Çözüldü 240Hz monitör 144Hz olarak çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ENR3S

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG STRIX X670 E-A, Ryzen 7 7800X3D, ASUS ROG RYUJIN III ARGB, GSKILL 64GB TRIDENT Z5 DDR5 6000MHz CL32 , GIGABYTE RTX4090 WINDFORCE 24G, CORSAIR RM850x.
Yeni aldığım monitör 240Hz ama Windows en fazla 144Hz gösteriyor. Monitörün üstündeki ayarlardan 240Hz ayarlıyorum ama Windows hala en fazla 144Hz gösteriyor. Bir de monitörden FreeSync özelliğini açtığımda monitörün kendisi de 144Hz olarak kalıyor 240Hz olmuyor. Rica etsem yardımcı olur musunuz?
Ekran kartım: ASUS RX580 ROG STRIX TOP 8 GB GDDR5 256Bit

Çözüm
Rica ederim, sorun veya çözümü hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
Sorun çözüldü. Ben çift monitör kullanan birisiyim. Samsung yetkilileri bunu size yazdığım sürede bile bana hala geri dönüş sağlayacaklar. Sorunu üst caddemdeki bir bilgisayarcıyı arayarak çözdüm. 2. monitörün 21" 75hz olduğundan 144hz değerine çekiyormuş yeni monitörümü. 2. monitörün güç kapama tuşuna bastığımda sorun ortadan kalkıyor ve yeni monitörümü sorunsuz şekilde 240hz olarak kullanabiliyorum.
sanmıyorum surum olayı gbit/s ile ilgili bu ekran kartının yetiyor
neyse samsung a danısmadan çok fgazla yorum yapmanın manası yok gibi duruyor

240hz den faydalanabilmem için üst düzey bir ekran kartına sahip olmam gerekiyor yani. Kullandığım kart alt düzey değil açıkçası bu olay gerçekten böyleyse aşırı saçma.

240hz den faydalanabilmem için üst düzey bir ekran kartına sahip olmam gerekiyor yani. Kullandığım kart alt düzey değil açıkçası bu olay gerçekten böyleyse aşırı saçma.
Valla hocam 3000 serisi bir ekran kartı kullanan vardı, o kullanabiliyordu direk 2K 240 HZ olarak. Sitedeki ürünün adıyla açılan konulara bakın. Bende 1080 Tİ ile denedim çıkmadı o hzlere. Çözünürlüğü düşürünce çıkıyor ama. Samsung yetkililerine sorun birde.

Rica ederim, sorun veya çözümü hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
Sorun çözüldü. Ben çift monitör kullanan birisiyim. Samsung yetkilileri bunu size yazdığım sürede bile bana hala geri dönüş sağlayacaklar. Sorunu üst caddemdeki bir bilgisayarcıyı arayarak çözdüm. 2. monitörün 21" 75hz olduğundan 144hz değerine çekiyormuş yeni monitörümü. 2. monitörün güç kapama tuşuna bastığımda sorun ortadan kalkıyor ve yeni monitörümü sorunsuz şekilde 240hz olarak kullanabiliyorum.

Çözüm
bende yeni monitor ve pc aldım. pc nin parçalarını henuz kurmadığım için monitoru laptop a bağladım.ancak ekrannın tamamını kullanmıyordu ve çözünürlü çok düşüktü. araştırdım en sonunda laptopun ekranını kapatınva istediğim çözünürlüğe çıktı. ancak 2 monitor olduğunu belirtmediğiniz için yada ben gormediğim için soylemedim

Sevindim hayırlı olsun.

Sevindim hayırlı olsun.
Teşekkürler.
Belirtmedim bir ilgisi olacağını düşünmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…