2500 TL Oyun Sistemi Toplama Monitör Dahil

@Bilal Yılmaz Malesef bütçemi çok zorladım hocam. Monitöre 400 tl den daha fazla veremem. 400 tl ye kadar daha iyi bir monitör tavsiyesi veren olursa seve seve değiştiririm tabiki :)

Sorayım da içimde kalmasın arkadaşlar. :) Bu aslında yapmak istemediğim birşey fakat ciddi bir önemi varsa ; Şimdi bu zalman kasadaki PSU da 80+plus olayı olmaması gerçekten önemli birşey ise okadar para yatırıp onu eksik bırakmak istemiyorum. Eğer hatrı sayılır bir önemi varsa bu olayın zalman kasayı PSU olmayan olarak alıp PSU'yu ayrı olarak 80+plus olan birtane mi almalıyım. Psu konusudna tam bir bilğim yok sisteme yeterli gücü verirmi ileride update edince sıkıntı cıkarırmı sizin bilgilerinize güveniyorum.

Donanımhaber Zalman Kasa kullanıcıları formunda Güç kaynağı ile ilgili şüpheye düştüğümü belirttim ordanda Şöyle bir öneri geldi bir arkadaşta benimle aynı şüpheye düşmüş ve şöyle almış siz ne dersiniz arkadaşlar:

Kasa Zalman Z3 Plus Psu yok
XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Benim aklımdaki tek sorun kasa ve psu kaldı sizlerden gelen öneriler üzerine bunada son şeklini vereceğim. KAsa ayrı psu ayrı olarak fiyat 2791i buluyor düz hesap 2800 diyelim artık bunu aşmam kesinlikle ama kesinlikle mümkün değildir. Kasayı psulu alsam 40tl daha ucuz olacak ama bukadar para verip onun verimsiz olmasından ise 40 tl fazla vereceğim.

Dediğim gibi Sanırım 80+ Plus sertifikası ciddi anlamda önemli birşey hem verimlilik hemde elektirik faturası anlamında.

Peki siz arkadaşlar Kasa Zalman Z3Plus Psu suz Olacak (Bütçe artmayacak artık 2800 son)

Psu olarak aşşağıdakilerden hangisini önerirsiniz. Corsair daha güvenilir gibi geldi bana.

XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 550W GÜÇ KAYNAĞI

Yoksa kardeş hiç gerek yok bunlar zalmanı psulumu al dersiniz.

@Silinen üye @Tristan23 @Scheikowski


Hocam Zalman R1 600W le ile ilgili şu linke bakmanı öneririm. İngilizcen yoksa bile sadece resimlere bakarak ne kadar harika bir kasa olduğunu görebilirsin.

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::

Güç kaynağı ise 12V kanalından 540W güç veriyor. Bu da güç kaynağının 80 plus gold ibareli olduğu anlamına gelir. Güç kaynağı için de bir alttaki linkten bilgi edinebilirsin. Sistemin hayırlı olsun bu arada. Ben de yakında buna benzer bir pc toplayacağım.

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::
 
@burak1276 teşekkürler hocam bir bakayım. İnşallah sizde istediğiniz gibi bir sistem toplayabilirsiniz. @Silinen üye hocam r1 kasada ekran kartı içi biryerin kırılması gerektiği gibi bir konu görmüştüm bu forumda. Ayrıca hava akışı kötü deniliyordu yoksa r1 kasa daha yeni model olduğu için fiyatları da aynı bende bunu tercih edebilirim.

Bu arada lanet olası vatan da stok olsa hemen yarın alacağım sistemi. Bugün baktım ekran kartı kompile yok olmuş sitesinde. Yarın gidip başka mağzadan getirtme şansı varmı yokmu ona bakacağım hem kasayı ve monitörü yakından incelerim. Sistem ve monitör kesin artık değişmeyecek kasa da r1 veya z3 olacak r1 daha hosuma gitti benimde.
 
Dün Topkapı'daydım Zalman kasalara ve AOC monitörlere de şöyle yakından bi göz attım inceledim gerçekten de çok başarılılar. R1 kasanın ön kısmı çok şıktı. Z3 kasa da yakından bakınca gayet iyiymiş.
 
@Scheikowski valla yarın bende gideceğim hocam şu stock durumunu konuşacağım. Aoc monitör çok hoşuma gitti dünden beri onu araştırıyorum hem 23 inç hem ips olması tam benlik. Dizi film keyiflerim için tam aradığım şey. Yarın gidip birde yakından bakacağım.

R1 kasayı ben çok beğendim aslında 2 3 gün önce bakmıştım fakat forumlarda yeterli hava akımı saglamadigi ve içinden tek fan çıktığı gibi şeyler okudum ayrıca ekran kartı yeri için veya başka birşeyde olabilir tam hatırlamıyorum biryerin kırılması gerekiyormus kasada. Bunlar düşündürdü biraz yoksa direk r1 kasa alırım aşık oldum. Gerçi benim sistem r1 kasaya sığar gibi geliyor bana ben iyisi onu alayım daha kaliteli gibi geliyor bana z3 kasaya kıyasla.
 
@burak1276 önerdiğin güç kaynağı R1 600W ın dahili güç kaynağı olduğundan eminmisin? Çünkü önerdiğin 650 W ayrıca R1 in dahili güç kaynağı 80+ Sertifikalı değil.

Haklısınız. R1 kasa tanıtımında o güç kaynağıını gösterince saf gibi atlamışım. Doğrusu bu olsa gerek. Yine de 12V kanalından 540W güç veriyor.

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::

Yanlış bilgilendirme için özür dilerim.
 
Az önce vatan Topkapı mağazasından çıktım. Personeller kendi halinde takılıyor. Bunlar nasıl bir magza olmuş böyle. Ben 1 seneden fazla mağazacılık yaptım müşteri gelince kimse arasında konuşmaz müşteri ile ilgilenir. Herneyse zalman z3 r1 den daha çok hoşuma gitti. Aoc monitör teşhir kalmıştı başka mağzadan getirilmesini istedim monitör ve parçaların ödeme istediler hemen. 1 haftayı bulur gelmesi diyor birde. Sanırsın yurt dışından ürün getiriyor. İyice soğudum vatan dan gerçekten.

Sistemi sinerjiden toplamayı da düşündüm fakat vade farkıyla vatandan daha pahalıya geliyor. İstediğim monitör yok ayrıca. Buda bir ironi oldu valla :)
 
@Scheikowski Ebrar güvenli gelmedi bana hocam. Mecbur vatandan lcağım ürünleri. Artık Ödemesini yapar 1 hafta bekleriz kuzu kuzu sorunsuz olsunda ürünler başka birşey istemiyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı