2500 TL APU sistem önerisi

Bütçe
2500
Ben de bir hesaplama yaptım ama bende de 2817 TL çıktı.
Hocam benim hesaba kattığım ürünleri bırakıyorum:

PSU Değişti.
Ben de bir hesaplama yaptım ama bende de 2817 TL çıktı.

Hatta şu attığım 60 lira daha ucuz olan kasa ile hesapladım.
Hocam hesapladığınız ürünlerin linkini atabilir misiniz? Galiba sorun bende 😂.

Hocam benim hesaba kattığım ürünleri bırakıyorum:

PSU Değişti.

Hocam hesapladığınız ürünlerin linkini atabilir misiniz? Galiba sorun bende 😂.

Ben yine bu ürünlerle hesapladım. Herhalde liste halinde yok diye bir parçayı 2 kez hesaplamışım.

Ben yine bu ürünlerle hesapladım. Herhalde liste halinde yok diye bir parçayı 2 kez hesaplamışım.
2.772 TL çıkıyor. Sorun bendeymiş. Hangi üründen kısabiliriz?

Maalesef bende de aynı sonuç çıkıyor.

Screenshot_2.png

En fazla 2600 olarak düşünelim. Çünkü daha azına çok zor inilir.

B450 anakart yani hız aşırtma desteğinden vazgeçmek çok mantıksız ama tek indirebileceğimiz parça anakart. Bu yüzden bu anakartı alabilirsiniz ama bence paranızı biraz daha biriktirip B450M-A PRO Max alın. Şu an almanız zorunluysa bu atacağım anakartı alın. Bu arada APU işlemci olduğu için Dual Channel RAM çok önemli. O yüzden sonradan bu RAM'in aynısından alın. Çünkü farklı RAM olursa uyumsuzluk sorunları çıkabilir.

Son düzenleme:
Maalesef bende de aynı sonuç çıkıyor.

Eki Görüntüle 1041023

En fazla 2600 olarak düşünelim. Çünkü daha azına çok zor inilir.

B450 anakart yani hız aşırtma desteğinden vazgeçmek çok mantıksız ama tek indirebileceğimiz parça anakart. Bu yüzden bu anakartı alabilirsiniz ama bence paranızı biraz daha biriktirip B450M-A PRO Max alın. Şu an almanız zorunluysa bu atacağım anakartı alın. Bu arada APU işlemci olduğu için Dual Channel RAM çok önemli. O yüzden sonradan bu RAM'in aynısından alın. Çünkü farklı RAM olursa uyumsuzluk sorunları çıkabilir.

Hocam ekleyip alacağız artık. B450M-A PRO alacağım.

Bu arada hangi oyunları oynayacaksınız?
Evet, söylemeyi unutmuşum. Bir tek siz yazdığınız için :). Çoğunlukla Valorant, GTA V, Counter Strike Global Offensive benzeri oyunlar oynuyacağım. Ortalama kaç FPS alırım?

CS:GO'da en düşük ayarlarda en az 110 FPS'lere düşersin. GTA 5'te High ayarlarda en az 50 FPS ama genellikle 60 FPS ve üstü. Valorant da ise CS:GO'ya yakın değerler alırsın. Yani genellikle akıcı bir deneyim alırsın böyle oyunlarda. Performans düşük gelirse aynı RAM'den alırsan performans en az 50 FPS falan artar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı