2500 TL Bilgisayar mı konsol mu almalıyım?

MBur4k

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimdeki bilgisayarı satıp daha performanslı bir bilgisayar ya da konsol almayı planlıyorum. Ancak karar vermedim bu yüzden sizden yardım almak istedim. Ölçütlerim:
  • En az 3-4 sene bana masraf çıkartmasın.
  • Oyunları oynarken sorun çıkartmasın (FPS), güzel grafiklerle oynayabileyim.
Sizce monitör ve bilgisayar 2500₺ (Oyun da almam gerek ancak bu kadar parayla biraz zor gibi) ya da monitör, konsol ve paranın geri kalanıyla oyun mu almalıyım? Şunu söyleyeyim aylık net bir gelirim yok. Öğrenciyim ve harçlıklarımla konsol oyunlarını 6 ayda bir alabilirim. Uzun zamandır bilgisayar oyuncusuyum ancak gamepad ile bir sıkıntım yok. Bir de konsolda online oynamak yıllık 150₺ ek bir ücret istiyor. Bilgisayarda online ücretsiz ve oyun fiyatları konsola göre çok daha düşük ama iyi bir bilgisayarda çok pahalı sizce seçimimi hangisinden yana yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle ps4'ünde de online oyunları için aylık para vermek bana çok saçma gelmeye başladı. En azından XBOX korsan oyunları oynatıyordu ancak PS4 için bu opsiyon yok ki öğrenci bütçesinde de oyun için yer açmak zor oluyor. Konsollarda 30fps sabittir ancak bilgisayarda daha detaylı ve daha fazlasını alabilirsin kaldı ki bilgisayarda bundan daha yüksek alacaksındır. Artı olarak bilgisayarda korsan (desteklemeyelim elbette ki korsan kötü) oyun yükleyip single player olanlar için bu çözümü düşünebilirsin. Sadece online oyunlar için para verirsin veya gerçekten emeğe saygı diyip orjinal alabilirsin ki bu oyunlar da konsoldakilerden daha ucuz olacak (aynı oyun için bilgisayarda fiyatlar daha düşük). Konsolda oyun oynamanın ayrı bir keyfi var ancak su süreçte bilgisayara değişiklikler yapmak bana daha mantıklı geliyor. Hem daha uzun sure kullanabilirsin, hem daha iyi performans alırsın, hem daha uzun sureçte kar edebilirsin, aylık saçma üçretlerden uzak durmuş olursun. Tabiki sistem yükselteceksen sahip olduğun sisteme göre bütçe ayır ve nasıl yükseltirsin, hangi bileşenler uygun olur araştırman gerekiyor.

Umarım yardımı olmuştur.

Özellikle ps4'ünde de online oyunları için aylık para vermek bana çok saçma gelmeye başladı. En azından XBOX korsan oyunları oynatıyordu ancak PS4 için bu opsiyon yok ki öğrenci bütçesinde de oyun için yer açmak zor oluyor. Konsollarda 30fps sabittir ancak bilgisayarda daha detaylı ve daha fazlasını alabilirsin kaldı ki bilgisayarda bundan daha yüksek alacaksındır. Artı olarak bilgisayarda korsan (desteklemeyelim elbette ki korsan kötü) oyun yükleyip single player olanlar için bu çözümü düşünebilirsin. Sadece online oyunlar için para verirsin veya gerçekten emeğe saygı diyip orjinal alabilirsin ki bu oyunlar da konsoldakilerden daha ucuz olacak (aynı oyun için bilgisayarda fiyatlar daha düşük). Konsolda oyun oynamanın ayrı bir keyfi var ancak su süreçte bilgisayara değişiklikler yapmak bana daha mantıklı geliyor. Hem daha uzun sure kullanabilirsin, hem daha iyi performans alırsın, hem daha uzun sureçte kar edebilirsin, aylık saçma üçretlerden uzak durmuş olursun. Tabiki sistem yükselteceksen sahip olduğun sisteme göre bütçe ayır ve nasıl yükseltirsin, hangi bileşenler uygun olur araştırman gerekiyor.

Umarım yardımı olmuştur.
Teşekkürler galiba fiyat/performans bir bilgisayar toplayacağım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı