25.000 TL'ye PlayStation vs bilgisayar

PlayStation alırsan çoğu oyunu 60 FPS 1080p veya 30 FPS 1080p oynarsın daha mantıklısı PC al ister 4K ister 2K istersende 1080p de 100-300 FPS arası değerlerde oyun oyna bir de monitörün Hz değeri 144'ün üstünde olurse çok mükemmel olur GTA 6 oynamak gibi bir amaç için alacaksan bence sabırlı ol 1 yıl bekle daha iyi bir performansda oynarsın bu arada bütceyi yükseltirsen daha iyi ve ömürlü olur senin için ama tercih meselesi.
Bu bütçede 1440p imkansız. Monitöre ekstra para ayırabilse bile 25k paraya alınan sistem PS5'den iyi olamaz. Vram darboğazı PS'te yok monitörle onda da 1440p 60 fps oynar rahatça.

PlayStation daha mantıklı 25000TL ile alacağın bilgisayar seni oyunlarda yarı yolda bırakabilir. Bütçe arttırma şansınız var ise bilgisayar daha iyi olacaktır tabii.

25000 TL sandığınız kadar kısıtlı bir bütçe değil parçalar 2. el olursa ve güzel indirimlerde yakalanabilirse güzel bir sistem toplanabilir hazır sistemlere para da verilmez şahsen öyle düşünüyorum.

Bu bütçede 1440p imkansız. Monitöre ekstra para ayırabilse bile 25k paraya alınan sistem PS5'ten iyi olamaz. VRAM darboğazı PS'te yok monitörle onda da 1440p 60 FPS oynar rahatça.

2. el parçalarla güzel sistemler toplanabiliyor düşük bütceli monitörlerde var ama dediğim gibi bütceyi yükseltmek bayağı ömürlü olur.

25000 TL sandığınız kadar kısıtlı bir bütçe değil parçalar 2. el olursa ve güzel indirimlerde yakalanabilirse güzel bir sistem toplanabilir hazır sistemlere para da verilmez şahsen öyle düşünüyorum.

2. el parçalarla güzel sistemler toplanabiliyor düşük bütceli monitörlerde var ama dediğim gibi bütceyi yükseltmek bayağı ömürlü olur.
2.el kısmına dönersek ufak bir bütçe yükseltmesiyle PS5 Pro da alabilir 2.elden. Arkadaşın 2.ele niyeti var mı bilmem de bu kadar para verip 2.el alınmaz bence. Olan bütçede PS5 daha uzun vadeli olur sıfırda.

Acımasız ve net konuşacağım ki ufak bir bütçe yükseltmesi ile bırak 2010'dan kalma 60Hz i 180Hz IPS bir monitörde keyifli geceler geçirebilirsin PlayStation kısmına gelirsek rahatlığı ve bütçene uyum sağlaması dışında bir artısını göremedim eleştiriye açığım ve 1500 TL'ye ekipman bulmana yardımcı olabilirim.

ChatGPT'ye göre bu sistemin verebileceği performans.
Önerim sistemi 1-2 yıl kullan ekran kartını RTX 3060 Ti, RTX 3070, RX 6700 XT ile yükselt.
Yükseltme yapabilmende PC almanın artısı bu dönemde 25k ya PS5 alınmaz ama sana kalmış.

Dosya Ekleri

• 1754884740924.png
    1754884740924.png
    19 KB · Görüntüleme: 31
  • 1754885498598.png
    1754885498598.png
    99,3 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bence 25k ye PC alıp Online oyun oynuyorsan CS2, Valorant vb. Oynarsın. Üzerine GeForce NOW alıp üst düzey oyunları full ayarlarda oynayabilirsin. PS5 sahibi biri olarak bunu diyorum. PS5 de Plus üyeliği ile GeForce NOW üyeliği pek farkı yok ara ara indirimde oluyor. Epic hala üst düzey oyunları çok uyguna satıyor PC alman yararına olur bence. Arkadaşlar klavye, mouse, monitör fiyat artar demiş ama B580'li bir sistem toplayıp 20k ya geri kalan 5 k ya çok güzel 2.el veya sıfır ekipman dizersin

Arkadaşlar 25k bütçe ile hangisi alınmalı? Oyun oynamak istiyorum.

Bende 2 Xbox 2 de PC var Nintendo el konsolumda vardı. Hangi tür oyun sevdiğine bağlı olarak değişir. Ben platform oyunu sevmediğim için PC seçtim. Yarıs platfor futbol tarzı oyunlar da konsol nisancı oyunları PC. Kolsol da oynanır ama onlie paralı genelde.

Arkadaşlar 25k bütçe ile hangisi alınmalı? Oyun oynamak istiyorum.

20k bütçeye güzel 2.el parçalarda sistem toplanır R5 5600 yanına kelepir 4060 falan denk getirebilirsin 3-4bin bandına Samsung G3 Odyssey 165Hz monitörler var 1kyı da klavye mouse kulaklığa ayırırsın bütçen olunca daha iyi ekipmanlara geçersin benim tavsiyem PC olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı