2500 TL AMD tabanlı sistem toplama

Mami4293

Decapat
Arkadaşlar bütçem belli. Elimde şu anda 550 TL'ye aldığım 2200G mevcut.
1 ay içinde bir sistem toplayacağım indirimleri takip ederek. Ekran kartı ikinci el Sahibinden.com'dan alacağım. Anakart olarak B450 serisi F/P ürünü olan model hangisidir? Anakart'a uygun RAM önerisi çift kanal mı olmalı yoksa tek kanal 8 GB yeterli olur mu? Ve kasa ve PSU önerileriniz neler olur bu bütçede?

Not: Elimde 1 TB 7200 RPM HDD mevcut. Monitör olarak 1280x1024p destekliyor. Monitör ise 2019 10. Ay da değiştireceğim. İşlemci fiyata dahil değil.

Anakarttan kısıp RAM'e ekleme yapmak en doğrusu olabilir. Günümüz için yetersiz çünkü.
İşlemcin zaten mevcutmuş.
Gigabyte GA-AB350M-D3V AMD B350 2667MHz DDR4 Soket AM4 mATX Fiyatı BIOS update isteyin eğer Hepsiburada yapmaz ise başka bir siteden sipariş edin.
Sapphire Pulse Amd Radeon RX 570 4G 256Bit GDDR5 (DX12)PCI-E Fiyatı
G.Skill 8GB DDR4 2800Mhz RAM - Nanokatalog X2 16 GB
XIGMATEK ARES 1701 600W USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
ADATA SU650 240 GB 520/450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD Fiyatı
Bunların hepsi toplam 2537 TL yapıyor.

Öneriniz için teşekkürler SSD yi daha sonra alabilirim ekran kartı ise şuan çok Uygun işlemci aldığım için bütçem yok daha sonra ikinci el alacağım sanırım
Edit: elimde Asus ta-250 bir kasa var eski bir kasa kullanmalımıyım sizce soğutma konusunda sıkıntı çıkarır mı ?

Son düzenleme:
Öneriniz için teşekkürler SSD yi daha sonra alabilirim ekran kartı ise şuan çok Uygun işlemci aldığım için bütçem yok daha sonra ikinci el alacağım sanırım
Edit: elimde Asus ta-250 bir kasa var eski bir kasa kullanmalımıyım sizce soğutma konusunda sıkıntı çıkarır mı ?
Ekran kartını 2. ci el almamanı tavsiye ederim. Rx570ler hepsiburada da ikinci el fiyatında zaten

Şuan elimde nakit yok zaman ile toplayacam en fazla 1 ay sürer o süre içerisinde indirim devam ederse sıfır alırım yoksa ikinci el almak zorunda kalacağım maalesef

Şuan elimde nakit yok zaman ile toplayacam en fazla 1 ay sürer o süre içerisinde indirim devam ederse sıfır alırım yoksa ikinci el almak zorunda kalacağım maalesef
Maalesef deyince bana alıyormuşsun gibi hissettim ekran kartını :) 2. ci el ile sıfırlar neredeyse aynı fiyatta artık. Mining yapılan kartlar boşa çıktı satıyorlar ben almam. Siz alabilirsiniz.

İnşallah fiyatta bir değişiklik olmazsa sıfır alabilirim. Sorularıma hala cevap beklemekteyim.
Ek olarak Bir sorum daha var ben rx 570 aldığım da monitör markam Sony SDM-HS75P modeli hali ile HDMI girişi yok dvı-d ve hd15 adında iki giriş var ve hdcp desteği yok görüntüyü nasıl aktarabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı