230 W PSU GTX 1050 Ti Sisteme Yeter mi?

80+ şu oluyor. 80+ Bronze PSU'lar genelde %80 civarında verimlilik sağlıyor. Standart arttıkça, sağlanan verimlilikte artar. Platiniumlar %90'ı geçiyor.

Olay şu,

Bilgisayara gereken güç 450 watt ise güç kaynağı prizden 450 watt çekmiyor. Daha fazla güç çekiyor. %80 verimlilikte çekilen güç yaklaşık olarak 450/0.8=562.5 gibi bir değer ortaya çıkar. Yani PSU 450 Watt gerekli olduğunda 562 Watt elektrik çeker. Aradaki fark yani 562-450= 112 Watt ısı olarak açığa çıkar.

Olayın özeti budur :)

Sanırım detaylı açıklaması burada.

PSU konusunda sadece Cooler Master markasına güveniyorum. Gayet başarılı işler yapıyor. Dolayısıyla Cooler Master 500W 120mm Fanlı PSU BULK RS500-PCARI3-BU Fiyatı
(İmkanınız varsa 80+ almanızı öneririm.)

FSP güvenilir markadır, kendim de FSP kullanıyorum. Attığım PSU, Cooler Master'dan daha üstün bir model. Cooler Master'ın verimliliği az ve kaliteli modellerinden değil. Zaten ona verilecek en fazla miktar 150₺'dir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı