2300-2400 TL İşlemci Tavsiyesi

Sırf oyun için alınacaksa 9700K (Amazon,Sahibinden), 3700X 9600K'nın gerisinde aklıyor. 9600K alıp OC yaparak çok daha iyi performans alırsın. Ryzen 3. nesilin de OC potansiyeli düşük.
Acelen yoksa 10. nesili bekleyip İ5 10600K alabilirsin, muhtemelen 9700K'dan iyi olacak.
Ayrıca Ryzenlerin stok soğutucu da nereye kadar idare edecek, birçok insan sıcaklık değerlerinden şikayetçi.
Gerisinde kalıyo dediğiniz ufacık bir fark.Büyük ihtimalle 2700x veya 2700 alacağım 3700x pahalı ucuzlarsa alırım.Almama 1-2 ay var.

Gerisinde kalıyo dediğiniz ufacık bir fark.Büyük ihtimalle 2700x veya 2700 alacağım 3700x pahalı ucuzlarsa alırım.Almama 1-2 ay var.
2700X ile 9600K arasında CG GO'da fark 100 FPS'i geçiyor. 3600X ile bile arada 60-70 FPS fark var.
Siz bilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

3600 9600K'yı ortalama 70 FPS ile geçmiş. CS:GO'da garip bir şeyler var anlayamadığım. Diğer oyunlarda ya berabere, ya da %5-%10 farkla Intel önde oluyor.

Birinin bu video'yu atacağını biliyordum, fake bu. Hiçbir incelemde 3600'ün 9600K yı geçtiğini görmedim. Ayrıca OC sonrası arada yine %15 gibi bir tek çekirdek farkı var. (ikisi de OC olursa)

Birinin bu video'yu atacağını biliyordum, fake bu. Hiçbir incelemde 3600'ün 9600K yı geçtiğini görmedim. Ayrıca OC sonrası arada yine %15 gibi bir tek çekirdek farkı var. (ikisi de OC olursa)

Bu fotoğraftaki de yine bir garip. O videodaki ters koydu işlemcileri herhalde.
Screenshot_1.png

Bu arada hayır, tek çekirdek performansları aynı. Hız aşırtırsan işler değişir ama.
416755

AMD'nin tek çekirdek performansı ile ilgili bir problemi yok şu an. Hallettiler onu. Sorun oyun optimizasyonunda ve hız aşırtma potansiyelini geliştirmeleri gerekiyor.

Bu arada ben olsam bütçemi zorlamadan Ryzen 5 3600 alırdım oyun için. 1400 TL gibi bir fiyata İ7 8700K almış olacaksınız.

Son düzenleme:
Ben sadece oyun oynamayacağım o yüzden R7 2700X düşünüyorum ve sanırım onu alacağım daha çok vaktim var araştırmak için.İnşallah 2700X in fiyatına yakın olur 3700X.Üsteki test doğrumu fake gibi geldi R5 3600 R7 2700X i geçiyor öyleyse R5 3600 alabilirim ama neden arada çok fiyat farkı var ?

Ben sadece oyun oynamayacağım o yüzden R7 2700X düşünüyorum ve sanırım onu alacağım daha çok vaktim var araştırmak için.İnşallah 2700X in fiyatına yakın olur 3700X.Üsteki test doğrumu fake gibi geldi R5 3600 R7 2700X i geçiyor öyleyse R5 3600 alabilirim ama neden arada çok fiyat farkı var ?

Üstteki test tek çekirdek performansı ve gerçek değerler. Oyunlarda daha iyi olmasının bir sebebi bu. 2700X'in çok çekirdek performansı daha iyi ama oyunlarda daha geride kalacak. 3700X 2471 TL İtopya'da. Stokların gelip fiyatların oturmasını bekleyin. Ağır iş yüküne girmeyecekseniz 3600 yeterli bir işlemci.

İncelemeye göz atarsınız.

Ryzen 7 3700X düşünüyorum inşallah pahalı olmaz olursa Ryzen 7 2700x alacağım.İ5 9. nesiller iyi değil Ryzen daha güçü 10. nesil fiyatı uygun olursa alabilirim.

İtopyada 2300 tl civarına satışta ama x570 anakartın varsa almanı tavsiye ederim. Yoksa intel Alman daha mantıklı olacaktır bu oyun için yoksa render içinse ryzen alman daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı