2500 TL i5 4460 sistem toplama

bu ramlar uyumlu deil mi ??

Sistem uyumlu evet sıkıntısız çalışacaktır. Kasa konusunda güç kaynağı 80+ Plus olmasada kaliteli bir PSU, kasa soğutması ve ses yalıtımı iyi zaten. RAMleri eğer tek modül alacaksan şu RAMi tavsiye ederim.
• Corsair 8Gb Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single RAM

Bana bu ramlarle oc yapabileceğimi zor ısınacağını söyledi

RAM uyumlu sıkıntı çıkmaz. Ben CL değeri daha düşük olabilir diye o RAMi söyledim. İstersen diğerinide alabilirsin ikiside güvenilir ve kalitelidir.

Hocam bende 2700 TL ye bir sistem topladım kendime. Ve sana şöyle söyleyeyim, sisteme R9 380X veya RX480 rahatlıkla sığabiliyor. Aydınlatcaksa buyur alacaklarımı paylaşayım.

Ara Toplam2.284,85 TL
Toplam KDV411,27 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.696,12 TL
[TBODY] [/TBODY]

ilgilendiğin için teşekkür ederim ama vatanın bayisinden toplayacağım yine de teşekkür ederim...

Hocam bende 2700 TL ye bir sistem topladım kendime. Ve sana şöyle söyleyeyim, sisteme R9 380X veya RX480 rahatlıkla sığabiliyor. Aydınlatcaksa buyur alacaklarımı paylaşayım.

Ara Toplam2.284,85 TL
Toplam KDV411,27 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.696,12 TL
[TBODY] [/TBODY]

SYNergy son dediklerinden sonra kaçan karıştı biraz daha detaylı anlatır mısın
CL ne demek ne işe yarıyor ve hangisi daha iyi soğuyor biraz detaylı anlatır mısın???

RAM uyumlu sıkıntı çıkmaz. Ben CL değeri daha düşük olabilir diye o RAMi söyledim. İstersen diğerinide alabilirsin ikiside güvenilir ve kalitelidir.

Pardon yanlış yazdım kafam karşıtı yazacaktım

RAM'lerde CL, "Column Address Strobe Latency"dir. Yani gecikme süresidir. Gecikme süresinin düşük olması RAMlerde daha fazla performans sağlar. Soğuma konusunda iki RAM markasıda kalitelidir bir sıkıntı çıkmaz. Senin tercih ettiğin RAM CL15 ben sana tavsiye olarak CL14 alabilirsin dedim daha performanslı olacaktır.

SYNergy kendi yazdığım rami alacağım ama sorun çıkartmaz di mi? Çünkü belirleyip kararlaştırdım....Sadece kaygım şu sorun çıkartmasın ve zor ısınmasın

M.Samet keşke o kadar zamanım olsa bu hafta almam gerek ama ilerki zamanlarda inşallah psu yeterse bi tane daha r9 380 alabilirim...

Ama inşallah biraz daha biriktirirsem ssd ile takviye yapabilirim...

Son kez soruyorum sorun çıkartmaz sistem dimi? Sorunsuz ve uyumlu çalışır mı?

CL si duüşük olunca daha mi iyi oluyor ram?

CL'si düşükse daha iyi ama çok önemli bir şey değil, takılma fazla. Ayrıca Vatan Bilgisayar görevlilerinin dediği şeyleri dinleme mümkünse, genelde yanlış bilgi verirler. RAM'e OC yapmak çok tehlikelidir ve o anakartla yapılmaz. Bu arada ikinci bir R9 380 alcak paran varsa ekran kartı alma şimdilik, 1 hafta sonra git GTX 1070 felan al. 2 ekran kartı iyi değil. Sana önerim ekran kartı alma. Yeni ekran kartları çıkıyor şu aralar, onlardan alırsın.

Ram de sorun çıkmaz demi zaten oc yapmicam. Sence topluyayım mı sistemi? Ve gtx 1070 çok pahalı ilerki zamanlarda değiştiririm ama o ekran kartı çok pahalı... Bu sistem toplanabilinir mi? Ve çok fark eder mi şu ram meselesi... Beni yarı yolda bırakır mı alacağım ram?

(Çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın ama alacağım ürünü iyice tanımam ve hakkında sizlerden bilgi ve tavsiye almam gerek teşekkúr ederim...)

CL'si düşükse daha iyi ama çok önemli bir şey değil, takılma fazla. Ayrıca Vatan Bilgisayar görevlilerinin dediği şeyleri dinleme mümkünse, genelde yanlış bilgi verirler. RAM'e OC yapmak çok tehlikelidir ve o anakartla yapılmaz. Bu arada ikinci bir R9 380 alcak paran varsa ekran kartı alma şimdilik, 1 hafta sonra git GTX 1070 felan al. 2 ekran kartı iyi değil. Sana önerim ekran kartı alma. Yeni ekran kartları çıkıyor şu aralar, onlardan alırsın.

Kardeşim günümüzde neredeyse hiç bir DDR4 RAM'le sıkıntı yaşamazsın. Alacağın RAM de çok kaliteli bir RAM, sorun yaşamazsın çok büyük ihtimalle. R9 380 alma, bir kaç gün sonra RX 480'lerin özel modelleri çıkacak. Onlardan birini alırsan çok daha iyi olur. Fiyatları da 1000 TL civarında olacak. Sisteminde sorun yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı