24.7.1 güncellemesinden sonra AMD Software yavaşladı

Forum bunlarla dolu başka forumlarda, yabancı forumlarda bu yazılarla dolup taşıyor istisnalar kaideyi bozmuyor sürücü sıkıntısı halen devam ediyor maalesef bende istemem NVIDIA'nın tekel olmasını ama AMD böyle giderse NVIDIA tekel olmaya devam edecek üzücü bir durum.
Aslında oyunlarda stutter gibi bir sıkıntım yok ve OC de gayet düzgün bir şekilde yapılıyor ama şu yazılımdaki yavaşlığı çözemedim.

AMD RX500 ve RX5000 serisinde çok sorunluydu sürücüleri, ancak RX6000 serisi ile bu sorunlar yarı yarıya azaldı, ama halen daha sorun yaşayan kullanıcılar var.

Tartışmaya çok da gerek yok bence, fiyat performans adı altında satmasının bir diğer nedeni sürücüleri beceremiyor olmaları mesela eskiden WHQL sürücüler çok fazla gelmezken son 1 yıldır neredeyse Microsoft onaylı bütün Testler'den başarlı geçmiş WHQL sürücüleri yayınlıyor, bu da bir gelişme sayılır, ancak eskisine göre şu an cidden çok daha iyi sürücülere sahip ancak bu demek değildir'ki sorunsuz hepsi yine sorunlar yaşanıyor ama eskisi kadar sorunlar yaşanmıyor artık diyebilirim.

Bu sorun yaşayan kullanıcılar içinse her zaman ekran kartına suç atmamak lazım sürücü çökmeleri ve WattMan gibi hatalara diğer parçalar'da bu sorunların çıkmasına neden olacaktır.

Kısaca fiyat performans ve Türkiye'de yaşıyorsanız bu tarz durumlara katlanmak gerekli yoksa, NVIDIA tamamen tekel olursa artık VRAM'de kısılmış ekran kartlarını çıkarmaya devam ederler, zamanında GTX 900 serisinde yapmışlar'dı o kadar cimri bir firma'ki 4 GB ekran kartını 3.5GB olarak satıyorlardı. "bu sadece bir örnekti"

OC ayarlarınızı SS atabilir misiniz?
Screenshot_1.png Screenshot_2.png

Stutter sadece RAM'den kaynaklanır anakart alırken aldığınız RAM'ın anakarta uyumlu olduğunu kontrol edin bu NVIDIA da vardır oyuna girdiğiniz an devreye girer NVIDIA'daki çözüm RAM frekansınız 1 tık düşürmektir.

Stutter sadece RAM'den kaynaklanır anakart alırken aldığınız RAM'ın anakarta uyumlu olduğunu kontrol edin bu NVIDIA da vardır oyuna girdiğiniz an devreye girer NVIDIA'daki çözüm RAM frekansınız 1 tık düşürmektir.

Şöyle yaptım artık FPS düşmesi yok XMP 2'den çıktım manuel olarak 2933 MHz yaptım Fortnite ve PUBG'de denedim FPS düşmesi stutter olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı