2500 TL APU sistem önerisi

Bütçe
2500
Dostum bende de R3 2200G var. Belki merak edersin diye söylemek istediklerim var.
1- APU sistem kullanacaksan RAM'i 16 GB çift kanal yapmanı tavsiye ederim. Çünkü 8 GB'nin 6 GB'si sana 2 GB'si Vega 8'e gider. 6 GB günümüzde pek yeterli değil. Tabii bütçene bağlı. İleride geliştirebilirsin istiyorsan.
2- hiç sorun çıkmadan bu halinle oynayabileceğin oyunlar; LoL, CS:GO, Valorant, GTAV, pubgm, r6. popüler olanları yazdım. Bu oyunlardan bazısını yüksek bazısını düşük ayarda rahatlıkla oynarsın.
3- APU almak bence çok mantıklı. Düşük bütçesi olanlar için özellikle. Ben işlemciyi 7 ay önce ikinci elden 525TL'ye aldım. 1800TL'ye monitör dahil sistem topladım. İleride ekran kartı takarsan tadından yenmez.
4- overclock yapma amaçlı B450 alırsan iyi olur. Bende A320 var ama seneye komple bilgisayarı değiştireceğim.
Aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin. Sistemi 7 aydır kullanıyorum.
Dostum anakartımı değiştirdim. Gigabyte B450M S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İlerde bütçeme bağlı olarak RAM'i değiştirebilirim. Bir de neyi overcloklayacağım yazarsanız sevinirim.
 
İşlemciyi overclocklayacaksın psu'n yeterli ise
500W yeterli olur mu?
Oyun testlerine baktığımda çok düşük FPS aldığını gördüm. Eğer oynursanız Valorant'da kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?
 
500W yeterli olur mu?
Oyun testlerine baktığımda çok düşük FPS aldığını gördüm. Eğer oynursanız Valorant'ta kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?

Hocam paranız varsa isterseniz RAM'i şu an alın. Çünkü Gaming gecesinde benim attığım RAM'in 3200 MHz versiyonu 400 TL. Stoklar tükenmeden alın bence.


Hocam fiyata dikkat etmemişim 🙁.
500W yeterli olur mu?
Oyun testlerine baktığımda çok düşük FPS aldığını gördüm. Eğer oynursanız Valorant'ta kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?

Evet 500W yeter de artar.
 

Geri
Yukarı