için kişisel tavsiyem Asus ROG Strix modelidir.

Ekran kartlarını genel olarak değerlendiricek olursak, sıcaklık, performansı,fiyat ve önemle atlanan teknik servis olarak ele alıp değerlendirme yapılır.

Üç markanında aynı modelini ele aldığımızda
Fiyat= ASUS >ZOTAC>MSI (Asus aynı modellerde bile MSI ve diğer markalara göre ciddi farklar oluşturuyor.)

Sıcaklık Değeri=Asus<Zotac=MSI(Özel sürümler haricinde üçünün de GTX 1070 modellerini kullandım.1-2 derece fark oynadı.

Performans = Asus>MSI>Zotac(Saat hızlarını aynı yapıp 1-2 fps fark gördüm)

Teknik Servis Kalitesi= MSI >ASUS>ZOTAC(MSI Ekran kartlarında teknik servisi inanılmaz derecede kaliteli)

Son düzenleme:
Aorus Extreme, ROG Strix, Gaming X Trio. 3'ü de soğutma açısından birbirine benzer. Kafanıza yatanı alın. Teknik servis olarak Asus çok kötü onu belirteyim diğerleri hakkında fikrim yok.

Tavsiyem kesinlikle Asus ROG Strix. Genel olarak en iyi soğutma performansını ROG Strix veriyor. PCB kalitesi bakımından da en iyi ROG Strix.
Bu arada TR'deki servisi cidden kötü. Ama mağazalardan alırsanız servisle mağaza muhattap olduğu için sorun olmaz.

TRde en iyi servis MSI a ait. Performans olarak
ASUS MSI ZOTAC kullandım.Sıvsklık olarak bir iki derece FPS olarak bir kaç fps var .Ama iş teknik servise gelince MSI çok kaliteli.
Yüzde yüz katılıyorum. Örnek vereyim benim karta son sürüm BİOS atılması gerekliydi ve ben aptal gibi gittim başka türden (chipset) söktürüp yaptırmaya kalktım garantisi olan mala ve işlem başarısız oldu bunun üzerine gönderdim MSI teknik servisine. Onalar da chipset müdahalede bulunulduğunu ve bir kereye mahsus görmezden gelinip ücretsiz BİOS sürümü attılar karta ve utandım çok utandım. Ondan sonra MSI ağzıma alırken iki defa düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…