25 yaşında avukat olmak sorun mu?

Merhaba, 20 yaşındayım ve bu sene 40 50k sıralama ile ortalama bir hukuk fakültesine gideceğim. Son zamanlarda çok fazla düşündüğüm mezun olduğumda 25 yaşında olacağım meslek için çok yaşlı oluyorum bu durum yüzünden okumayı bile düşünmüyorum. Üniversite zamanı fakülte değiştirebilirsem çok daha iyi bir üniversiteye geçmek için uğraşma düşüncemde var nasıl yapılıyor bilmiyorum henüz. Kısaca sorum 25 yaş fazla yaşlı değil mi üniversite içinde?
Neden? Avukat olarak meslek hayatını tamamlayıp emekli olan büyüklerimiz var. 40-50 yaşında Avukatlık mesleğini sürdüren büyüklerimiz de var.

yaşıtım avukatlar 2 yıl deneyimli olacak ben deneyim kazandığımda 26 olucam
Garip düşünüyorsunuz. Öğrenme ve gelişme yalnızca yaşantı yolu ile gerçekleşmez. Bunun daha farklı çevresel ve kalıtsal boyutları da var. Tek negatif farkınız siciliniz olur ki Adalet Bakanlığı için bunun da çok büyük bir önemi yok.

Hayır değil neden olsun? Ayrıca avukat olacaksınız ama direkt bir iş sahibi veya direkt işe atılma gibi şeyler olmayacak. Avukatlıkta çok fazla deneyim kazanmanız gerekecek özellikle ileride Hakim Savcı olacaksanız %100 avukatlıktan geçmeniz gerek diyebilirim. 25 yaş gayet normal, eğer ki evlilik (ki saçma) düşünceniz yoksa. Evliliği de 30 yaşınızda halledersiniz düşünüyorsanız.
Avukatlık için bile 25 yaş fazla geliyorken hakim savcılık için bir çok yılımı çöpe atmak istemem zaten torpil gerekiyor malesef ama bu şuan ki düşüncem ileri de ne olur bilmiyorum. Ayrıca biz aklındakiyle ölenlerdeniz evlilik düşünmüyorum :(

Ben bunu tamamen unutmuşum

O zaman biraz sert konuşulur. "70 binden bile aşağı düşmüş hukuku, kaç kere mezuna kalarak nasıl kazanamadın da hala o yaş böyle şu yaş öyle 'saçma' takıntıların var?" denir.
Yaşadığım hayatı bilmiyorsunuz 2 sene değil sadece 5 ayda 6 ayda derece yapabilirdim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı